News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Joop van Stijn overleden

door
www.avdespartaan.nl
Op 13 januari hebben wij het bericht ontvangen dat Joop van Stijn op 12 januari is overleden. Joop kon de laatste maanden niet meer thuis wonen en was opgenomen in een verpleeghuis in Leiden. Velen hebben Joop in zijn actieve en sportieve jaren meegemaakt.

Hij was vanaf lid van 1 juli 1975. In 1976 werd hij lid van de baanploeg en na de oprichting van de recreanten afdeling begin jaren tachtig een redelijke loper op de middellange afstand, maar na een ongeval met zijn enkel moest hij vrij vroeg de actieve sport vaarwel zeggen.

Voor de wedstrijdsport bleef hij echter actief als jurylid, wedstrijdleider, starter en scheidsrechter, dit alles op landelijk niveau.
In 1999 kreeg hij van de Atletiek unie de jury waarderingsspeld, in 2014 de algemene waarderingsspeld.

Daarnaast heeft Joop jarenlang, tot 2017, leiding gegeven aan de klusploeg, die toen nog veel kleiner was dan nu: hij deed dus heel veel zelf. Op 13 mei 2017 heeft Joop tijdens de TSB voor al zijn werkzaamheden voor de AV De Spartaan een koninklijke onderscheiding gekregen.

Toen hij lichamelijk zwakker werd, moest hij met pijn in zijn hart stoppen met zijn werkzaamheden in de klusploeg, maar hij kwam tot voor kort nog steeds regelmatig naar de baan om met zijn “maten” koffie te komen drinken. Zijn laatste ronde maakte hij in september vorig jaar.
In Joop verliezen we dus in korte tijd een tweede man die zich met hart en ziel voor vereniging heeft ingezet.

We wensen zijn dochters Lonneke en Conny sterkte bij het verlies van hun vader.

Het condoleanceregister is hier te vinden: https://www.avdespartaan.nl/condoleance-joop-van-stijn

Paul Stelder
Voorzitter

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven