News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Jaarlijkse uitgaansmiddag/-avond van de Club van 100

door
www.avdespartaan.nl

Zaterdag 2 september was het weer de tijd voor de jaarlijkse uitgaansmiddag/-avond van de Club van 100
 

Onder een stralende zon waren 50 leden naar hotel Royal in Noordwijk afgereisd. Daar aangekomen werden zij verwelkomd door voorzitter Jaap van Amsterdam, Marty van Rijnberk, Trudy Olij en Piet van der Hulst. Zij hadden weer gezorgd voor een informatieve en culturele middag en meer.


In Hotel Royal aan de Voorstraat werd begonnen met koffie met gebak. Daarna kwamen 3 gidsen van De Oude Dorpskern die ons in 3 groepen rondleidden over historische plaatsen in en om de Voorstraat in Noordwijk binnen. O.a. de Oude Jeroenskerk werd van binnen en buiten aangedaan maar ook het oude gemeentehuis, het Weespoortje en de vele herenhuizen met ornamenten die o.a. door VOC-leden bewoond waren. We kwamen langs het geboortehuis van de dichteres Henrietta Roland Holst maar ook de schuilplaats uit de oorlog van Alfred Heineken. Verderop werd de sociëteit aangedaan van de Schuttersvereniging waar nog elke vrijdagavond geoefend werd voor het Koningsschieten dat elke 7 jaar gehouden werd. Leuk detail is dat het grasveld nog altijd (na 600 jaar) alleen toegankelijk was voor de heren. De dames mochten alleen voor koffie en drank zorgen in de kantine.
Even verder kwamen we langs de ingang van het landgoed van de Graaf van Limburg Stirum waar tussen de beide oorlogen de voorloper van de Keukenhof Bloemententoonstelling werd gehouden.

 

Na de rondleiding (die slechts een klein deel van Noordwijk Binnen bevatte) was het om 17.00 uur tijd om naar het sportpark te gaan. Helaas was de voorzitter zo eigenwijs om met de auto te gaan, in tegenstelling tot de rest die met de fiets ging. De voorzitter was niet op de hoogte dat er een wielerronde werd gehouden in het kader van de Kermis dus heeft hij met de auto vastgestaan van 17.00 uur tot 18.15 uur voor ook hij naar Lisse kon rijden.

Daar werd na een gezellige borrel om 18.30 uur een heerlijk buffet voor ons gepresenteerd door Chef-kok Stefan ter Schuur.
Dit jaar was gekozen voor soep, 3 soorten stamppot en een dessertbuffet. Een schot in de roos.
Na een leuke en informatieve tocht en heerlijk buffet was het om 20.30 uur tijd om huiswaarts te gaan.

Jaap van Amsterdam, voorzitter


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven