News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Interview Luuk Pieterse - winnaar van de Sleutel

door
www.avdespartaan.nl
De waarderingsprijs voor vrijwilligers t/m 25 jaar ging dit jaar naar Luuk Pieterse. Tijdens de onderlinge meerkampen op zaterdag 3 oktober kreeg hij deze prijs. Luuk is een voorbeeld vrijwilliger: hij laat zien dat je ook op jonge leeftijd al veel voor de vereniging kunt doen! 
Hieronder staat het interview met Luuk.

Ik ben Luuk, ik 15 jaar oud, ik zit in mijn 4e leerjaar van de havo en ik woon in Hillegom.  
 
Hoelang ben je al lid van de Spartaan, en hoe ben je bij atletiek terecht gekomen?
Toen ik 5 of 6 jaar was ik de olympische spelen aan het kijken op televisie, op dat moment was er speerwerpen op televisie, toen ik dat zag zei ik tegen mijn ouders dat ik dat ook wilde doen dus toen ben ik op atletiek gekomen. Dus ik zit nu ongeveer 8 jaar op atletiek.

Wat vind je het leukste atletiekonderdeel? En wat het minst leuke onderdeel?
Ik heb 2 favoriete onderdelen, namelijk speerwerpen en discuswerpen. Mijn minst favoriete onderdeel is hordelopen, want die staan veel te hoog.

Hoe ben jij begonnen als vrijwilliger? Wat heb je allemaal al gedaan en wat vind je tot nog toe de leukste taken tot nog toe?
Een aantal jaar geleden, voordat ik naar de Junioren ging had mijn vader een jury cursus gedaan en een van de eerste wedstrijden die hij moest jureren was de Amerikaanse school wedstrijd en ik was ook gezellig mee en ik wilde ook graag meehelpen, het was erg warm toen dus toen mocht ik drinken langs brengen bij de juryleden, een tijdje later heb ik een jury cursus gedaan (niet officieel, want je moet 16 zijn), ik ben ook een paar jaar voorzitter geweest van The Next Generation en afgelopen 2 jaar heb ik geholpen met het zomerkamp van de pupillen. En verder heb ik nog geholpen bij wat crosjes, de ter specke bokaal en bij de landelijke finale A junioren in Lisse.
 
Hoe verrast was je toen je tijdens de onderlinge meerkampen naar voren werd geroepen als winnaar van de Sleutel, de prijs voor dé jeugdvrijwilliger bij de Spartaan?
Ik was heel erg verrast want ik was eigenlijk net klaar met de sprint toen ik mijn naam hoorde, heel onverwachts dus.

Heb jij voor de toekomst al andere vrijwilligerstaken die jou leuk lijken op termijn?
Ik wil weer graag helpen bij het zomerkamp, als dat mag van de grote baas, en verdere plannen heb ik niet.

Welke vrijwilligerstaken kunnen we vaker aan jeugdige atleten (zoals jouw leeftijdgroep) vragen?
Je kan verschillende dingen doen, bijvoorbeeld bij pupillen crosjes helpen, helpen met opbouwen/ opruimen van wedstrijden of helpen met wedstrijden waar je zelf niet aan mee kunt doen.

Wat wil je later doen qua opleiding of werk?
Ik heb nog geen flauw idee, het kan zijn dat ik iets met sport wil gaan doen zoals fysiotherapie, maar iets anders zou ook kunnen.

Wat is je lievelingseten?
Taco’s, taart en tosti’s

Welke hobby's heb je (nog meer)?
Ik ben heel druk met school, dus buiten atletiek doe ik niet zo heel veel, maar in de vakanties programmeer ik wel eens of sub ik.

Wat is je favoriet tv-programma?
Ik kijk niet zo veel tv, meestal kijk ik films

Wat is je favoriete game?
Ik heb niet echt een favoriete game, maar momenteel speel ik rocket league, world of tanks en thief simulator.

Is er nog iets dat je wilt vertellen wat wij niet gevraagd hebben?
De spartaan is super tof.

 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven