News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

AV De Spartaan hakt knoop over duurdere vernieuwbouw door

www.avdespartaan.nl

“Het is een extra forse investering, maar het is nu of nooit”.

 

Lisse. Aan de vooravond van de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United ging het bij Atletiekvereniging De Spartaan over heel andere zaken. In het dorp, tijdens de training en op de fiets naar de kantine ging het maar over één ding. De goedkeuring voor de nieuwe plannen voor de vernieuwbouw van het clubgebouw aan de Spekkelaan uit 1967 en over het knopje: nu of nooit.

 


De jeugdtrainingen werden stilgelegd en een deel van de jeugd repte zich naar de kantine. Uit alle lagen van de vereniging kwamen leden langs om met bijna honderd man er eens goed voor te gaan zitten. Het ging dan ook niet zomaar over een alledaagse beslissing, maar over de goedkeuring van de bouwplannen van 420.000 naar 650.000 euro. Voorzitter Jennifer Lem sprak tijdens de bijzondere Algemene Leden Vergadering van een historische avond en voorzitter van de bouwcommissie en vicevoorzitter van De Spartaan Laurens van Schie van een belangrijke avond. “De gemeente geeft weliswaar een subsidie van drie ton, maar kwam later met aanvullende eisen, die het plaatje aanzienlijk duurder maken. Boosdoeners zijn de gevel, de onverwachte slechte staat van de dakbedekking, energie maatregelen en de staalconstructie. We moeten en willen als commissie meegaan met de ambitie van de gemeente om een energiezuinig gebouw neer te zetten. Verder willen we ook een onderhoudsvrij en multifunctioneel gebouw, want de vrijwilligers worden er niet jonger op en zullen na verloop van tijd wellicht ook in aantal verminderen”.

 

Als je het doet dan moet je het ook goed doen vertelt de commissie verder. “We zijn met zijn allen trots op deze vereniging en nu is de kans om dat ook via onze vernieuwbouw uit te gaan uitstralen. Het moet als een impuls voor onze vereniging gezien worden. Een grote stap voorwaarts en een stimulans voor de jeugd. We willen ook geen allegaartje. Het moet echt als één gebouw staan. Al met al komen er dus veel extra’s, maar voor minder ga je inbinden op de kwaliteit. We hebben er echt alles aan gedaan en zoveel en waar mogelijk de hand op de knip gehouden. Alleen al het feit dat door zelfredzaamheid de grond bouwrijp is gemaakt zegt heel veel over de vereniging. We zoeken ook nog vrijwilligers om te helpen met slopen en allerlei hand- en spandiensten te verrichten”. “Bij een ja kunnen we in juli de betonvloer gaan storten”, aldus de commissieleden.

 

Zonder slag of stoot gaat het allemaal niet. Niet iedereen slikt alles voor zoete koek. “Hoe kan het dat ten opzichte van de allereerste opzet de bouw ‘zomaar’ drie ton duurder uitvalt. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om alle kritische vragen te pareren en een gefundeerde uitleg te geven. Tot de tijd daar is en er genoeg over gediscussieerd is. De resterende tijd gaat het nog over de financiering. Een lening bij de bank, particuliere beleggers, obligaties of een mix van alles. Als alle puntjes op de i zijn gezet wordt er uiteindelijk na ruim anderhalf uur gestemd. Met één tegenstem, één onthouding en bijna honderd ja stemmers is de goedkeuring een feit. Onder luid applaus voor de commissie en voor elkaar maakt De Spartaan zich op voor de toekomst.

 

Het nieuwe plan behelst de volledige renovatie van het clubgebouw, keuken, dak, kleedkamers, toiletten en douches. Er wordt uitgegaan van lagere energielasten, een upgrading van de isolatie naar A+ door een nieuwe gevel, dakbedekking, ledverlichting en zonnecollectoren en het werk wordt met de nadruk op gegund aan trouwe sponsors en lokale aannemers Bouwbedrijf GJ Van der Hulst, Schoonderbeek Installatie en J. van den Burg BV.

Voor het verslag van de bijzondere ALV kan u inloggen met uw mailadres en het verslag vanaf morgen downloaden bij "Ver-nieuwbouw Clubgebouw".
Foto: Erwin Brandt


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven