The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl

Livestream Link

Andrea Bouma Nederlands Kampioen 200m MB

door
Tijdens de Nederlandse Indoor Kampioenschappen op 20/21 februari 2016 heeft Andrea Bouma op de 200m voor meisjes junioren B de gouden medaille gewonnen. In de finale over de volledige ronde op de 200m indoorbaan van Omnisport in Apeldoorn was zij met 25,02s  alle meisjes te snel af. Haar tijd betekende gelijk een verbetering van het clubrecord bij meisjes junioren B & meisjes junioren A. Tevens was deze prestatie goed voor een klassering in de top-10 aller tijden van de Nationale ranglijsten.

Op zaterdag kwam Andrea al heel dicht in de buurt van het podium. In de finale van de 60m MB werd ze 4e met een evenaring van haar eigen clubrecord. Het verlies bij haar start kon ze aan het einde niet meer goed maken op haar concurrentes. Uiteindelijk kwam ze met 7.90s slecht 0.05s te kort voor een podiumplaats. Ondanks dat was ze tevreden met haar beste klassering bij een NK.
Gebrand op revanche kwam Andera op zondag aan de start van de 200m. Met een glimlach op het gezicht straalde zij van zelfvertrouwen en was super gemotiveerd om haar eerste NK medaille te gaan veroveren. In de series moest ze aan het begin van de middag gelijk een snelle tijd neerzetten om een gunstige baan in de finale zeker te stellen. Vanuit de buitenste baan won ze haar serie met grote overmacht. Met 25.20s verbeterde zij haar persoonlijk record met dertienhonderdste van een seconde en was daarmee de een-na-snelste van de voorrondes.
Met een gunstige loting werd ze uiteindelijk in baan 5 ingedeeld voor de finale. Met zicht op het snelste meisje uit de series had ze een perfect punt om naar toe te lopen. Om vervolgens in de tweede bocht er hard onderdoor te gaan. Met een lichte voorsprong kwam Andrea uit de 2e bocht en wist die positie stevig vast te houden tot de finish. “20m Voor de finish wist ik, dat ik ging winnen.”, zei Andrea na afloop. Met een meter voorsprong kwam zij in 25.02 als Nederlands Kampioen over de eindstreep. Opgevangen door de mascotte van het EK2016 in Amsterdam (Adam) werd ze met een dikke knuffel gefeliciteerd met haar eerste Nationale titel. "Ik vond het een ontzettend gaaf NK en ben blij dat ik het mee mocht maken!" zei de kersverse kampioen.

Foto Erik van Leeuwen (erk.nl)
Foto Erik van Leeuwen (erki.nl)

Andere goede prestaties
In totaal kwamen er nog zeven andere Spartaanatleten in actie tijdens de NK indoor voor junioren. Samen goed voor 10 persoonlijke records! Zo waren er ook finaleplaatsen voor Lotte van Stijn en Lara Owobowale.
Op de 400m indoor voor meisje B plaatste Lotte van Stijn zich met een persoonlijk record van 1:01.34 verrassend voor de finale op zondag. In die finale startte ze gelijk hard vanuit baan 1. Brutaal kwam ze als 3e uit de 2e bocht, maar bij het samenvoegen kwam ze in de voorlaatste bocht klem te zitten, waardoor ze terugviel naar de laatste plaats. Vechtend om de 5e plaats kwam ze met 1:02.26 over de finish. Toch was Lotte bijzonder tevreden over haar weekend gezien de ruime verbetering van haar persoonlijk record.
Op de korte horde verraste talent Lara Owobowale door zich als jongste meisje (14 jaar) te plaatsen voor de finale over 60m horden meisjes B. Met 9,21s ,een ruime verbetering van haar persoonlijk record, liep Lara zelfs sneller dan haar beste tijd op junioren C hordeafstand. In de finale wist ze toch nog een atlete achter zich te houden en finishte knap als 7e.