News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

1ste Seniorencompetitiewedstrijd: Vrouwen landelijke 4de plaats!

door
www.avdespartaan.nl
Zondag 24 april was de eerste competitiewedstrijd voor de senioren, waar vooral de jongere generatie van zich liet horen. Een dag vol met slecht weer, vies kantinevoedsel, mooie quotes en natuurlijk goede prestaties!

1ste Seniorencompetitiewedstijrd 24-04-2016, AV Clytoneus, Woerden

Op 24 april stond de eerste competitiewedstrijd op het programma op de feeëriek gesitueerde atletiekbaan van Clytoneus in het immer pittoreske Woerden. Door de omstandigheden werd deze dag gekenmerkt door stabiele prestaties, maar bovenal vele filosofische wijsheden en linguïstische uitspattingen. Dit stukje zal daarom ook meer lijken op het groot dictee dan een chronologische samenvatting van de gebeurtenissen tijdens deze enerverende wedstrijd. 
 
Door de verbouwing van het materiaalhok op onze eigen atletiekbaan kon ons team niet beschikken over een geavanceerd tentencomplex. Back-to-basic was daarom ook het motto van herenploegleider Joost van der Meer. De mannen werden aangesproken op hun oerinstincten, want de weergoden waren ons allesbehalve goedgezind. Geteisterd door hagelbuien en een zeer onvoorspelbare wind was het doel om ondanks het slechte weer een gedegen prestatie neer te zetten.
 
De dag begon aanvankelijk goed. De topper van de dag, Peter van Noort, slingerde de kogel naar 44,36 meter en zette het team direct op een eerste plaats bij de tussenstand. Daarna was het de beurt aan Jesse Verdoes. Door een gebrek aan trainingsritme kwam hij niet goed uit tijdens de 110 meter horden. Toen het fout dreigde te gaan deponeerde hij pardoes de horden met zijn handen voor zich uit. Dit bezorgde de ploegleider direct wat zenuwen. Gelukkig werd Jesse niet gediskwalificeerd, maar duidelijk was, dat hij wat minder moet gaan tekenen en wat meer moet gaan trainen.
Levi – steady 1.85 - van der Geest deed, wat hij moest doen en sprong 1.85. De 1.90 zit er echter aan te komen en waarschijnlijk zal dit ook niet meer lang op zich laten wachten. Na zijn onderdeel besteedde hij de rest van de dag aan het regelen van mensen om mee te eten. Dit bleek geen gemakkelijke opgave…
Tussen de hagelbuien door sprong ondergetekende een matige 6.14 meter. Dit vooral door de onvoorspelbare wind, die gedurende de wedstrijd varieerde tussen de +2.0 en -3.8 m/s.
 
Toen waren de vrouwen aan de beurt. Romy Smith mocht het spits afbijten door de kogel op 2 centimeter na op een decameter van haar beginpunt te werpen (9.98m). Achtereenvolgend liepen Rebecca Hulshof en Zyna van der Poel in een nek aan nek race 100 meter horden naar tijden van respectievelijk 17.49 en 18.12. New girl on the block Kimberley Booij mocht haar magnifieke  indoorseizoen bekronen door outdoor met de (nog) grote(re) mensen mee te springen, waarbij ze met 1.55 flink wat punten bij elkaar schraapte. Rebecca stond ondertussen alweer klaar om een 800 meter te lopen. Die meid weet ook niet, wanneer ze moet stoppen. Ze liep uiteindelijk 2:25,01, waarna ze gelijk de auto in dook, want des avonds moest zij aan de arbeid.
 
Nadat de eerste atleten hun eerste kop met erwtensoep en een bevroren tosti hadden geconsumeerd en onze teamfilosoof, Roel Teeling, zijn eerste wijsheden had uitgesproken, stootte Karel Peterse de kogel naar 9.66 meter. Ondertussen was Tom Hoekema begonnen aan het polsstokhoogspringen. Hij bleek niet in staat om richting zijn pr te springen, maar zette met zijn handen onder de hars toch nog 3.40 meter neer. Gezien de omstandigheden een uitstekende prestatie. Dat we de rest van de dag moesten aanhoren, dat hars vervelend op je handen blijft zitten, was wel wat minder.
Thijmen Dofferhoff liep op de 800 meter naar een tijd van 2:03.49, waar hij meer dan tevreden mee was. Alex van Noort liep op dezelfde afstand een tijd van 2:18.00. Een prima prestatie van deze jonge debutant bij het herenteam. Hij zal de volgende keer echter wel twee keer nadenken, voordat hij de 600 meter op de onderlinge testwedstrijden zal lopen.
  
De vrouwen mochten weer aantreden. Dit deden zij, onder het genot van een lekker fris windje, bijvoorbeeld tijdens de hinkstapsprong. Romy Smith mocht hierbij laten zien, dat zij toch echt een mega goede atleet is in plaats van een aankomend hockeymeisje. Zij hinkte, stapte en sprong uiteindelijk naar een afstand van 9.83. Niet veel later sprong Sanne Vermeij op datzelfde onderdeel 5 centimeter verder naar 9.88. Daartussen mochten Andrea Bouma en Juliette Pluimert aantreden op het koninginnennummer, namelijk de 100m sprint. Zij deden dit beide zeer verdienstelijk, waarbij Juliette haar serie won in 13.37 en Andrea het onderdeel won in 12.49. Ook de gehele ronde werd gelopen, welgeteld door 2 atletes, namelijk Annemarie ten Kate en Lotte van Stijn. Door weer en wind liep eerst Annemarie naar 1:07,62, waarna Lotte 1:02,28 neerzette.
 
Ondertussen droogde de baan op mystieke wijze op onder een waterig zonnetje. Wachtend op de volgende bui stond de herenploeg klaar om Vincent en Richard aan te moedigen bij de 100 meter. Langs de kant werden weddenschappen afgesloten over wie de snelste tijd van de twee ging neerzetten. Met een miniem verschil won Vincent van Richard met respectievelijk 12.00 om 12.06 seconden. Hierna stond de 400 meter op het programma. Ondertussen was het programma al een halfuur uitgelopen, mede door de ontzettend lange tijden tussen de series. De wind was weer gaan aanwakkeren en Karel en Steven stonden klaar om een snelle tijd te gaan lopen. Karel liep uiteindelijk achteroverhangend een tijd van 56.39 seconden op de voet gevolgd door de jonge telg Steven in een tijd van 57.92.
Terwijl het weer opklaarde, was het de beurt aan Jesse op het hoogspringplateau. Hij had er duidelijk niet heel veel zin in aangezien hij fijn op een stoel ging zitten om het schouwspel te aanschouwen. Dit bleek later uit zijn 1 meter 70. Hij had graag wat hoger gesprongen.
 
Over discuswerpen gesproken: Zyna van de Poel mocht even haar rondje in de ring draaien om vervolgens het ellipsvormige object te lanceren. Dit deed zij zeker niet onaardig, aangezien 34,12 meter niet alleen alle 4 de cijfers van ons cijferstelsel bevat, maar ook nog eens een prima prestatie. Gelijktijdig mocht Miranda de Regt haar steentje van 4 kilo bijdragen door de kogel te stoten in de met grind belegde bak, waarbij zij het voor elkaar kreeg een afstand van 10 meter en 44 centimeter te bereiken.
 
Nadat de wind nog harder was gaan waaien en deze ook nog eens uit elke richting leek te komen, klonk het startschot voor de 5000 meter. Nadat Davey 11,5 rondjes had gelopen kwam hij erachter, dat hij nog maar één ronde moest in plaats van twee. Dit resulteerde in een eindsprint, die zijn weerga niet kende en een pr van 16:50.12. Hij had echter graag zijn race wat beter opgebouwd. Zeb liep na een gewaagde start naar een tijd van 17:17.03.
 
Enerverend was ook zeker de voetbalwedstrijd op het naburig gelegen veld. Op de vraag wie er eigenlijk speelde, sprak ons cluborakel Roel Teeling de wijze woorden uit: ‘Zwart tegen wit’. Geïnspireerd door deze woorden liep ondergetekende mede door een slechte start een matige 25.03 op de 200 meter. Jurgen van der Zwet zorgde echter voor de broodnodige punten door een pr te lopen met een uitmuntende 23.30.
Tom Hoekema mocht vandaag het enige onderdeel doen, waarbij de wind niet zo snel een nadeel zal vormen. Hij stootte de kogel namelijk naar een prima 10.95 meter. De technische onderdelen werden afgesloten met de 4.93 meter van Alex van Noort op het verspringen.
  
Een van de onderdelen, die u nog tegoed van ons heeft, is het hoogspringen bij de vrouwen. Als een van de weinige senioren sprong Maaike Boon naar een hoogte van 1,40. Op de 200 meter stond hetzelfde dynamische duo opgesteld als bij de 100 meter, namelijk Juliette en Andrea. Weer was het Juliette, die haar serie won en ook weer was het Andrea, die het gehele nummer op haar naam kon schrijven. Wij hopen nog jarenlang op deze vrouwen te kunnen bouwen. Juliette liep uiteindelijk 26.75, terwijl Andrea 25.10 neerzette. Als laatste techneut mocht Inge de Willigen nog aan de bak. Ze roteerde de bekende platte schijf naar 29,53 meter. Als laatste onderdeel vóór de Zweedse estafette stond de 3 kilometer op het programma. Generatie na generatie wordt deze al gelopen binnen de familie Aanen/Oosterkamp, dus ook deze keer mochten moeder Mieke en dochter Carmen aantreden aan de start. Nadat zij de eerste rondes bij elkaar liepen, liet Carmen uiteindelijk haar moeder achter, om een tijd neer te zetten van 11:12,33. Mieke eindigde kort daarachter met 11:25,39.
 
Vlak voordat de Zweedse estafette zou beginnen, bleek dat het weer ons gedurende de dag eigenlijk nog had gespaard. De gevoelstemperatuur leek te dalen naar -30 graden Celsius en ook de regen kwam met bakken uit de hemel. Onze estafettebikkels deinsden echter nergens voor terug. Het viertal dames Andrea, Kimberley, Lotte en Annemarie liep naar een 2:24.14, wat net geen clubrecord was. Bij de mannen bestond het team uit kaaskoekjes Jurgen, Vincent, Richard en Karel. In dit erbarmelijke weer kwamen zij tot een tijd van 2,07.28.
 
De dag werd traditiegetrouw met Chinees afgesloten in onze eigen kantine. Hier werd ouderwets geluisterd naar de radio om de bekerfinale te volgen. Gelukkig ging Feyenoord er met de beker vandoor.
Ook rolde de tussenstand binnen. De dames werden 3de in de poule en staan 4de op de landelijke lijst. De heren hebben een degelijke prestatie neergezet met een 8ste plaats in de poule en een 21ste plaats landelijk, er is dus nog veel werk aan de winkel.
Nu ik zo ongeveer de gehele Dikke van Dale heb gehad, rest mij niets anders dan onze ploegleider, de trainers en onze juryleden: Dancing Dave en filosoof in spé Roel Teeling te bedanken.
 
Hoogachtend,
Jelle van der Zon (met dank aan Levi van der Geest)
 
Alle uitslagen op een rijtje:
 
Vrouwen:
Onderdeel Naam Prestatie
100 m Juliette Pluimert
Andrea Bouma
13.37   PR
12.49
100 mH Zyna van de Poel
Rebecca Hulshof
18.12
17,49   PR
200 m Juliette Pluimert
Andrea Bouma
26.75   PR
25.10
400 m Annemarie ten Kate
Lotte van Stijn
1:07.62
1:02.28
800 m Rebecca Hulshof 2:25.01   PR
3000 m Mieke Aanen
Carmen Oosterkamp
11:25.39
11:12.33   PR
Zweedse estafette Andrea Bouma
Kimberley Booij
Lotte van Stijn
Annemarie ten Kate
2:24.14
Hoogspringen Maaike Boon
Kimberley Booij
1.40m
1.55m
HSS Romy Smith
Sanne Vermeij
9.83m
9.88m
Kogel Romy Smith
Miranda de Regt
9.98m
10.44m
Discus Inge de Willigen
Zyna van de Poel
29.53m
34.12m   PR
 
Mannen:
Onderdeel Naam Prestatie
100 m Richard Assendelft
Vincent Schniedewind
12.06
12.00
110 mH Jesse Verdoes 19.45
200 m Jelle van der Zon
Jurgen van der Zwet
25.03     PR
23.30     PR
400 m Steven Oosterkamp
Karel Peterse
57.92     PR
56.39
800 m Alex van Noort
Thijmen Dofferhoff
2:18.00   PR
2:03.49
5000 m Zeb Beelen
Davey Kaak
17:17.03    PR
16:50.12    PR
Zweedse estafette Jurgen van der Zwet
Vincent Schniedewind
Richard Assendelft
Karel Peterse
2:07.28
Hoogspringen Jesse Verdoes
Levi van der Geest
1.70m
1.85m
Verspringen Alex van Noort
Jelle van der Zon
4.73m
6.14m
Polsstok Tom Hoekema 3.40m
Kogelslingeren Peter van Noort 44.36m
Kogel Karel Peterse
Tom Hoekema
9.66m
10.95m
 
 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven