The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl

Livestream Link

C-spelen 2016

door
In het weekend van 27 en 28 augustus 2016 werden in Amsterdam alweer voor de 49e keer de Nationale C-spelen georganiseerd. Het aantal inschrijvingen aan deze wedstrijd is altijd enorm en als het dan lukt om een finaleplaats te halen kan niet anders gezegd worden dan dat dat een zeer goede prestatie is van de deelnemende atleten en atletes van onze vereniging. Dit jaar deden er 5 C-meisjes en 5 C-jongens mee.

Na de kwalificaties voor het verspringen bij de C-meisjes, waarbij er sprake was van 4 groepen van elk zo’n 15 atletes, bleek dat zowel Lara Owobowale als Anne-Wil van Werkhoven de finale had gehaald. Deze finale was later op de dag en de verwachting was dat Anne-Wil voor de prijzen zou kunnen strijden. Helaas liep het niet goed en na 3 sprongen in de finale was het over voor haar. Lara deed het beter en na een persoonlijk record te hebben gesprongen van 5,23 meter stond ze na 3 pogingen op de tweede plaats. Daarna was het bij elke poging weer afwachten, maar ook bij de andere atletes ging de vermoeidheid meespelen en niemand bedreigde haar meer, zodat zij met een mooie zilveren medaille op het podium kwam te staan. Deze prestatie leverde haar ook nog een uitnodiging op voor de C-interland op 3 september 2016 tegen Nordrhein / Westfalen in Gladbeck.

Op het onderdeel 300 meter Horden bij de C-meisjes kwamen 4 atletes aan de start. Hieke Böhm viel helaas bij de 6e horde. Rachel van der Veek liep een mooi persoonlijk record, voor Anne-Wil van Werkhoven was het uitkomen voor de horden toch moeilijker dan gedacht, maar Eveline de Jong deed, waarvoor ze was gekomen, het behalen van de finale. In deze finale liep ze naar een prachtige 4e plaats in een persoonlijk record van 46,85 seconden. Na de series voor de horden moesten Eveline en Anne-Wil een finaleplaats gaan afdwingen bij het hoogspringen. Soms wat stroef en soms vrij makkelijk sprongen beide 1,56 meter hoog en dit was genoeg voor de finale op zondag. Eveline begon in de finale redelijk, maar door een blessure aan haar rug, opgelopen tijdens een kampweek, kon ze toch niet helemaal vrijuit springen en bleef daarom steken op 1,52 meter. Anne-Wil besloot om deze finale te laten schieten om zich voor te kunnen bereiden op de 300 meter. Deze beslissing pakte goed uit, want na de series bleek ze met een tijd van 43,90 seconden een 7e plaats te hebben gelopen en daarmee was een finaleplaats veiliggesteld. In de finale, waarbij de wind iets harder was gaan waaien, liep ze een voortreffelijke race en met een tijd van 44,40 seconden eindigde ze op een 6e plaats.

De zondag was voor de C-meisjes begonnen met de 80 meter Horden. Hieke Böhm, Lara Owobowale en Rachel van der Veek stonden aan de start. 10 Series van 8 personen en slechts voor 24 een plaatsje in de halve finale. Lara won haar serie eenvoudig en Hieke kwam als tweede tijdsnelste in de halve finale. Rachel toucheerde helaas een horde en voor haar was het over. De halve finale was voor Hieke ook het eindpunt, maar Lara won haar halve finale, zodat zij nog een keer aan de bak moest in de finale. De verwachtingen waren hooggespannen. Niet helemaal vlekkeloos gelopen bleef ze in de finale steken op een 4e plaats. Tussendoor had ze bij het speerwerpen ook nog de eindstrijd gehaald. Helaas voor haar kwamen er in die finale 3 kruisjes achter haar naam.

Voor de C-jongens was er op zaterdag onder meer de 300 meter. 5 Series van 8 deelnemers en alleen de 8 tijdsnelsten gingen naar de finale. Bas Meeuwenoord liep in de series 38,72 seconden en met die tijd was hij precies achtste. Hij wilde in de finale geen laatste worden en vanuit baan 1 liep hij een geweldige race en dat resulteerde in een 4e plaats in 38,69 seconden. Voor de andere twee C-jongens op zaterdag bleven finaleplaatsen ver buiten hun bereik. Julian van Meggelen liep een degelijke 100 meter Horden en blesseerde zich helaas bij de 150 meter. Willem Olsthoorn wierp de speer naar een persoonlijk record van 40,08 meter, maar zijn 100 meter Horden ging niet zo goed en ook bij het hoogspringen kwam hij niet in de buurt van zijn persoonlijk record.

Op zondag had Bas weer een vol programma. De series op de 100 meter kwam hij goed door en hij mocht daarom ook nog de halve finale lopen. Op de 300 meter Horden bleek dat horden in de baan de race toch wat moeilijker maakten. Toch een persoonlijk record van 44,57 seconden en een 11e tijd. Als laatste liep hij nog een 800 meter, maar toen bleek, dat alles bij elkaar toch wel vermoeiend was geweest. Ook Julian van Meggelen kwam uit op de 300 meter Horden. In zijn serie werd hij tweede in 45,12 seconde, maar dat was niet voldoende om door te mogen naar de finale. In de tussentijd had Guus Tulen zijn kwalificatie voor het verspringen afgewerkt. Helaas voor hem bleef hij steken op 5,18 meter en zijn spelen waren na 3 sprongen voorbij. Als laatste kwam Jochem van Stijn aan de start op zijn onderdeel de 800 meter. Na 100 meter kwam hij op kop te lopen en niemand wilde het van hem overnemen. Pas na 700 meter werd hij gepasseerd. Zijn eindtijd van 2:18,18 minuten viel hem een beetje tegen, maar gezien de manier, waarop hij gelopen had, was dat gewoon goed te noemen.