Sportzaal

Sportzaal

De sportzaal wordt regelmatig gebruikt door wedstrijdatleten en recreanten. Aanvangstijden voor de groepstrainingen staan vermeld in het onderstaande trainingsoverzicht. Echter is er nog meer dan voldoende ruimte voor het starten van nieuwe groepen.
 

Krachttrainingen van de wedstrijdatleten vinden plaats onder leiding van de trainers of van ervaren wedstrijdatleten. De circuittrainingen van de recreanten worden begeleid door deelnemers die een korte interne opleiding en instructie hebben gekregen van Anthony Ott. Deze groepen zijn daarna gestart met een klein aantal deelnemers. Na een aantal circuittrainingen is met een bericht op de site bekendheid gegeven aan de mogelijkheid voor Spartaanleden om mee te doen, waardoor de groepen al snel in omvang zijn toegenomen tot 20 of meer deelnemers. Het is dus voor ieder Spartaanlid mogelijk als begeleider een groep te starten op een tijdstip waarop de sportzaal nog beschikbaar is. We hebben daar de volgende voorwaarden aan gesteld:

 1. De groep kan beginnen met minimaal 2 personen. Meer mag natuurlijk ook! De reden van deze voorwaarde is dat we als regel hebben, dat voor de veiligheid altijd minimaal 2 personen bij een training aanwezig moeten zijn.
 2. Voordat je de groep start, doe je eerst mee aan een instructie over het gebruik van de apparatuur en volg je een korte opleiding. Dit kost je een paar uur, maar dan weet je hoe de circuittraining wordt georganiseerd en hoe de apparatuur gebruikt kan worden.
 3. Als begeleider krijg je de beschikking over een sleutel waarmee je toegang hebt tot de centrale hal en de sportzaal. Daarmee krijg je de verantwoordelijkheid voor het gebruik van de sportzaal, gedurende het toegewezen uur en voor de sleutel. Deze verantwoordelijkheid houdt in dat je na afloop van de circuittraining, met de groep, de gebruikte materialen opruimt en de zaal schoon en afgesloten achterlaat.

Vind je het leuk om een eigen groep te gaan begeleiden bij de circuittrainingen in de sportzaal, stuur dan een email naar leo@onderwater.org, dan gaan we kijken welke uren je daarvoor kan kiezen.
 

Spartaanleden die mee willen doen aan circuittrainingen, maar nog niet zelf als begeleider willen optreden, kunnen zich melden bij de begeleiders van de bestaande recreantengroepen.
 

Maandagavond: Paul Bronstring of Sandra van Amersfoort email: brons210@ziggo.nl

Woensdagmorgen: Anneke van der Veek of Leo Onderwater email: avdveek@gmail.com

Vrijdagmorgen: Lieskina Brouwer of Peter Jonkheer email: peter.jonkheer@gmail.com


Deze drie groepen hebben al een flink aantal leden, maar als er een plek vrij is of komt kunnen zij jou daarover informeren. We zijn overigens nieuwsgierig naar de behoefte bij de Spartaanleden aan de mogelijkheid om in de sportzaal te trainen, dus heb je belangstelling voor het trainen in de sporthal, meldt dit dan op info@avdespartaan.nl

Trainingsgroepen

Maandag

09:15-10:45 Circuittraining Recreanten

18:45-20:15 Circuittraining Recreanten

20:15-21:00 Circuittraining Marathongroep

21:00-21:30 Wedstrijdatleten

 

Dinsdag

19:00-21:00 Wedstrijdatleten

 

Woensdag

09:15-10:45 Circuittraining Recreanten

19:00-20:15 Circuitkracht wedstrijdatleten (April t/m Oktober)^

(^ Periode november t/m maart is er circuitkracht in de gymzalen aan Ruishornlaan 29)

 

Donderdag

19:30-20:30 C/D junioren werpgroep

20:30-21:30 Wedstrijdatleten

 

Vrijdag

09:15-10:45 Circuittraining Recreanten

 

Zaterdag

09:00-18:00 Vrij trainen kleine groepen wedstrijdatleten en recreanten*

(* Minimaal 2 personen met trainingservaring en toegangssleutel)

 

Zondag

09:00-18:00 Vrij trainen kleine groepen wedstrijdatleten en recreanten*

(* Minimaal 2 personen met trainingservaring en toegangssleutel)

Regelement gebruik

 1. De sportzaal mag slechts worden gebruikt door leden van AV De Spartaan en die personen, die van het bestuur hiervoor toestemming hebben gekregen.
 2. De sportzaal mag slechts worden geopend en gesloten door iemand, die hiervoor een tag heeft gekregen van het bestuur en waarvan de tag is opgenomen in het sleutelbestand.
 3. Gebruik van de sportzaal is slechts toegestaan indien daar minimaal 2 personen aanwezig zijn.
 4. Personen onder de 18 jaar kunnen uitsluitend onder begeleiding en/of instructie van een trainer gebruik maken van de apparaten in de sportzaal.
 5. Gebruik van handdoek is verplicht.
 6. De sportzaal mag alleen worden betreden met schoon schoeisel.
 7. Gebruik van de sportzaal en bijbehorende materialen geschiedt op eigen risico, derhalve aanvaardt de vereniging geen enkele aansprakelijkheid voor eventueel opgelopen letsel.
 8. Na het gebruik van de beweegruimte gecontroleerd de gebruiker of alles in orde is. Men controleert o.a. of:
 • Alle materialen nog aanwezig zijn (indien materialen vermist worden of beschadigd zijn moet dit worden gemeld bij de coördinator van de TR
 • Alle materialen zijn opgeruimd op de daarvoor bestemde plaatsen.
 • De vloer is aangeveegd.
 • Het afval in de afvalbak is gedeponeerd.
 • De lichten uitgeschakeld.
 • De deur is afgesloten en op slot gedaan.

Beschadigingen aan het materiaal of voorstellen ter verbetering moeten worden gemeld bij de tr-coördinator.

trcoordinator@avdespartaan.nl

06-55 13 70 28

AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven