News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

ANDREA BOUMA NEDERLANDS KAMPIOEN 400M

door
www.avdespartaan.nl
Bij de Nederlandse kampioenschappen in Utrecht heeft Andrea Bouma de 400m gewonnen. In een spannende en de door wind geteisterde finale wist zij met 53,87 de titel te veroveren. Bij de mannen wist Ruud van Noort het brons te pakken bij het discuswerpen.

Andrea wist op voorhand dat het een moeilijke strijd zou gaan worden, maar zo gedreven als zij in haar junioren jaren was ging ze weer voor goud. In de series kon ze in de laatste 100m relatief rustig naar de serie winst lopen. In de finale had ze vanuit baan 3 alle concurrentes in het zicht. Daar waar ze normaal hard opent begon ze nu juist iets rustiger. Op het laatste rechte stuk naar de finish kwamen de andere dames stuk te zitten en had Andrea nog voldoende snelheid om de winst te pakken. Met een grote glimlach op haar gezicht voelde zij in de laatste meters dat ze ging winnen en vierde dat bij finishpassage met een winnend handgebaar. Een belangrijke overwinning wanneer je denkt aan de Olympisch Spelen van volgend jaar. Een plek in het 4x400m estafetteteam lijkt opeens zeer realistisch voor volgend jaar.

RUUD VAN NOORT WINT BRONS 

Bij discus waren de opstandigheden zeer lastig omdat de wind van achteren kwam. Normaal gesproken gooien de discuswerpers altijd tegen de wind in, maar dat was op de accommodatie in Utrecht niet mogelijk. Dat was ook de reden dat er in de finale minder ver werd gegooid door alle deelnemers. In zijn 4e poging kwam Ruud tot 45,57 en ging daarmee van de 5 naar de 2 plaats. Uiteindelijk wist hij zich niet meer te verbeteren en eindigde tot zijn verbazing op de 3e plaats. Iets waar hij op voorhand stiekem van had gedroomd, maar hij had verwacht daarvoor veel verder te moeten werpen. Een mooier cadeau voor zijn jarige vriendin kon hij niet bedenken. Door de corona hebben Fleur en Ruud hun huwelijksplannen uitgesteld tot 2021. Daar zullen zijn in onze discusring het jawoord aan elkaar geven.

Junioren tonen goede vorm in aanloop naar NK junioren over 2 weken
  • 4e plaats voor Anne-Wil van Werkhoven met 11,01m een seizoens beste prestatie bij hinkstapspringen. Na de 4e poging kreeg ze een beetje last van haar enkel waardoor zij uit voorzorg de laatste 2 pogingen heeft laten schieten.
  • 6e plaats voor 16-jarige Suus Altorf op de 400mH. In de series liep zij met 1:02,51 een verbetering van het clubrecord. In de finale kwam zij tot 1:03,24. Tevens is zij nu landelijk ranglijstaanvoerster bij meisjes onder de 18 jaar op deze afstand. Voorafgaande aan de 400mH liep Suus ook nog een 400m in 58,11 en eindigde als 11e op deze afstand.
  • 8e plaats voor Jasmijn Bloemheuvel op de 400mH. Ook Jasmijn liep in de series een dikke verbetering van haar persoonlijk record. Met 1:04,42 wist zij zich ook te plaatsen voor de finale waarin zij 1:05,69 liep.
  • 7e plaats voor Neal Ott bij polshoogspringen. Door de wind was het bijzonder lastig springen. Toch wist hij 4,60m te springen. Tijdens deze wedstrijd kon Neal zijn langere 14-pas aanloop testen. Over 2 weken hoopt hij bij NK junioren om de medailles te strijden.

Klik hier voor de uitslagen van onze Spartaan atleten.



 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven