News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Marathons 2019

door
www.avdespartaan.nl

Marathons 2019.

In het laatste clubblad stond een verslag van ons laatste avontuur in Brugge, Het was weer een geslaagd weekend waar we nog veel goede herinneringen aan zullen overhouden. Stilstand is achteruitgang, dus de marathongroep heeft alweer de plannen klaar voor de marathons die we in 2019 willen gaan lopen Voor de voorjaarsmarathon staan er drie verschillende marathons op het programma.
 

Een groep van ca 10 lopers gaat op 17 maart de Heuvelland marathon lopen. De marathon gaat van Vaals naar Maastricht en loopt voornamelijk over onverharde paden. Het lijkt een omgekeerde bergmarathon. We beginnen op de top en dalen langzaam af met onderweg een paar klimmetjes. Je kan een hele marathon lopen óf in 2 of 4 tallen een estafette. Dit wordt weer een weekend weg, want er wordt erg vroeg gestart. Als je mee wil om te lopen of te supporteren kan je aanmelden bij fanaten.spartaan@gmail.com.
 

Een tweede groep van ca 10 lopers gaat weer voor de Rotterdam marathon op 7 april. Daarnaast gaan 2 lopers op dezelfde dag de Marathon van Wenen lopen. Als je hiervoor mee wil trainen kan je ook aanmelden op bovenstaand adres.
 

Voor het najaar staat de Jungfrau marathon op 7 september op het programma. De klassieker onder de bergmarathons. We zullen daar in eind januari/begin februari een informatie avond over organiseren. Degene die willen meelopen moeten wel snel beslissen. 14 februari start de inschrijving en over het algemeen zit hij snel vol. Daarnaast moet er natuurlijk ook op tijd een hotel geboekt worden.
 

Heb je ook interesse om ooit eens een marathon te lopen? Het is verstandig als je een aantal halve marathons hebt gelopen en daar redelijk snel van hersteld bent. Een indicatie voor een eindtijd van een marathon (onder normale omstandigheden) is tweemaal de ½ marathontijd plus 10%. Dus als je 2 uur over de halve loopt, dat mag je hopen op een eindtijd van 4:24. Als je ooit een marathon wil lopen is het verstandig om een keer de lange afstanden van een marathonvoorbereiding (deels) mee te lopen. In principe lopen we in 3 tempo groepen: 5:50, 6:00 en 6:30 per km.
 

Als je een bergmarathon wil lopen is het aan te raden dat je ooit eerst een aantal vlakke marathons hebt gelopen.

Nieuwsgierig en wil je meer informatie over de marathons van volgend jaar of de trainingen voor marathons in z’n algemeenheid stuur dan een email naar fanaten.spartaan@gmail.com. De A-groep trainer(s) op de baan aanspreken kan natuurlijk ook.



 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven