News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Subsidieaanvraag clubgebouw akkoord

door
www.avdespartaan.nl

De commissie M&F heeft woensdag  7 september unaniem ingestemd met ons subsidieverzoek en besloten, dat de aanvraag voor €300.000 volgende week in de gemeenteraad een hamerstuk is. Met de steun van heel veel jeugd en andere geinteresseerde leden betraden we gezamenlijk de Raadszaal en sprak Laurens van Schie, onze vice-voorzitter, de gemeenteraad toe. Ook beantwoordde hij vakkundig een aantal vragen van de raad. Hieronder het betoog van Laurens.

 


Betreft Vernieuwbouw voorzieningen atletiekvereniging De Spartaan

Beste leden van de Cie M&F,

AV De Spartaan is een grote actieve atletiekvereniging met 800 leden en bijna 250 vrijwilligers. Onze Missie is Mensen in beweging te brengen in een veilige en sportieve omgeving, met aandacht voor onze sociale rol.
Sinds 1961 zijn we lokaal geworteld met een landelijke en Europese ambitie en soms mondiaal. Op dit moment doet onze jeugd mee in 5 van de 8 landelijke competities. Maar we zijn ook  vertegenwoordigd bij de Paralympics. Jeroen Teeuwen doet mee aan het Hoogspringen in RIO. We hebben dit jaar 5 NK kampioenen bij de jeugd en een meervoudige wereldkampioen bij de senioren. De nieuwe Daphne Schippers traint bij ons, Andrea Bouma! De Spartaan zet op atletiek gebied Lisse op de kaart en daar mogen we trots op zijn.

De vereniging verbindt  jeugdatletiek, wedstrijdatletiek en recreatieatletiek met sportief bewegen voor alle leeftijden op alle niveaus van absolute beginner tot topsporter. Maar ook wandelgroepen zijn actief.  Sterke binding, soms meer dan 50 jaar, is een kenmerk van onze vereniging. De Spartaan stelt zich voortdurend open voor nieuwe leden. Je kunt elke maand starten.  

Leeftijdsopbouw van onze bijna 800 leden, waarvan meer dan 50% vrouw:
0-25 jaar             M 136                  V 129
25-40                   M 30                    V 54
40-55                   M 105                  V 112
55-65                   M 65                    V 66
Vanaf 65             M 56                     V 37    
Totaal                  M 392                  V 398                   M/V 790

We hebben intensief samengewerkt met sportclubs in het Ter Specke overleg om te komen tot een integraalplan voor de accommodaties op het sportpark. Het is juist de keuze van de gemeente zelf geweest de wensen van de verenigingen afzonderlijk te behandelen. De Spartaan is nu de laatste in de rij met het oude beleid. We willen graag, dat onze aanvraag via die spelregels behandeld wordt.
Al ruim voor de visie-ontwikkeling op het accommodatiebeleid heeft De Spartaan de deuren opengezet voor heel diverse groepen van buiten de eigen vereniging. En dit blijven we doen als actieve sociale partner.

Een klein overzicht van onze inzet:
  • Topsport, jaarlijks de opening baanseizoen met Ter Specke Bokaal
  • Al jaren een actieve partner van de Harddraverijvereniging, in de feestweek
  • We bieden de scholen faciliteiten voor hun sportdagen en stellen daar onze accommodatie voor beschikbaar
  • We organiseren de scholierenbosloop
  • Bieden G-sport activiteiten
  • Gastheer voor de Koningsspelen
  • Gastheer voor Hollen door de Bollen, waarvan de volledige opbrengst naar kankeronderzoek en faciliteiten hiervoor gaat
  • 50 Plussers nodigen we uit voor een fittest,  met een advies over de voor hen meest passende vorm van bewegen, bij De Spartaan of elders.
  • We zijn de buurtsportcoach voor het bewegen in Lisse
  • In oktober de eerste Corso Electric Run
Met bijna 60 jaar ervaring is De Spartaan een stevig gewortelde vereniging met een betrouwbaar financieel beleid. De Spartaan is gewend financieel zelf zijn zaakjes te regelen en niet snel de gang naar de gemeente te maken. Maar nu is het toch nodig. Ons ruim 60 jaar oude clubhuis, nog overgenomen van de voetbalvereniging, moet nodig worden gerenoveerd en aangepast aan de eisen van de tijd. We hebben daarom de stoute schoenen aangetrokken en in 2015 onder de voorwaarden van het oude accommodatiebeleid onze subsidieaanvraag ingediend. Hierover is intensief overleg geweest met de gemeente, we hebben nader onderzoek gedaan, en de aanvraag  is vervolgens definitief ingediend.
Zoals veel van u zelf gezien hebben, is ondanks het vele werk van onze klusploeg die wekelijks onderhoud verricht, vernieuwbouw echt nodig. En hoe zuinig we als vereniging ook zijn, dit gaat onze draagkracht te boven.  Natuurlijk zit in onze plannen de bekende Spartaanzelfwerkzaamheid en levert de vereniging een forse eigen financiële bijdrage aan het project. Maar we willen ook voorkomen, dat we ons met onze contributies uit de markt prijzen en een te hoge drempel opwerpen om met bewegen te beginnen. Ten opzichte van andere loopverenigingen zijn we al niet de goedkoopste. En de contributie is in de afgelopen jaren telkens met 3% verhoogd.

Wat gaan we doen:
Ons gebouw duurzaam maken door isolatie en slimme energiebesparende maatregelen toe te passen
  • Materialenberging en werkplaats stond op instorten, die hebben we aangepakt
  • Kleedkamers uitbreiden, er is vooral voor de dames (>50% leden) veel te weinig ruimte
  • Nieuwe energiezuinige entree
  • Nieuwe toiletten en invalidentoilet
  • Douches vernieuwen
  • Dopingruimte
  • Fysio- en massageruimte
  • Bestaande indoor trainingsruimte combineren met ruimte voor warming up- en cooling down en instructie.
  • Ruimte creëren voor bewegingsactiviteiten van de buurtsportcoach.
We rekenen op uw medewerking. Ik dank u voor de gelegenheid onze aanvraag te mogen toelichten in uw commissie.


 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven