News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Z&Z - CRA Ter Speckeloop wintercircuit

door
www.avdespartaan.nl
De eerste indruk was zondag 27-11 dat het wintercircuit opeens wel erg brede bekendheid had gekregen gezien de uitgebreide maatregelen:  extra kleedkamers ingehuurd bij FC-Lisse voor de heren, de heren zelf verdreven uit hun eigen kleedkamer bij de Spartaan (ja ik stond aanvankelijk in de verkeerde kleedkamer) en speciale tentjes voor extra faciliteiten zoals bewaring kostbaarheden en buitenverkoop van chocolademelk, thee etcetera.

Dat alles kwam natuurlijk door het slim combineren van een CRA-wintercircuitwedstrijd met de 29e ter Speckeloop die georganiseerd werd vanaf onze ter Specke locatie tijdens het 22e Z&Z circuit.

Op deze manier konden fanatieke ter Specke-lopers toch ook deel blijven nemen in de wintercompetitie van de CRA en organisatorisch was met een paar kleine aanpassingen de tijdsregistratie goed te regelen.
Rond 09.30hr was het dus al lekker druk met allemaal fitgetrainde lopers die hun weg zochten en de inschrijvingsposten langsgingen. Voor de CRA wintercircuitlopers betekende dit het inleveren van het vooraf gedownloade formlier waarna een tijdelijke wedstrijdchip werd overhandigd inclusief een mooi groot startnummer zodat je daarachter lekker uit de wind kon lopen.
Drie afstanden waren opgenomen en het maakte voor de CRA niet uit welke je ging doen:  5-10-15km, je kon lang of kort lopen volgens je wintercircuitopgave en ook de 10km-lopers konden mee blijven dingen, het was allemaal goed. Aan het einde worden de 10km-resultaten namelijk omgerekend naar de reeds eerder vastgelegde keuze lang of kort voor het wintercircuit.
Zo strikte iedereen zijn chip met bijgeleverde tie-wrap aan zijn schoen vast en een enkeling had de tie-wrap per ongeluk alleen door zijn chip getrokken maar dat werkte natuurlijk niet zo goed..  

Ook dat werd weer opgelost en na vertrek van de jeugd werd vervolgens vanaf 11.00hr gestart voor de 5km. De start vond precies op tijd plaats en de opkomst was erg groot bij deze afstand want het startvak puilde uit. 
(foto Leidsch Dagblad)

Om een redelijk wedstrijdbeeld te krijgen is het als verslaggever wel zo handig(lees: meest gemakkelijk) om voorin te starten en je dan af te laten zakken naar achteren maar de beste plekken voor in het startvak waren absoluut niet meer beschikbaar. Dat betekende dus flink buffelen want dan moet je van achteruit naar voren zien te komen om nog wat verschillende mensen te zien en om een of andere reden loopt iedereen juist keihard voor je uit te rennen.
Toch is het gelukt en er waren gelukkig nog wel wat opvallende zaken te melden:  alleerst waren de meeste deelnemers volwassenen maar op de Achterweg zag ik opeens een jongetje van een jaar of 12 die samen met zijn moeder de 5km liep en het ging prima. Complimentje gegeven uiteraard en hij ging gelijk nog sneller lopen. Zo verder verplaatsend in het deelnemersveld viel mij op de Essenlaan op dat niet iedereen het even breed heeft in de Nederlandse samenleving want een hardloper liep eind november nog op blote voeten (met flinke eeltlagen kon je zien) zijn ronde.  Het tempo was er om onduidelijke reden wel even uitgeraakt want hij liep te wandelen. Hopelijk heeft ook hij de streep gehaald want maandagnacht gaat het flink vriezen...
Verkeersregelaars leidden ons netjes en veilig de hoeken om terwijl ander verkeer werd gestopt zodat geen botsingen konden plaatsvinden en richting de Puntenburg werd het tijd om toch even wat extra gas te geven voor de laatste 2km, zeker toen anderen dat ook dachten en zo werd er in het laatste traject nog even flink doorgelopen langs de begraafplaats, vervolgens linksaf en achterom bij de tennis het sportpark in naar de baan om dan na 3/4ronde tegen de keer in te finishen op het rechte stuk.

Tijd om bij te komen was er niet want voor je het wist doken met scherpe tangen gewapende mannetjes naar je voet maar gelukkig knipten ze alleen de tie-wrap los om de Z&Z-chip terug te vorderen zonder je veters te raken. Vervolgens kreeg je een flesje water mee en een fraai zakje Iris-bolletjes voor in de tuin en het loopje was alweer gepiept:  Weer 5 snelle gezondheidsondersteunende kilometers in goed gezelschap volbracht.
Intussen waren de 10km en 15km ook al gestart, respectievelijk om 11.10 en 11.20hr en de 15km lopers passeerden even later de startlijn onder aanmoediging van publiek om hun tweede en derde ronde te volbrengen. Een loper viel nogal op en liep wat verdwaasd rond en vroeg mij waar hij heen moest waarop ik vroeg wat hij liep. Hij zij 10km waaruit duidelijk werd dat hij in het zweet des aanschijns vergeten was om linksaf de van-lijndenweg op te gaan om zo richting de finish te lopen. Nu stond hij dus weer onder de startbanier waar geen finishmeting werd gedaan. Uiteraard de goede kant opgestuurd maar hij zal voor zichzelf een minuutje van zijn tijd moeten trekken om zijn PR te berekenen.

Terug in de kantine was het gezellig druk en viel direct op dat veel gezonde-etende hardlopers ineens allemaal met bolle wangen dikke taartpunten zaten weg te werken en desgevraagd bleek dat elke 20e Z&Z finisher een taartje kreeg dus dat was een feestelijk gebeuren. Intussen bleek ook de pers geinteresseerd in dit sportieve evenement want een verslaggever van het Leidsch Dagblad kwam informerend langs voor anekedotes en vroeg of we nog bijzondere dingen konden noemen. Naast wat algemene dingen schoot Kees van Beelen een goede tip te binnen, terwijl hij net Martien vdHoorn zag zitten, dat we een bijzonder herstelverhaal hadden op sportief vlak van Martien die immers na zeer een zeer ernstige ziekperiode toch weer met ons meeloopt en enorm herstel heeft laten zien. Fantastisch sportief en impactvol verhaal en de verslaggever schoof direct aan en we kunnen later hopelijk zijn verslag lezen in de krant!












We kunnen stellen dat de zondagochtend goed was gestart en hopelijk heeft iedereen weer kunen genieten op deze perfecte loopdag en we zien elkaar weer graag bij de volgende loop!

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven