FAQ - Veelgestelde vragen

Vul het inschrijfformulier in (via de site, bij: Lid worden). Je ontvangt een mail met bijgesloten een formulier, dat je moet ondertekenen en afgeven bij een trainer. Zodra de ledenadministrateur dit formulier heeft ontvangen, maakt deze je lidmaatschap actief en meldt je aan bij de Atletiekunie.

De contributietabel staat op de site (bij: Lid worden), kopieën zijn te vinden op de bar in het clubgebouw.

Wil je uitschrijven, dan dient dit per mail of schriftelijk uiterlijk 25 juni of uiterlijk 25 december door te geven aan de ledenadministratie.

Voor de contributietabel klikt u hier.
Je kunt inloggen op je persoonlijke MyClub pagina met behulp van je emailadres in combinatie met een door jou eerder opgegeven wachtwoord.
Weet je het wachtwoord niet of ben je het wachtwoord vergeten gebruik dan "wachtwoord vergeten" op dezelfde pagina. Als je email adres bekend is bij de ledenadministratie krijg je een mail met een link erin om je wachtwoord in te stellen.

Let op! Indien er één mailadres gebruikt wordt voor meerdere accounts dien je er rekening mee te houden dat er wel verschillende wachtwoorden gebruikt worden!  

Is je email adres nog niet bekend bij de vereniging, stuur dan een mail naar ledenadministratie@avdespartaan.nl
 
Ja, iedereen kan maximaal 4 weken meetrainen en dan beslissen om lid te worden. Kom de eerste keer ongeveer 10 minuten voor aanvang van de training. Meld je als belangstellende en vraag naar een trainer, die je wegwijs kan maken.
Voor de leeftijd vanaf 12 jaar is er een specifieke loopgroep, die veelzijdig doelgericht traint op lopen. Aan jongere kinderen wordt een algemene training aangeboden, die alle vormen omvat. In deze leeftijdperiode zijn kinderen leerbaar voor allerlei bewegingen.
In principe gaat de training door. Alleen bij onveiligheid/gevaar (bv. onweer) wordt een training afgelast. Check dan buienradar, de Spartaan-site vlak voor een training. Bij regen wordt bij de jeugdtraining/wedstrijdatletiek b.v. als alternatief binnen gewerkt of in het bos.
Ga naar een sport- of hardloopwinkel en vraag specifiek schoenen voor hardlopen. Neem je oude sportschoenen mee, zodat naar het loopprofiel gekeken kan worden. Voldoende demping is belangrijk. Als je veel loopt, is het verstandig om afwisselend schoenen te dragen. Na 1000-1500km is de rek en de demping verdwenen en is vervanging gewenst.
Hardloopkleding is er in soorten en merken. Loopkleding dient ademend en vochtregulerend te zijn. Pas je kleding aan het weer aan. Wanneer het koud is, is het verstandig om meerdere lagen over elkaar aan te trekken. Neem een droog shirt mee voor na afloop, en een extra bovenlaag voor hen die op de fiets naar huis gaan. Als het echt warm is kan je in een topje lopen, maar let op voor verbranding.
Wedstrijdlicentiehouders zijn verlicht om bij wedstrijden clubkleding te dragen. Recreanten, een groep die geen wedstrijdlicentie heeft, is niet verplicht clubkleding te dragen bij wedstrijden en recreatielopen. AV De Spartaan stelt het wel op prijs dat alle leden bij wedstrijden clubkleding dragen, in verband met de uitstraling van de club.

Voor de jeugd en wedstrijdatleten zijn er in de zomerperiode van april t/m september meer wedstrijden dan in de winter.
 

De pupillen (6 t/m 11jaar) hebben 1 á 2 keer per maand een wedstrijd waar kinderen voor inschrijven en waar gezamenlijk aan wordt deelgenomen.


De CD-junioren (12 t/m 15 jaar) hebben in hun zomerjaarprogramma meestal elke twee weken een wedstrijd. Er zijn 3 competitieploegenwedstrijden. Kinderen en hun ouders kunnen ook zelf nog inschrijven voor andere wedstrijden.


AB-junioren (16 t/m 19 jaar), senioren en masters (35+) kunnen naar eigen wens hun aantal wedstrijden bepalen. Er zijn 2 á 3 ploegen-competitiewedstrijden.
 

Recreanten: het staat iedereen vrij om deel te nemen aan loopevementen. Dit kan een extra motivatie geven en wordt vanuit de club wel gestimuleerd. Er is een onderling wintercircuit (6 loopjes). Daarnaast wordt er met enige regelmaat door een groep leden deelgenomen aan diverse loopevenementen in de regio/Nederland, en af en toe ook internationaal.

De lijst met de gevonden voorwerpen en hoe deze terug te halen, vind je hier
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven