Het laatste nieuws

Nieuwjaarsreceptie 2018

11 januari 2018 door Paula Hollander
www.avdespartaan.nl

“3600 manuren in verbouwing tot nu toe”
 

2017 Was wederom een succesvol jaar voor De Spartaan. Meer jeugdleden, gevarieerd hardloop- en wandelaanbod naar de behoeften van de leden, vele kampioenen, grote en bekende sportevenementen en natuurlijk de verbouwing van het clubgebouw. In 2018 zal de verbouwing afgerond zijn maar het fundament is gelegd in 2017. Met alle partners en sponsoren voormalig Coopfonds Lisse, Rabobank en Ruigrok stichting en hoofdsponsor Bouwbedrijf vd Hulst en bovenal met alle leden, die ook nu weer klaar stonden om te slopen, te schilderen of schoon te maken.
 

 

 

2018
 

Vele leden hebben, voordat voorzitter Jennifer Lem de nieuwjaarsreceptie opende in de nieuwe bewegingsruimte, even om het hoekje gekeken van de nieuwe kantine en kleedkamers. Trots en dankbaar sprak Jennifer over de inzet van partners, sponsoren en leden die dit tot dusver tot stand hebben gebracht. Zondag 29 april zal er een grootse opening zijn, een commissie is daar al druk mee bezig.
 

 

“De accommodatie is in 2018 klaar voor de toekomst. De vereniging ook. Ambitieus gaan we verder met mooie evenementen. De Ter Specke Bokaal met nog meer internationale en nationale toppers, LJ Sport Ter Specke loop, de Schoonderbeek Installatie Bedrijven estafette en Het vd Hulst Oranjecircuit!”

 

Kampioenen
 

De prestaties van de wedstrijdatleten zijn uiteengezet in deze leuke video door Hieke en Annemijn.

 

  • Nederlandse Kampioenschappen Estafette 4 X 100 meter senioren: Steven Oosterkamp, Jurgen van der Zwet, Richard Assendelft, Emiel Stoop. 
  • Officieus Nederlands Kampioen Jurgen van der Zwet 400 meter Horden JA: 54,71 sec.
  • Simon Grannetia Nederlands Kampioen senioren 3000 meter Steeple: 9:02,57 min. Nederlands Kampioen 3000 meter en Brons op de 5000m. 
  • Jeroen Teeuwen ONK (open Nederlands Kampioenschappen 2017 hoogspringen) Goud met 1,65m. Bij TSB sprong hij met 1.70m zijn beste prestatie van 2017.
  • Andrea Bouma Nederlands Kampioen 400 meter MA: 55,70 sec

 

De bokalen
 

Zoals elk jaar worden er tijdens de nieuwjaarsreceptie prijzen uitgereikt aan leden die een bijdrage hebben geleverd aan De Spartaan. Hans van Noort kreeg de Joop Verburgt bokaal voor zijn jarenlange inzet bij wedstrijden en evenementen. Ruim 20 jaar was er geen wedstrijd of evenement waar Hans niet bij betrokken was en de touwtjes in handen had. Opbouwen, wegafzettingen plaatsen, pasta koken, Hans zie je overal. Hij was zelf helaas niet aanwezig op de receptie om de prijs in ontvangst te nemen.

Met het uitreiken van de Luitzen-Hommaprijs 2017 wil het bestuur de inzet van juryleden onderstrepen. Dit jaar is deze prijs voor Jos Duineveld die daar aangenaam mee was verrast. “Jos neemt zijn taak zeer serieus, let goed op en rapporteert na afloop als er zich iets onregelmatigs heeft voorgedaan. Bovenal doe je het met plezier en kunnen we altijd een beroep op je doen,” aldus het juryrapport.

 

De Ir. Aad Paardekooperbeker is dit jaar voor Tessy Lenting, voor de belangrijke bijdrage die zij al jaren levert aan de ontwikkeling van de vereniging. Ze is lid vanaf 11 oktober 1984 en heeft verschillende en wisselende vrijwilligerstaken op zich genomen. Van het ontwerpen van het logo van De Spartaan tot het versturen van wedstrijdinformatie voor de C-D jeugd en van medewerkster op het wedstrijdsecretariaat tot chef elektronische tijdwaarneming. Weinig taken waar Tessy geen ervaring mee heeft. Alles doet ze met plezier, betrokkenheid en verantwoordelijkheid. 

 

Dit jaar was er nog een extra prijs voor John van der Zwet vanwege zijn jubileum lidmaatschap: 50 jaar lid! Het is de 11e persoon ooit die 50 jaar lid is van De Spartaan en wellicht ook de jongste. Vele mooie sportprestaties geleverd en een hele lange tijd trainer, 34 jaar! John is van grote waarde voor de vereniging en kreeg daarvoor als dank een mooi beeld. 
 

    
Zaterdag 20 januari is de eerste Spartaan Trailrun. Om 9.30 uur in de waterleidingduinen, ingang de Zilk. Dat wisten jullie al.Wat… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Toen ik arriveerde bij Nederzandt werd ik welhaast platgelopen door de vertrekkende wandelaars met een grijns van oor tot oor. Later… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De eerste wedstrijd van dit jaar voor de C/D junioren was op de Langevelderslag. De loop over het strand staat bekend als zwaar, voor… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Mijn naam is Kees Luijk, één van de trainers in de B-groep van 19:00 uur en ik geef 1x per 4 weken training in de C-groep van 19:00… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven