News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Interview Angela van der Lans - nieuwe vice-voorzitter

door
www.avdespartaan.nl
Angela van der Lans heeft het stokje overgenomen van Laurens van Schie. Ze is inmiddels gestart en stelt zich middels het interview graag aan jullie voor. 

Wie ben je en wat is je achtergrond?
Ik ben 49 jaar en woon in Lisse. Getrouwd met Nils en ik heb een zoon van 19, Merlijn. Ik ben afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de klinische psychologie. Nadat ik enkele jaren in de GGZ werkzaam ben geweest ben ik overgestapt naar VluchtelingenWerk waar ik bijna 20 jaar heb gewerkt. De laatste 6 jaren als regiomanager waar ik verantwoordelijk was voor de directe aansturing van 45 betaalde krachten en indirect voor 500 vrijwilligers, verdeeld over 26 gemeenten in Zuid Holland. Naast personeels-, vrijwilligersbeleid en locatiebeheer was ik financieel verantwoordelijk voor deze gemeenten en voor de subsidierelatie met de desbetreffende gemeenten waar VW wettelijke taken voor uitvoert op gebied van integratie en inburgering.
Eind juli ben ik ook nog van werkgever en baan veranderd. Ik werk nu bij de Universiteit van Leiden als programmamanager voor studentenwelzijn. Ik wilde voor mijn 50ste verjaardag nog eens iets heel anders gaan doen wat toch ook weer teruggrijpt op mijn psychologie-studie.

Heb je een sportieve familie?
Ja toch wel nu ik erover nadenk. Zwemmen, wielrennen en voetballen op professioneel niveau. En recreatief werd er altijd veel gewandeld, gezeild en gefietst in mijn familie. 
 
Wanneer ben je bij De Spartaan gekomen?
Ik ben in 2009 lid geworden van De Spartaan nadat ik deelnemer aan de opstapgroep voor beginnende hardlopers bij De Spartaan ben geweest. Daarvoor was ik al enkele jaren bij De Spartaan te vinden omdat mijn zoon lid was geworden, destijds als minipupil. En van het een kwam het ander. Ik loop nu 11 jaar in de D groep en doe nu ook krachttraining op de vrijdagochtend.

Wat betekent De Spartaan voor jou?
Sportief en tegelijk sociaal bezig zijn. 

Wat is je favoriete vakantie?
Ik hou enorm van reizen zolang ik maar nieuwe plekjes kan ontdekken en mezelf kan verwonderen.  Eigenlijk voel ik me overal wel thuis. Canada, Egypte, India en Nepal maar ook Terschelling, Twente of Limburg. Als het maar even anders is dan anders.

Wat zijn je hobby’s?
Reizen dus maar ik lees ook graag en veel. Ook hou ik erg van (kunst)musea. En natuurlijk van bewegen, hardlopen, wandelen, yoga en zwemmen.

Hoe ben je vrijwilliger geworden en wat is precies je taak?
Dit is op een vrijdagochtend tijdens de koffie na de krachttraining gebeurd. Laurens gooide de vraag in de groep of wij iemand wisten die zijn taken als vice voorzitter wilde overnemen. Ik was benieuwd wat dat precies inhield en voordat ik het wist heb ik hier ja tegen gezegd. Dit speelde vlak voor de corona uitbraak in Nederland. 
Als vice-voorzitter ben ik lid van het (dagelijks) bestuur van De Spartaan. Ik ondersteun de vrijwilligerscommissie en ben contactpersoon voor de vertrouwenspersonen ongewenst gedrag. Daarnaast ga ik de organisatie ondersteunen bij de verdere interne beleidsontwikkeling en het streven naar een optimale interne communicatie. Daarnaast ben ik vervanger van de voorzitter.

Wie zijn je sportieve helden?
Ik ben niet zo van de heldenverering maar Daphne Schippers is wel echt een topper.

Heb je nog advies voor de sporters die nog geen vrijwilliger zijn?
Ik heb er zelf als lid van De Spartaan en recreant tot voor kort nooit echt zo bij stilgestaan dat De Spartaan slechts bestaansrecht heeft dankzij zo’n grote onmisbare groep toegewijde vrijwilligers. Als je toch regelmatig te vinden bent bij De Spartaan vind je het misschien ook leuk om je in te zetten voor je eigen club. Je leert zo weer nieuwe mensen kennen en je kunt misschien ook jouw expertise inzetten voor je vereniging. Ga eens vrijblijvend het gesprek hierover aan met onze vrijwilligerscommissie. Wie weet is er een mooie match mogelijk.

Wil je zelf nog iets kwijt?
De Spartaan is een hele grote vereniging en hoewel ik mijn best ga doen iedereen te leren kennen zal dat nog wel wat tijd kosten. Ik wil bij deze iedereen ook uitnodigen om kennis te maken of om ideeën uit te wisselen. Ik ben meestal op dinsdagavond in de kantine te vinden, op vrijdagochtend en zaterdagochtend (als er weer trainingen zijn, uiteraard). Daarnaast ben ik bereikbaar via het mailadres vicevoorzitter@avdespartaan.nl

 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven