News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Gouden Spike platform voor jonge Spartanen

door
www.avdespartaan.nl
Afgelopen zaterdag 11 juni zijn er namens De Spartaan 4 jonge atleten in actie gekomen in het hoofdprogramma van de (inter-)nationale topwedstrijd De Gouden Spike in Leiden. Deze wedstrijd maakte net als de Ter Specke Bokaal deel uit van het Nationale Baancircuit. Jurgen van der Zwet liep de 400mh, Kimberley Booij en Juliette Pluimert liepen beide de 200m en Thijmen Dofferhoff liep de 800m. 

Jurgen van der Zwet liep, als B-junior tussen de senioren, naar zijn tweede tijd ooit op de hoge 400mh: 55,90s. Tijdens de race zelf liep Jurgen lekker tot de 6e passage, waarbij hij bijna geparkeerd stond, als dit niet was gebeurd, dan had er voor zijn gevoel zeker een PR in gezeten. Komende donderdag komt hij alweer in actie bij het NK senioren op ditzelfde onderdeel en hij heeft de ambitie om het PR dan maar te verbreken!

Kimberley en Juliette waren beide uitgenodigd door de organisatie om in een speciale race samen met Marlou van Rhijn te lopen op de 200m. Beide dames grepen deze kans met beide handen aan en zo konden ze allebei hun debuut maken op een nationale baancircuit wedstrijd. De serie was zo ingedeeld, dat alle atleten een beetje dezelfde tijd liepen en zo kwam het ook, dat Kimberley vlak achter Marlou eindigde als 4e in haar serie. Ze had nog wat last van haar val op de competitiewedstrijd van twee weken terug en liep daarom niet geheel vrij, maar ondanks dat alles was ze erg tevreden met haar race! Juliette kwam na Kimberley als 5e over de streep en was niet heel tevreden over haar race. Echter kon dat de pret niet drukken van een heel mooi en indrukwekkend debuut bij de Gouden Spike. Kimberley kwam tot een tijd van 26,85s en Juliette liep 28,05s.

Verder kwam ook Thijmen Dofferhoff in actie op de 800m, een erg volle serie met 16 man en hierdoor werd het erg veel duwen en trkeken tijdens de race en was het eerste rondje een klein beetje traag. Thijmen geeft aan dat het hierdoor niet echt lukte om in de race te komen en zijn tijd van 2.04,14 was dan ook niet naar tevredenheid. 

Alle vier de atleten vonden het gaaf om een keer zo een professionele wedstrijd mee te maken en diverse topatleten te ontmoeten die meededen. Laten we hopen, dat er nog maar veel zulke wedstrijden zullen volgen voor ze. Jurgen komt volgende week weer in actie bij het NK senioren en Kimberley en Juliette staan o.a. op de deelnemerslijst van het NK junioren, wat het eerste weekend van juli plaatsvindt.

Bij de pupillen was het Nick Duinkerken die de overwinning opeiste bij de 1000 meter Kids Run. Met 3:22,07 liep hij een persoonlijkrecord en benadere het clubrecord bij de JPA tot 4 seconden. En dat record staat al 8 jaar op naam van Thijmen Dofferhoff.

Meer informatie en uitslagen te vinden op de site van de organisatie: www.goudenspike.nl

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven