News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Ouder Kind wedstrijd

door
www.avdespartaan.nl
Afgelopen weekend was de jaarlijkse Ouder Kindwedstrijd. Bijna 200 pupillen, ouders, broertjes, zusjes en zelfs Opa’s en Oma’s meldden zich aan het eind van de middag. Nadat eerst de tent opgezet moest worden (op het plaatje ziet het er heel anders uit…), konden we gezamenlijk een aanval doen op de 650 gebakken pannenkoeken.

Vervolgens was het tijd voor de wedstrijd. Onder leiding van Bas en Tom werd de groep gedeeld voor de warming up, waarmee de groepen samenkwamen bij de hoogspringbak voor de laatste rek- en strek oefeningen.

Nadat de teams bepaald waren, kon de wedstrijd beginnen. En zo zie je maar weer, sporten maakt jong. Ik heb menig ouder over de (hindernis)baan zien vliegen. Ook bij het werpen moest toch ook nog even aangetoond worden, dat Papa en Mama ook nog wel wat kunnen.

Na de afsluitende 6 minutenloop was het tijd om afscheid te nemen. Voor sommige ouders was dit spannender dan voor de kinderen. Hun eerste nacht uit kamperen. Ouders, dat heet loslaten…
Helaas bleek, dat een aantal fietsen gestolen waren. Dit was wel een kater na zo’n gezellige avond.

De jongste groep ging als eerste op pad voor het nachtspel, de oudste groep ging daarna. Pas na 12 uur kwamen deze uit het bos terug. Gauw nog even de tanden borstelen en snel de tent in, waarna het nog lang onrustig was (die zak snoep moest echt eerst op, voordat we kunnen slapen).

’s Ochtends hadden de vrijwilligers de boterhammen al gesmeerd, dus de pupillen konden direct beginnen aan het ontbijt. Hierna was het tijd voor de afsluitende spelletjes, maar omdat het al erg warm begon te worden, werd het vrij spelen oftewel elkaar nat gooien.

Rondom 10:30 verschenen de eerste ouders alweer, enkelen met wat spierpijn. Tent opruimen (zat het echt in deze tas, het past niet meer…). Daarna gezamenlijk nog even op de foto en afscheid nemen. Volgend jaar weer?

Hierbij wil ik alle vrijwilligers bedanken voor hun geweldige inzet. Volgens mij hebben ze niet veel geslapen, maar was het erg gezellig. We mogen trots zijn op zulke enthousiaste jeugdleden. Toppers!
 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven