News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Pinkstermeerkamp Amstelveen

door
www.avdespartaan.nl
Terwijl de temperatuur dramatisch was gedaald en de warme truien en jassen weer tevoorschijn gehaald moesten worden, begonnen op 1e Pinksterdag 15 mei 2 atleten en 10 atletes van onze vereniging aan hun eerste meerkamp van het jaar 2016. 

De jongens C-junioren Bas Meeuwenoord en Julian van Meggelen hadden hun zinnen gezet op een goed resultaat op de 8-kamp. Helaas haperde de elektronische tijd op het eerste onderdeel, de 100 meter. Dit had tot gevolg, dat dit de enige afstand werd waar met handtijden werd gerekend en of die tijden nu allemaal wel klopten, dat blijft eeuwig de vraag. Gelukkig lieten ze zich daar niet door van de wijs brengen en ze konden beide mooie prestaties neerzetten. Hierbij lukte het Julian om op meerdere onderdelen een persoonlijk record te halen. Uiteindelijk bereikte hij in het totaalklassement een 11e plaats terwijl Bas op een 13e plaats eindigde.
Bij de meisjes D-junioren deed Jelka Böhm mee bij de 1e jaars en deden Phebe Goedhart, Roxy Ramars en Mandy Duinkerken mee bij de 2e jaars. Gedreven als ze zijn, streden ze met alles, wat ze hadden op hun 6 onderdelen, waarbij menig persoonlijk record sneuvelde. Na twee lange dagen bleek, dat Jelka op de 11e plaats in haar categorie was geëindigd. Bij de 2e jaars streed Roxy lang mee om de eerste plaats, maar uiteindelijk moest ze genoegen nemen met het zilver. Mandy eindigde op een verdienstelijke 9e plaats en Phebe werd 12e.
Bij de meisjes C-junioren kwamen Aisha Osman-Dualeh en Femke Daan in actie bij de 1e jaars en Lara Owobowale, Anne-Wil  van Werkhoven, Eveline de Jong en Hieke Böhm bij de 2e jaars. Zowel Aisha als Femke haalden op bijna al hun nummers persoonlijke records en konden dan ook tevreden terugkijken op een geslaagd weekend. Aisha eindigde in de eindrangschikking op een 9e plaats en Femke op een 19e plaats.
Bij de meisjes C-junioren 2e jaars was het vanaf het begin spannend. Het eerste nummer de 80 meter horden was meteen een voltreffer, waarbij Lara een 25 jaar oud clubrecord verbeterde, dat stond op een handgeklokte tijd van 11.9 seconden, en zij kwam uit op 11,88 seconden. In haar spoor finishten Anne-Wil, Hieke en Eveline, waarbij zij allen hun persoonlijk record verbeterden en na de eerste afstand stonden ze 1e, 3e, 4e en 5e. Op beide Pinksterdagen streden ze alle vier constant mee in de bovenste regionen van de rangschikking. Het was jammer, dat ze allemaal wel een minder nummer hadden, maar ook dat hoort bij een meerkamp. Voordat het laatste nummer begon, stond Lara op een 1e plaats, maar ze mocht niet meer dan 3,5 seconden verliezen op de 600 meter. Terwijl Anne-Wil in een voortreffelijk gelopen race als eerste over de finish kwam in 1:40,75 minuten, moest Lara  helaas net iets teveel toegeven en beëindigde zij haar meerkamp op een tweede plaats. Dit echter wel met een verbetering van het clubrecord met 154 punten tot een totaal van 4219 punten. Ook de andere drie atletes verbeterden hun persoonlijk record punten op de meerkamp. In de eindrangschikking zijn Anne-Wil op de 5e plaats, Eveline op de 6e plaats en Hieke op de 7e plaats geëindigd.
Dit was de 1e meerkamp van dit seizoen. Er volgen er nog meer. De eerste zal zijn op onze eigen baan op 18 en 19 juni en dan zal er weer gestreden worden voor een nog beter resultaat. Hopelijk met goed weer, een grote deelname ook van onze andere atleten, en veel persoonlijke records.
John van der Zwet

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven