News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Zonnige Seniorencompetitie in Gouda

www.avdespartaan.nl

Afgelopen zondag was de eerste seniorencompetitie van het seizoen. Alle atleten waren al vroeg onderweg naar de atletiekbaan in Gouda.

 

 


De dag begon om half 12 met kogelslingeren voor de mannen. Hier mochten Twan en Peter laten zien wat zij konden. Peter behaalde plek 5 met 40,18m. Twan behaalde een afstand van 18,78m. Hij vond het erg zwaar vertelde hij, maar was blij met zijn resultaat. Daarna was hoogspringen. Dit werd gedaan door Levi en Wessel. Beide deden het netjes, Levi sprong steady 1,85m en Wessel 1,55m.


Terwijl de vrouwen gingen inlopen stond Jurgen al aan de start van de 110mh. Op de trainingen schrok hij elke keer weer van de hoogte van de horden, maar zondag moest hij die gedachte opzijzetten en knallen. Hij zette een mooie tijd neer van 16,23sec.
Daarna kon hij gelijk door naar verspringen. Dit deed hij ook erg goed en sprong 6,08m. Jarik moest later op de dag ook verspringen. Zijn doel was 6m, maar helaas haalde hij die net niet. Hij sprong 5,90m.

Om 12.10u waren de vrouwen aan de beurt voor het volgende onderdeel. Op kogelstoten stonden Eveline en Anneloes ingedeeld. Eveline stootte 10,05m en Anneloes stootte een halve meter verder dan haar pr: 9,41m! Zij had op het laatste moment te horen gekregen om naast kogel en discus ook nog de 100mh te lopen. Ze had er op de training niet tot nauwelijks op geoefend en vond het dus best spannend. Dit was echter niet te zien tijdens de race. Met haar van Lotte geleende spikes kwam Anneloes na Rachel de finish over, waarbij hordeloopster Rachel de winst pakte in een tijd van 17,61sec. Daarna begon het hoogspringen voor de vrouwen. Dit werd gedaan door Eveline en Aisha. Beide sprongen 1,55m, al vond Eveline dat het beter had gekund.

Ondertussen stond Hieke aan de start voor de 800m. Na de finish was ze zelf niet erg tevreden, maar ze had een mooie tijd van 2,38,40min. Ikzelf stond ook op de 800m maar heb deze niet uit kunnen lopen vanwege een hyperventilatie-aanval. Nadat de dames de 800m hadden gehad waren de heren aan de beurt. Davey en Thijmen waren op dit onderdeel ingedeeld. Davey had de dag ervoor ook al 9km gerend dus hij had het erg zwaar tijdens de race. Toch kwam hij met een nette tijd van 2.05.98min. over de finish. Thijmen rende erg hard en behaalde een tijd van 1.56.85min.

Neal was tijdens de testwedstrijden 2 weken geleden gevallen en het zag er even naar uit dat Bas op polsstokhoog zou worden ingedeeld. Uiteindelijk bleek dat Neal toch kon springen en hij behaalde een hoogte van 3,40m. Terwijl Neal aan het springen was stonden aan de andere kant van de baan Eveline en Rachel klaar om hink-stap-sprong te doen. Eveline sprong 10.02m en Rachel 9,29m.

 

Bij de jongens was het kogelstoten ondertussen begonnen. Richard en Levi hadden er een onderlinge strijd van gemaakt. Uiteindelijk won Levi deze met 16cm meer. Hij stootte 10.46m en Richard 10.30m. Vervolgens was het tijd voor de 100m sprint. Bij de jongens stonden Richard en Julian aan de start. De jongens waren ontzettend aan elkaar gewaagd, het verschil was maar 1 honderdste seconde. Julian kwam met een tijd van 11,56sec. over de finish en Richard met 11,55sec. Zijn start ging niet erg soepel vertelde hij na zijn race. Toch kon hij het tweede deel van de sprint zich herpakken en haalde hij de punten binnen. Normaal gesproken zou natuurlijk sprintster Andrea aan de start staan bij de 100m, maar helaas heeft zij een blessure opgelopen. Andrea is natuurlijk lang niet de enige snelle meid van De Spartaan, want Laurien en Juliette stonden klaar. Laurien rende een tijd van 14,45 sec. Juliette rende 13,60 sec.

 

Een halfuurtje later begonnen de 400 meters. Bij de heren stonden Jurgen en Steven op dit onderdeel. In het warme weer rende Steven 54,42sec. en Jurgen 51,92sec. Bij de dames waren Annemarie en Lotte op dit onderdeel ingedeeld. Annemarie, normaal gesproken sprintster op de 100m en 200m, was door haar blessure op dit onderdeel gezet. Ze rende een goede race en ze kwam met een tijd van 1.05.83min. over de finish. Lotte kwam over de streep met een tijd van 1.00.15min.

Hieke en Anneloes waren ondertussen bijgekomen van hun 100mh en 800m en stonden klaar bij discuswerpen. Anneloes wierp 25,98m, daar was ze niet heel tevreden mee. Hieke haalde daar de punten binnen met 26,36m.

 

Zeb en Hans maakten zich ondertussen op voor de 5km. Hans had al lange tijd geen 5km meer gelopen op de baan. Al snel waren er verschillende groepen waarin de heren hun plek vonden. Helaas voor Zeb kreeg hij last van zijn kuiten en moest hij uitstappen. Nu moest Hans de punten binnenbrengen. Dit deed hij in een tijd van 16.28.46min. Een hele nette tijd in dat warme weer!

Terwijl Hans twaalf en een halfrondje aan het rennen was, waren Emiel, Lianne, Juliette en Bas zich aan het op maken voor de 200m. Emiel moest voor de start ontzettend nodig naar de wc, dus zijn doel was om in 1 keer door te rennen naar de kantine. Helaas was hij na 23,20 seconden sprinten helemaal kapot en wachtte hij daar even mee. Bas was één honderdste langzamer dan Emiel. Bij de dames stonden Lianne en Juliette klaar. Lianne had er zoals altijd veel zin in en rende een snelle tijd van 28,56sec. Juliette haalde punten binnen met een tijd van 28,10sec.

 

De lange afstand voor de dames was een 3km. Carmen en Tessa waren ingedeeld op dit onderdeel. Carmen had vorige week al een 3km gelopen en wilde afgelopen zondag een snellere tijd neerzetten. En dat deed ze! Ze behaalde een tijd van 11.34.58min. Voor Tessa was het de eerste keer dat ze een 3km liep. Ze rende alle rondjes keurig op een gelijk tempo. Het laatste rondje was wel erg zwaar maar gelukkig coachte Anthony haar er doorheen: “Kom op Tessa! Nog 200 meter! Dat is jóuw afstand!” Toen ze dat hoorde gooide Tessa haar laatste energie eruit en kwam ze met een tijd van 13.18.46min. over de finish.

 

De dag liep op zijn eind. Verschillende schouders waren al verbrand en er waren vermoeide gezichtjes te zien van alle inspanningen. Desalniettemin hing er rond half 5 nog steeds een opgewonden sfeer op de atletiekbaan. Het was namelijk tijd voor het laatste onderdeel: de Zweedse estafette. Allereerst waren de vrouwen aan de beurt. Bij de dames zou ik de 400m lopen, Lotte de 300m, Juliette de 200m en Lianne de 100m. Ikzelf was vastberaden om na mijn gemiste 800m een goede 400m te lopen, en dat lukte! Zodra het stokje was doorgegeven aan Lotte ging ze er als een speer vandoor. Juliette zou haar 3e sprint van de dag moeten lopen. De hele week keek ze al tegen deze dag aan, omdat het zo vermoeiend zou zijn. Van die vermoeienis was echter niks te merken! Juliette kreeg het stokje van Lotte en rende ontzettend hard naar Lianne. Daar knalde Lianne er nog een einsprint uit en kwam over de finish met een tijd van 2.23.83min.

Bij de heren bestond het team uit Thijmen, Emiel, Julian en Steven. Thijmen had nog een 800m in zijn benen maar dat was niet te merken. Hij ging ontzettend snel en gaf het stokje door aan Emiel. De Spartaan lag op kop! Toen Julian het stokje kreeg, kreeg hij helaas ook een hele snelle concurrent. Steven zette de einsprint in en kwam uiteindelijk als derde over de finish in een tijd van 2.01.17min.

 

De dag voor de heren eindigde op een vierde plek met 8375 punten. De dames eindigden op plek 7 met 7025 punten. Een dag die begon met wat regen eindigde met zon en gekleurde gezichtjes. Bedankt ploegleiders, trainers, atleten en supporters voor weer een mooie wedstrijd. Zondag 27 mei is de volgende seniorencompetitie en hopelijk zetten we met het team dan weer zulke mooie prestaties neer als zondag!

 


Zoals gewoonlijk zijn de prestaties hier te vinden op atletiek.nu 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven