News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Overlijden Henk Plantfeber

door
www.avdespartaan.nl
Afgelopen vrijdag 10 februari is Henk Plantfeber overleden. Henk heeft vele jaren de kantine geleid. Hij zorgde ervoor dat er altijd bij de wedstrijden voldoende voorraad was, Zorgde ervoor dat de afvalbakken leeg waren enz. Vanwege zijn jarenlange inzet als beheerder van de kantine is Henk in 2015 "Lid van verdienste" geworden. De laatste jaren was Henk al ziek. In hem verliezen we een karakteristieke man.

De crematie zal plaatsvinden op woensdag 15 februari om 10:00uur in Crematorium Duin & Bollenstreek, Achterweg-Zuid 62 te Lisse. Aansluitend is er gelegenheid de familie te ontmoeten en te condoleren in de ontvangkamer van het crematorium.

Klik hierboven op "Condoleance Henk Plantfeber" en je kan een bericht achter laten.

Hieronder In Memoriam Henk Plantfeber, uitgesproken bij de crematie van Henk op 15 februari jl door Laurens van Schie.

Henk was sinds augustus 1995 een zeer betrokken en gewaardeerd lid van De Spartaan. En niet zo maar een lid, nee een lid van verdienste. (2015) En ik verzeker jullie dat wordt je bij onze atletiekvereniging niet zo maar. Daar heb je dan wel wat voor gedaan. En Henk heeft veel voor De Spartaan gedaan.
 
De Kantine was zijn kindje. Henk was in alles zeer punctueel en verwachtte dat ook van alle kantine medewerkers en –sters. Henk regelde alles in de kantine, van sleuteladministratie tot vuilniszakken, van meterstanden tot inkoop van kantineproducten. Henk zorgde op geheel eigen wijze voor voldoende voorraad bij wedstrijden en trainingen. Als het moest kwam hij een paar keer per dag binnen lopen.
 
Als we controle kregen van Bijzonder Ambtenaren en er werd gevraagd naar de papieren van de kantine, dan was alles tot in de puntjes geregeld, en kregen “we”, zeg maar gerust Henk een compliment voor de keurige administratie.
 
Hoeveel Henk deed bleek pas goed toen Henk noodgedwongen zijn taken moest overdragen. De commissie kantine zaken heeft er 3 vergaderingen aan besteed om alle taken van Henk inzichtelijk te krijgen en te herverdelen. Het takenpakket was gewoon te groot voor 1 vrijwilliger. Het is jammer dat Henk de vernieuwde kantine niet meer kan bekijken. Maar over onze schouder kijkt hij zeker mee.
 
Henk was ook zeer begaan met zijn gasten (scholen en bedrijven die de kantine huurden of wilde gebruiken) vooral de Amerikaanse school uit Wassenaar kon rekenen op de maximale inzet van de Spartaan, lees Henk.
 
Maar Henk kwam ook buiten de kantine. Henk was een treinengek, reisde veel met de trein en liefst in de meest bijzondere treinstellen. Waren we met een groep hardlopers bij onze jaarlijkse wedstrijd in Apeldoorn, en ja hoor daar zaten Henk en Corrie in een restaurant vlak bij de start en finish. “Rijden jullie mee met de bus er is nog plaats genoeg?” NEE, was het antwoord. Wij zijn met de trein en hebben nog een rondje te gaan.
 
Corrie heeft hem altijd de tijd gegund voor onze club.  We zijn Henk en zijn vrouw heel veel dank verschuldigd voor 20 jaar belangeloze inzet.
 
 
 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven