News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Interview met Fred Duinkerken

door
www.avdespartaan.nl
Fred Duinkerken is inmiddels door zijn vele vrijwilligersfuncties binnen De Spartaan algemeen bekend. Hij was direct bereid om de antwoorden op de vrijwilligersvragen in te sturen, zodat ook andere leden kunnen kennismaken met deze zeer actieve vrijwilliger, die o.a. rond de vernieuwbouw een belangrijke taak heeft. 

Wil je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Fred Duinkerken, 43 jaar, 16 jaar getrouwd met Maaike van Rijnberk en we hebben 2 kinderen Mandy 13 jaar en Nick 11 jaar, beide lid van De Spartaan, en een hond Tess. Geboren in Leiden en heb mijn jeugd doorgebracht in Lisserbroek. Ik ben sinds 2006 uitvoerder bij Bouwbedrijf GJ van der Hulst uit Lisse. Hiervoor heb ik bij diverse aannemers in de regio gewerkt en overal weer wat meer kennis opgedaan.
Hoe lang ben bij De Spartaan? hoe ben je hier terecht gekomen?
Ik loop sinds 2008 bij de recreanten. Ik ben hier gekomen toen ik stopte met roken en aangemoedigd werd door Marty van Rijnberk om het hardlopen (wat ik al deed met mooi weer en zeker niet te ver!) eerst bij de D-groep en daarna de B-groep 19.30 en later bij de B-groep van 19.00. Hier loop ik nog steeds met veel plezier.
Wat is je sportieve achtergrond, en heb je nog andere hobby’s?
Ik heb op voetbal gezeten bij Kagia wat niet helemaal mijn sport bleek te zijn, hierna heb ik nog even getennist. Ik liep daarnaast hard op mijn manier. Mijn andere hobby's zijn mijn werk en alles wat hiermee te maken heeft. Wandelen met de hond vind ik ook leuk om te doen zeker in de duinen en op het strand.
Hoe ben je betrokken geraakt bij het vrijwilligerswerk? Welke taken/activiteiten en hoe heb je die ervaren tot nog toe?
Ik ben sinds 2008  barmedewerker, altijd gezellig om met de collega's te zorgen voor een warme en later op de avond een koude versnapering voor de leden, die zich in het zweet hebben gewerkt in weer en wind. Sinds 2012 Jurylid Algemeen. Als je toch bij wedstrijden van de kinderen staat te kijken, kan je ook je handen uit de mouwen steken. Sinds 2014 scheidsrechter, wat ik nog niet heel veel heb gedaan, omdat ik sinds 2015 starter ben en hierin mijn "ding" gevonden heb en hierin nog graag wil doorgroeien. Hiernaast ondersteun ik de klusploeg met advies. Nu ben ik ook betokken bij de ver-nieuwbouw van de kleedkamers en kantine.
Hoe anders is het nu om deels ook vanuit je werk bij de vernieuwbouw van de Spartaan-accommodatie aan de slag te zijn?
In mijn werk ben ik vooral bezig om te zorgen om al het zorgvuldig, door een ander,  bedachte werk tot een mooi eindresultaat te brengen. Hierbij ben ik zowel organiserend  als zelf actief bezig met de bouw van een project.
Bij De Spartaan is het op dit moment vooral het samen met de Bouwcommissie uitwerken van de plannen met de daarbij behorende bouwkundige uitwerkingen. Dit is een andere discipline dan wat ik gewend ben om te doen, maar zeker een hele leuke uitdaging.
Welke invloed heeft deze vernieuwbouw het komende jaar voor het vrijwilligerswerk bij De Spartaan voor jezelf en voor anderen?
Het komende jaar wordt voor mij samen met de bouwcommissie en alle leden, die hun handen uit de mouwen willen steken bij diverse klusjes, een leuk uitdagend jaar. De Vrijwilligers kunnen we goed gebruiken om bij bepaalde werkzaamheden te helpen. Hierdoor kunnen we de kosten lager houden, dan wanneer we het laten doen. Denk hierbij aan sloopwerkzaamheden, demonteren van kleedkamerinrichting, verwijderen van de bestaande plafonds en in de opbouwende fase, schilderwerk, opruimen, schoonmaken, aankleden en inrichten.
 
Wat vind jij van het vrijwilligerswerk bij De Spartaan? En wat wil je zeggen tegen alle potentiële nieuwe vrijwilligers?  (wedstrijdatleten, recreanten, jeugdleden en ouders)
Het vrijwilligerswerk bij De Spartaan is een dankbare en zeker geen onmisbare bezigheid.  De atleten kunnen geen wedstrijden doen, als er niet voldoende vrijwilligers zijn!  Voor de potentiële vrijwilligers: het is erg leuk om te doen en de sfeer met de overige vrijwilligers en de atleten is altijd erg gezellig. Het hoeft ook geen grote belasting te zijn van de voor velen schaarse vrije tijd. Zelfs met een paar uurtjes is De Spartaan al blij "vele handen maken licht werk".
Hoe ziet De Spartaan er volgens jou over 10 jaar uit?
De Spartaan is naar mijn mening een gezonde en hechte vereniging met vele sporters, die komen voor een gezellige training of wedstrijd. De Spartaan heeft de ambitie om nog te groeien op sportief gebied. Ik denk, dat we dit met alle leden zeker voor elkaar kunnen krijgen.
 
Eigen sportieve doelen: Nu tot halve marathon, maar een hele komt er zeker ook nog.
Sportieve helden: eigenlijk alle sporters die hun sport met plezier en positief beoefenen.
Lekker eten: Eigenlijk bijna alles, ik probeer graag iets nieuws.
Vakantie: Lekker thuis vind ik al prima, maar als we dan toch weggaan: lekker in Nederland.
Favoriete muziek:  Top 40 ( vooral op mijn werk) en country.
Film /theater / tv: Series op tv, vooral CSI en NCIS. Documentaires over diverse banen in extreme omstandigheden vind ik ook erg interessant. Films, vooral met veel actie.
 
Wat wil je nog graag vertellen of vragen?
We kunnen als vereniging trots zijn op de gezonde sfeer, waarin ieder op zijn eigen manier zijn sport kan beoefenen.
 
 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven