News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

1e Trailrun in 'onze' duinen

door
www.avdespartaan.nl
Op 2 september j.l. heeft een bescheiden afvaardiging van De Spartaan zijn opwachting gemaakt tijdens de eerste Trailrun in onze Hollandse Duinen. Wij kennen het gebied natuurlijk op ons duimpje, zeker als je op donderdagavond regelmatig de training bezoekt in het duin, of op zondagochtend de vroege duurlooptraining volgt bij Peter Jonkheer.



 

Voor degenen die het gebied niet kennen: prachtige brede duingebieden, schelpenpaden en bospaden tussen de bomen door, wisselen elkaar af op weg naar de duinopgang en uiteindelijk de zee. Dit terrein is uitermate geschikt voor een trailrun, al zijn de echte 'hardliners' niet onder de indruk van dit parcours. 
Wij waren zeker wel onder de indruk van alle klimmetjes, trappetjes en strandopgangen, om maar te zwijgen van de laatste 800 meter, die net tegen de duinrand door het mulle zand afgelegd diende te worden. 

Een trailrun kenmerkt zich verder vooral door het niet (zo) competitieve karakter en dat merk je aan de sfeer. Sommige 20 en 30 km renners deden het zo nu en dan rustig aan en waren gezellig met elkaar in gesprek. Wij hebben ook nog nooit zulke luxe verzorgingsposten gezien! Chips, chocolade, noten, limonade het kon niet op.

Wij hebben enorm genoten en deze eerste keer smaakt absoluut naar meer (en dat komt niet door de verzorgingspost..) Henk de Jong en ik zijn ons aan het beraden op een Trailrun-groep bij De Spartaan. Als je door dit verhaal enthousiast bent geworden, stuur me een berichtje. 
En als je meer wilt lezen over de organisatie die deze Trailrun heeft georganiseerd, kan je op hun site meer lezen.

De start was in Noordwijk en de gemeente Noordwijk heeft ook een leuke videocompilatie gemaakt. Die bekijk je via deze link:


https://www.trail-running.eu/2017/09/sfeerimpressie-hollands-duin/

      

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven