News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Ter Speckeloop: druk, sportief en gezellig

door
www.avdespartaan.nl
Het eerste wat ik zondag dacht rond 0915hr toen ik naar de Spartaan ging: "lekker koel droog loopweertje".  November kan ook prima loopdagen opleveren tussen de buien door. Aangekomen bij onze club was het al lekker druk en toch net even anders dan anders. Dit kwam met name door de verbouwing waardoor de ingang van de kantine afgesloten was en de Ter Speckeloop inschrijftafels in het nieuwe stuk mooi ruim waren opgesteld.



Ook de CRA had een eigen tafel en om verwarring te voorkomen stond deze in het "oude" deel om de hoek in de kantine. Immers de Ter Speckeloop maakte onderdeel uit van het CRA wintercircuit.
Hiermee combineren we op slimme wijze onze competitie met een populaire loop van Z&Z waardoor fervente Z&Z lopers niet hoeven te kiezen tussen wintercircuit en Z&Z: twee vliegen in een klap.
Gekozen kon worden uit Lang 15km, Kort 5km en indien toch 10km werd gelopen (Z&Z), dan zou dat worden omgerekend voor het wintercircuit.

Buiten was ook alles prima geregeld, een koffie/chocotent, een sporttassenopslag en de baan volledig geprepareerd voor de finish.
 


Starten gebeurde op de weg ter hoogte van clubgebouw van The Flags, onze tijdelijke kantine voor de komende maanden want in verband met de verbouwing was vandaag de Ter Speckeloop de laatste openingsdag van onze gebouwen tot ergens in april.
Vandaag dus alles nog in bedrijf, lopers schreven vlotjes in, een enkeling had nog wat problemen met de lengte van zijn tie-wrap op zijn schoen-chip omdat het puntje uitstak waardoor toptijden mogelijk niet gehaald konden worden.

Rond 10.00hr gingen de wandelaars van start voor hun eigen parcours. Voor hen stond een rondje Lisse op het programma van 7,5 km of 10,5 km. Min of meer geruisloos vertrok dit sportieve gezelschap, maar ook zij hebben weer actief gepresteerd!

Al met al schoot de ochtend lekker op met al die aanmeldingen maar keurig op de minuut af vertrokken om 11.00hr de Kort-lopers en ze vlogen weg over de mat. Hoewel de ochtend droog begon trokken er nu toch enkele wolkjes over en op enig moment bij start van de Lang-lopers waren wat koude druppels en hagelstenen waarneembaar. Geen enkel probleem voor de warmgelopen atleten en om 11.20hr werden ook zij weggeschoten, wederom keurig op tijd.



Gelukkig intussen nog even opgelet en de eerste Kort-lopers waren alweer over de streep gekomen in de tussentijd, dus er werd toch echt pittig doorgestiefeld.

Uw verslaggever kon helaas niet de hele ochtend aanwezig blijven dus de aankomst van de Lang-lopers is door mij niet meer gezien, maar via de uitslagen kunt u een beeld krijgen van het verloop van de wedstrijd.
CRA hoopt dat u een leuke loopdag heeft gehad en we verwelkomen u graag weer bij de volgende loop op 14 januari aan Langevelderslag voor de Duin- en Strandloop.


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven