Nordic Walking

De Spartaan kent een actieve en enthousiaste groep Nordic Walkers die wekelijks één of meerdere keren deze mooie sport beoefenen. Al in de oudheid liepen herders en pelgrims met één of twee stokken om het wandelen in moeilijke terreinomstandigheden makkelijker te maken. Ontlasting van de gewrichten lag aan de basis van het lopen van stokken (poles) en wordt heden ten dage door de Nordic Walkers als zodanig herkend. Ook Finse langlaufers gebruiken tijdens de zomertrainingen hun langlaufstokken tijdens hardlopen, sprongvormen en andere trainingsvormen om zodoende de coördinatie en de spierkracht van het bovenlichaam, welke zo belangrijk is tijdens het langlaufen, te ontwikkelen.

Nordic Walking is niet moeilijk om te leren, maar vraagt wel om de juiste techniek, het goede ritme en het juiste effect. De trainingen duren ongeveer 1¼ uur en zijn zeer gevarieerd. Een warming-up om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen of intervallen en tenslotte even uitlopen en goed rekken.

De trainers Nordic Walking van De Spartaan zijn gediplomeerd door de KNAU en brengen je graag de juiste technieken bij. Wil je een keer meelopen? Neem dan contact op met de  trainingscoordinator of kom gewoon een keer langs tijdens één van de trainingen (dinsdag- en donderdagavond en zaterdagochtend). Voor trainingstijden klik hier, tab Training
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven