The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl

Livestream Link

Suus Altorf Nederlands Kampioen 400m horden

door

Bij de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor junioren heeft Suus Altorf op de 400mH voor meisjes onder 18 jaar de nationale titel gewonnen. In de finale kwam de 16-jarige atlete met grote voorsprong op haar concurrentes in een toptijd over de finish. Met 1:01,98 verbeterde zij het clubrecord bij de meisjes onder 18 en onder 20 jaar!

Brons voor Jasmijn Bloemheuvel

Leeftijdsgenoot Jasmijn Bloemheuvel maakte het feest op de 400mH voor De Spartaan compleet door met 1:03,57 het  brons op te eisen. Daarmee was ook Jasmijn bijna een seconde sneller dan haar persoonlijk record dat zij twee weken geleden bij het NK senioren had gelopen.

400m Zilver voor Suus Altorf

Met het goud op zak liep Suus Altorf een dag later ook op de 400m zonder horden. In de finale wist zij met 58,19 het zilver te pakken door 800m-kampioene Celine van Heerinkhuize nipt voor te blijven.

Kwartet 4e plaatsen

Bij polshoog jongens onder 20 jaar wist Neal Ott op voorhand dat het een spannende wedstrijd zou worden. 6 jongens waren kansrijk voor het podium. Na een foutloze serie sprongen, waarbij Neal telkens in zijn eerste poging over 4,20m 4,40m 4,50m en 4,60m was gegaan, had hij 3 foutsprongen op 4,70m en eindigde daarmee net naast het podium. Meerkampster Eveline de Jong kwam bij het kogelstoten (VU20) tot 11:20m. Zij was erg tevreden met haar 4e plaats. Aansluitend liep Eveline in de 100mH finale met 15,54 naar de 8e plaats. In de series had zij haar persoonlijk record nog aangescherpt naar 15,43. Clubrecordhoudster Hieke Böhm wierp de 600 gram speer dit keer naar 39,56m. Daarmee kwam zij slecht 0,32 cm tekort voor een bronzen plak. Anne-Wil van Werkhoven had 2 weken voor het kampioenschap haar enkel licht geblesseerd. Toch was ze voldoende hersteld om twee seizoenbeste sprongen te produceren. In de laatste poging kwam zijn tot 11,09m waarmee zij, net als vorig jaar, als 4e eindigde.

Lara Owobowale 6e op speer

Een maand geleden liep Lara een zware enkelblessure op. Door middel van alternatieve trainingen behield zij hoop op een goede prestatie, maar in de wedstrijd kwam zij jammer genoeg niet verder dan een magere 33,43m., waarmee zij genoegen moest nemen met een 6e plaats.

Marieke Moonen 7e op 100m & 200m

Sprintster Marieke Moonen wist op de 100m tot eigen verrassing de finale te halen. In de 100m finale voor meisjes onder 18 jaar verbeterde zij haar persoonlijk record tot 12,81s. Op de 200m bleef zijn met een 7e plaats net buiten de finale omdat er in Amersfoort slechts 6 banen zijn.

Record voor Marnix Hettema

Op de 110mH wist meerkamper Marnix Hettema zijn persoonlijk record met 0,34s te verbeteren. Zijn 15,34s was goed voor de 12e plaatsl