News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

​B-Competitie 12 juni 2016 Alphen aan den Rijn

www.avdespartaan.nl
De laatste B competitie, maar zeker niet de minste. Vandaag was weer een wedstrijd, deze keer in Alphen bij AAV ’36. De jongens hadden helaas geen kans meer op de finale. De meiden daarentegen hadden vandaag 1 simpel doel: verpest het niet. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar uiteindelijk werd het een mooie wedstrijd. Nadat de ouders hun campinguitrusting hadden neergezet, de nummers waren uitgedeeld en Steven zijn box aan had gezet, konden de atleten beginnen met hun wedstrijd en de ouders aan hun eerste koffieronde. Hier een samenvatting van weer een mooie dag met veel goede prestaties.

De dag begon met Lianne op speerwerpen. In het begin ging het niet heel goed, zei ze. Maar dit pakte ze al snel weer op en ze wierp zich naar een 2e plek met 33,67m. Drie kwartier later sprong Steven 1.70m hoog en was daar natuurlijk erg tevreden over. Alex, die later op de dag ook hoogspringen had, was echter niet zo blij met zijn uitslag. Een evenaring van zijn PR; 1.65m. Ook over zijn verspringen was hij niet erg blij: 4,96m. Maar gelukkig kon hij nog knallen op de 4x100m aan het einde van de dag.
Om 12.00 gingen er 4 onderdelen van start. Kogel bij de vrouwen, en polsstok, ver en discus bij de heren. Kogel werd door Inge gedaan en die zette een afstand neer van 11,14m. Anneloes deed ook mee aan kogel. Inge leende haar schoenen aan haar en ze hoopten daarmee haar doel te bereiken: over de 10 meter. Helaas lukte dit met 9cm tekort niet. Bij discus stonden Wolf en Gijs. Hierbij wierp Wolf 32.73m, en haalde hiermee de punten binnen. Gijs was ook wel tevreden en behaalde een afstand van 20.04m. Jurgen deed natuurlijk polsstokhoog, maar hier was hij helaas niet tevreden over. Tussen zijn pogingen door moest hij namelijk ook nog even horden lopen. Dit ging al stukken beter en hij behaalde een tijd van 15.78sec. Ook Joost deed horden en hij zette een tijd van 17.02sec. neer. Bij de vrouwen deden Anneloes en ik horden. Anneloes was erg tevreden en rende over de finish in een tijd van 16.90sec. Ikzelf rende een PR en was daar natuurlijk erg blij mee: 15.70sec.
 
Een halfuurtje later had Elise verspringen. Hier wilde ze heel erg graag over de 5 meter, maar dit lukte haar helaas niet. Met een afstand van 4.51m besloot ze, dat ze op een volgende wedstrijd dit doel zeker zal bereiken! Toen was het tijd voor de lange afstanden. Bij beide groepen werd een 1500m gerend. Eerst waren de meiden aan de beurt. In serie 1 liep Lianne een slimme race: ‘Ontspannen blijven lopen en gewoon telkens eentje inhalen.’ Dit was haar tactiek en het heeft haar een mooie tijd opgeleverd: 5:37,81min. In serie 2 was Carmen aan de beurt en die rende 5.09.10min, ze was hier natuurlijk erg blij mee. Bij de jongens renden Zeb en Bas samen in de serie. Zeb haalde hier de punten binnen met een tijd van 4.26.92min en Bas rende 4.49.35min. Bas vertelde dat hij erg veel last had van de benauwdheid. De hele dag was het weer al raar aan het doen. Af en toe regen, dan weer zon en heel soms wat onweer. Gelukkig niet al te veel wind. Alle twee de heren waren na de 1500m gesloopt, maar wel tevreden.
                 
Vervolgens begonnen om 14.00 speerwerpen en verspringen. Bij speerwerpen deed Wolf het erg goed en zijn speer vloog 36.75m door de lucht. Dit onderdeel werd later op de dag ook gedaan door Twan, en hij wierp een mooie afstand van 33.56m. Bij verspringen sprong Joost een mooie 5.53m. Ondertussen deed Twan kogel bij groep 2 en hij stootte 8.93m ver. Wolf had vandaag duidelijk een topdag, want zijn kogel kwam anderhalve meter verder dan zijn PR! Hij behaalde met trots de 13.33m. Hierna begon het sprintonderdeel: de 100m. Deze werd bij de meiden gelopen door Andrea en Juliette, bij de heren door Steven en Gijs. Andrea en Juliette werden, waarschijnlijk door hun blonde gevlochten haren, als tweeling aangezien. Dit leverde echter een verwarrende situatie op, aangezien Anneloes er ook bij stond. De meiden besloten zich hier niet langer druk over te maken en begonnen zich klaar te maken voor de sprint, die ze overigens heel goed liepen. Juliette behaalde een tijd van 13.11sec. Andrea behaalde een nieuw PR, dus nieuw CR, met een tijd van 12.03sec. Blijkbaar was heel Nederland voorbij sprinten niet genoeg voor haar, want met deze tijd heeft ze vandaag ook Jurgen voorbij gerend. Voor Gijs was het vandaag zijn eerste wedstrijd op spikes. Dit was ook inderdaad te zien aan zijn tijd, hij kwam de finish over met 12.65sec. Steven haalde op dit onderdeel de punten binnen met 12.08sec. Vervolgens was het tijd voor het langere sprintonderdeel van de dag: de 400m. Deze werd gelopen door Lotte en mij. We zaten in dezelfde serie en dit maakt het natuurlijk altijd net wat leuker. Lotte startte in baan 2 en evenaarde haar PR met een tijd van 59.59min. precies! Zelf ben ik ook erg blij met mijn tijd, namelijk een nieuw PR van 59.15min. Jurgen en Joost deden dit onderdeel ook. Joost rende een mooie tijd van 56.43sec en ook Jurgen was erg tevreden over zijn tijd: 53.16sec. Helaas kon hij door zijn 400m niet meedoen aan de estafette, hij moest op zijn bijna-uit-elkaar-vallende-stoeltje toekijken naar Steven, Gijs, Bas en Alex. Alle wissels verliepen netjes en ze behaalden een tijd van 47.12sec.
Hoewel de wissel bij Andrea en Lotte toch wat twijfelachtig was, kwamen ze met ruime voorsprong over de finish. De meiden renden 49.36sec. Helaas konden ze niet tegen Leiden rennen, anders had het zeker nog spannend geworden tussen de twee teams. Zij renden vandaag namelijk 48.22sec.
 
Bij de jongens waren alle onderdelen zo goed als voorbij, maar bij de meiden ging het feestje nog even door. Inge was namelijk nog aan de beurt bij speerwerpen. Zij kreeg de speer met het laatste beetje energie van de dag nog 30.40m ver, zelf was ze hier niet heel blij mee. Maar natuurlijk kwam dit ook deels, doordat ze donderdag op de training door haar enkel was gegaan, dus volgende keer beter!
Tegen de tijd, dat de wedstrijd klaar was, hadden Andrea, Lotte en Juliette iedereen overgehaald hun vlechtjes te dragen. En dus hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer vlechtjes er te zien waren. Aan het eind van de dag zaten de drie dus druk te vlechten en liep er kort daarna een team met hetzelfde haar rond. Hierna was de wedstrijd toch echt klaar en kon iedereen naar huis. De jongens zullen we volgend jaar weer terug zien, en de meiden na de zomer op 4 september tijdens de landelijke finales. Bedankt trainers, ploegleiders, ouders en atleten voor weer een mooie wedstrijddag!

Uitslagen:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/5723/140/

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven