News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Vrijwilliger van de maand

door
www.avdespartaan.nl
Wie ben je en wat is je achtergrond?
Mijn naam is Dennis Verhaar en ik ben 44 jaar oud. Ik ben getrouwd met Eveline en heb 2 kinderen: Sven en Esmée. Ik woon in Lisse. In het dagelijkse leven werk ik als projectvoorbereider bij Hemubo Almere BV. Dit is een grote aannemer, die zich richt op renovatiewerk. Hier ben ik sinds 2007 werkzaam.
 
Heb je een sportieve familie?
Ja, mijn vader is Gerrit Verhaar (wel bekend), die al lid is sinds de oprichting van De Spartaan. Mijn moeder Ans Verhaar heeft jarenlang het clubblad getypt en is actief geweest als jurylid. Verder heb ik nog een oudere broer Richard, die momenteel in Oostenrijk woont, en een zusje Debbie, dat in Lisse woont. Allebei zijn zij in hun jeugd lid geweest van De Spartaan.
 
Wanneer ben je bij De Spartaan gekomen?
Mijn vader gaf training aan de pupillen, waardoor ik al op heel vroege leeftijd (ik was 4 jaar, 1976) meeging naar de trainingen. Voor mijn gevoel ben ik ook jarenlang pupil geweest. Toen ik 7 was, mocht ik officieel lid worden en ben dat tot op heden nog steeds.
 
Wat betekent De Spartaan voor jou?
De Spartaan is voor mij een grote familie. Ik heb er heel wat tijd doorgebracht. In mijn jeugd 3-4 avonden in de week met zelf trainen en training geven en in de weekenden vaak met wedstijden mee. Ook ging ik vaak mee als leiding op kampen en was ik actief bij diverse nevenactiviteiten. Vroeger kende ik bijna alle mensen wel bij De Spartaan, omdat de recreatietak nog niet zo groot was.
 
Wat is je favoriete vakantie?
Mijn favoriete vakantie is de skivakantie. Dit heb ik jarenlang met vrienden gedaan en de laatste jaren met het gezin. Gelukkig vinden zowel mijn vrouw als de kinderen dit ook heel leuk. In de zomer gaan we vaak naar een camping in Frankrijk of Italië.
 
Wat zijn je hobby’s?
Mijn hobby’s zijn volleyballen, wat ik in de winter 1x in de maand recreatief doe, en varen bij mooi weer. Verder hou ik van lekker eten en drinken.
 
Hoe ben je vrijwilliger geworden en wat is precies je taak?
Ik ben, toen ik 18 jaar was, gevraagd om aan de D-junioren training te geven samen met Arnoud Koot. Dit hebben wij samen jaren gedaan. Eerst alleen de jongens en later, ook met Nico van Noort, de meisjes erbij. Vervolgens ben ik de B-junioren training gaan geven en toen die groep enkele jaren laten werd toegevoegd aan de Senioren/AB-groep, ben ik de C-junioren samen met John en Paul training gaan geven. Hier ben ik sinds 1 november mee gestopt.
 
Wie zijn je sportieve helden?
Mijn sportieve held is altijd de polsstokhoogspringer Sergey Bubka geweest. Ik zelf heb ook jaren dit onderdeel beoefend. Momenteel kan ik genieten van Usain Bolt, Dafne Schippers en buiten de atletiek van Max Verstappen.
 
Heb je nog advies voor de sporters, die nog geen vrijwilliger zijn?
Nu ik met mijn kinderen ook bij andere verenigingen van andere sporten kom, kan ik zeggen dat De Spartaan gezegend is met z’n groot aantal vrijwilligers. Er is niets verplicht en dat is bij andere sporten wel anders. Als iedereen een steentje bijdraagt, dan hoeft het allemaal niet veel tijd te kosten.
 
Wil je zelf nog iets kwijt?
Nee.


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven