News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=x55ji9E11Cc

De mannen zijn weer van start in de competitie

door

Zondag 21 april was de dag waarop de mannen van AV De Spartaan ontwaakten uit hun winterslaap. Na de euforische zegetocht tijdens de promotiewedstrijd afgelopen september in Vught was het dan tijd voor de eerste competitiewedstrijd in de eerste divisie van de Nederlandse atletiek. Het mannenteam had wel wat scheurtjes opgelopen afgelopen winter. Een aantal atleten is namelijk afgehaakt of niet toegekomen aan training waardoor het team niet in optima forma aan de start stond. Toch moest er gepresteerd gaan worden, dus was het op naar Heerhugowaard.

 

In Heerhugowaard werden wij verwelkomd door een groot bord met de dagspecials van de kantine. Dit waren: de kaassoufflé, het broodje bal en warme chocolademelk met slagroom. Daarmee werd gelijk duidelijk dat het kwik niet ver ging oplopen deze dag. Toch viel het uit de wind en in de zon niet tegen en werden de spieren (zeer) langzaam opgewarmd voor topprestaties.

 

Start van de dag was voor Twan van Tol, hij is aan het terugkeren op de atletiekbaan en heeft zich voor nu gefocust op het speerwerpen en kogelstoten. Het speerwerpen viel een beetje tegen. Toch kwam hij dicht in de buurt van zijn PR met een afstand van 48,42 en daarmee ook 5 punten (in de eerste divisie worden punten op plaats gehaald). Twan haalde daarna wel de beste dag prestatie binnen voor het eten van de meeste broodjes bal. Rens ging deze ochtend ook al snel van start op zijn geliefde 800 meter. Hier liet hij zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Met tactisch spel zette hij de wedstrijd naar zijn hand en kwam hij op dezelfde plaats over de finish als op zijn startnummer stond: “1”. Onderdeelwinst en 12 punten gingen naar De Spartaan.

 

Andere grootverdieners deze dag waren Teun met het polsstokhoogspringen en ondergetekende op het hinkstapspringen. Beiden haalden een derde plaats en daarmee 10 punten. Toch waren ook beiden niet geheel tevreden. Teun had graag wat hoger willen springen en Jelle had er eigenlijk vandoor moeten gaan met de winst. Dat mocht de pret echter niet drukken. Vincent trok zijn goede vorm op het hoogspringen door en deed met 1.85 m wat hij moest doen. Wederom goed voor 10 punten.

 

Op een aantal andere onderdelen had de mannenploeg het toch een stukje zwaarder. De sprintonderdelen waren door afwezigheid van Ryan wat minder goed bezet. Vincent (100 meter) en Joost Dofferhoff (200 meter) vochten voor wat ze waard waren en sprokkelden nog wat broodnodige puntjes. Leon en João namen de 400 meter hun rekening. Leon trok zijn 400 meter prima door en liep een zeer scherpe tijd voor de omstandigheden. Dat belooft wat voor het komende seizoen! João toonde aan dat de rest niet moest zeuren over de kou en deed zijn warming-up gewoon in wedstrijdoutfit. Thijmen en Bryan sloten de looponderdelen zonder obstakels af op de 1500 meter die zij zeer verdienstelijk liepen. Jarik wist daarna maar liefst 5 pogingen af te werken op de hinkstapsprong.

 

Op de 3000 meter steeplechase stond een grote verrassing aan de start voor De Spartaan. Dit was niemand minder dan Joost Teeling. 10 jaar geleden is hij als wedstrijdatleet gestopt, maar ongeveer 1.5 jaar geleden heeft hij zijn weg weer teruggevonden naar de atletiek. Deze rentree was in eerste instantie beperkt tot de weg (een aantal halve en zelfs een hele marathon), maar nadat hij gevraagd was voor de competitie begon het toch weer te kriebelen. Het was geen makkelijk veld voor hem om terug te keren op de baan. Met een aantal atleten met PR’s rond de 10 minuten was het veld sterk. Nadat het ijs op de waterbak was gebroken mochten de heren van start. Joost weerde zich kranig en liep naar een tijd van 12:06. Goed voor een paar puntjes en vooral heel veel respect van het team. Leuk dat je weer terug bent Joost!

 

De andere Joost (Dofferhoff) nam het korte nummer met de hekjes voor zijn rekening en volgde de rest van zijn serie naar een prima tijd. Govanni bleek weer ons werpbeest te zijn en haalde de punten binnen op kogel en discus. Op kogel mocht hij overigens twee wedstrijden draaien toen aan het einde van de eerste wedstrijd bleek dat er een 6 kg kogel op het rek lag. Het leek de kelderklasse wel… Alex liet zien dat een grote spanwijdte en weinig gewicht ook een prima combi is om een discus te werpen. Hij slechtte hierin de 25 meter grens. Afsluitend was de estafette die onder Siberische omstandigheden werd afgewerkt. De heren brachten de ijspegel netjes over de finish waarmee ook het laatste onderdeel succesvol was afgerond.

 

Tot ieders verrassing stond aan het einde van de dag de mannenploeg op een verdienstelijk 7de plaats van de 12 ploegen. Daarmee voeren wij het rechterrijtje aan. Met een team dat niet geheel compleet en in vorm was belooft dat nog veel goeds (ook al waren de andere ploegen ook niet op volledige oorlogssterkte). Stiekem wordt er dan toch gekeken naar die 6de plaats. Deze zou namelijk goed zijn op een plek in de promotiewedstrijd naar het NK Teams. Die droom waart toch al rond in de hoofden van de heren. Echter om in de woorden van de latere bekerwinnaar op de avond te blijven: “Ja, zo gaat dat met die dromerij, dromen gaan ook weer zo snel voorbij”. Daarom moet er eerst maar weer eens goed getraind gaan worden.

 

Zondag 2 juni staat pas de volgende competitiewedstrijd op het programma. De heren reizen dan af naar het verre Apeldoorn. Tot dan!



 
www.avdespartaan.nl
In 2024 is het 50 jaar geleden dat ondertekenden als A/B groep lid waren. Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het is alweer bijna tijd voor de 41e editie van de Ter Specke Bokaal. Zaterdag 11 mei zal rond 11u ’s ochtends de wedstrijd van start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven