News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Poldertocht Kaag en Braassem 1 september

door
www.avdespartaan.nl

Op zondag 1 september is weer de voor verschillenden onder jullie bekende Kaag en Braassem poldertocht. Het is voor de 10e keer en daarom extra verrassingen en dit keer ook alleen voorinschrijving via de website www.poldertocht.com/inschrijven. Er is al een groepje, dat heeft afgesproken om 9 uur te starten voor de 11 km. Wil je daar bij aansluiten, dan lijkt het verstandig je spoedig in te schrijven.
Het maximum aantal deelnemers is namelijk 3500 en ieder moet niet alleen de te lopen afstand aangeven, maar ook hoe laat je wilt starten. We vermoeden, dat de 3500 wordt verdeeld over de verschillende starttijden en afstanden en dat je niet meer voor je voorkeur in kan schrijven als daar het maximum  is bereikt.

In de folder staat verder o.a. het volgende:


De start/finish is bij G. Houdijk-Roos, Huigsloterdijk 164, 2157 LM Abbenes (dit adres is in Vredenburg aan de Ringvaart Haarlemmermeer; vanuit richting De Kaag ca. 60 m vóór de brug naar Nieuwe Wetering de zijstraat in; Theo)

Daar starten 3 unieke wandelroutes over weilanden, dijken  en boerenerven die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. En voor de echte polderbeleving moet je hier en daar natuurlijk over een hekje klimmen. De routes voeren je over de bodem van het vroegere Haarlemmermeer. Langs de Ringvaart wandel je door groene weilanden en onderweg trakteren we je op gezellige, grappige en originele polderverrassingen.

Inschrijfkosten en starttijden:

ca. 6 km € 6,-, van 10 - 13 uur

ca. 11 km €7,- van 8 - 12 uur

ca. 17 km €8,- van 8 - 11 uur.

Het is niet mogelijk om met honden te lopen en de opbrengst is weer deels bestemd voor het Liliane Fonds van Stichting Monique Velzeboer Foundation.

Hoe kom je er het gemakkelijkst vanuit Lisse?
Met de fiets naar Lisserbroek en na de brug rechtdoor het fietspad naar Turfspoor op, daar rechtsaf en linksaf het fietspad naar Abbenes. bij de hoofdvaart rechtsaf en na ca. 300 m de brug over en rechtdoor, de autoweg/spoorlijn over en linksaf de Ringvaart op (2,1 km), vanaf de Lisserbrug is het  8 km.
Met de auto na Lisserbroek langs de Olmenhorst, steeds rechtdoor en direct na het viaduct van de A44 rechtsaf de Kaagweg op. Deze weg uitrijden en linksaf de Ringvaart op (1 km).

Zegt het voort en alvast veel plezier


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven