News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

De Club van 100 en de stand van zaken

door
www.avdespartaan.nl

Terwijl ik hier een stukje voor het clubblad zit te schrijven kijk ik naar buiten en zie dat het heel stil is op straat. Dat is helaas de situatie waar we weer inzitten. Een 2e golf Corona spoelt over ons land heen en houdt ons allen in een onzekere greep.
En natuurlijk raakt dit ook de Club van 100 en De Spartaan. Gelukkig mogen atleten nog sporten (maar voor hoelang?). Wedstrijden kunnen nog onder strikte regels gehouden worden maar zonder publiek. Als dit clubblad bij jullie op de map valt zullen we wellicht weten of de situatie verslechterd of verbeterd is.
Maar….. als club zijn we sterk en positief. We zorgen goed voor elkaar en voor de vereniging. We zien dat niemand onze club dit jaar heeft verlaten. Op dit moment hebben we nog steeds 101 leden. Dank dat jullie achter ons blijven staan en ons steunen in onze doelstellingen.



Die doelstellingen zijn tweeledig. Ten eerste het sociale aspect om elkaar te ontmoeten en zo betrokken te blijven bij De Spartaan. Maar juist dit sociale aspect staat dit jaar heel erg onder druk. We kunnen weinig  organiseren en moeten 1,5 meter afstand houden. Blijf dit doen. Zorg voor elkaar en zoek elkaar op door een belletje, kaartje of online. Hopelijk hoeft niemand zich dan eenzaam te gaan voelen. De uitgaansmiddag is helaas niet doorgegaan, maar we hebben jullie allemaal verblijd met een fles wijn. Ik hoop dat dit gewaardeerd werd.
Ten tweede de zorg voor de vereniging middels het jaarlijkse cadeau. Dat gaan we ook dit jaar doen, alleen kiezen we het op een iets andere manier.
De Algemene jaarvergadering gaan we niet fysiek houden, omdat, zo het er nu naar uitziet, er geen leden in de kantine of waar dan ook mogen samenkomen. Daarnaast vinden wij het onverantwoord om, onze relatief oudere groep leden, bijeen te halen. De risico’s, nog los van de regels, zijn te groot.
Toen dachten we: online is misschien een optie maar ook dan weer hebben we te maken met veel ouderen en weinig cruciale zaken op de agenda waarover stemming vereist is.

Binnenkort krijgen jullie een mail met alle stukken. Daarna geven wij jullie een week de tijd om vragen hierover te stellen die wij daarna zullen beantwoorden en weer naar alle leden zullen sturen.

In die tweede mail zullen wij dan ook de voorstellen doen voor het cadeau waarna jullie weer per mail kunnen stemmen. Uiteindelijk zullen wij jullie de uitslag weer per mail doen toekomen.

Op dit moment hebben wij nog geen lijstje met voorstellen van het bestuur ontvangen. Natuurlijk kunnen leden van de Club van 100 ook zelf voorstellen aandragen. Doe dat dan voor 6 november.

Ik denk dat de winter voor ons allemaal zwaar gaat worden en hopelijk blijft iedereen gezond. Houd je echt aan de regels (1,5 meter afstand, handen heel veel wassen en vermijd drukke plaatsen als koopzondagen, shoppen, verjaardagen etc.).

Laten we met elkaar laten zien dat de Club van 100 niet voor niks al 27 jaar een stevige basis vormt voor veel leden en een steun is voor een vereniging die het moeilijk heeft in deze tijden.

Jaap van Amsterdam, voorzitter.


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven