News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Seniorencompetitie weer van start!

door
www.avdespartaan.nl
Na een (te) lange tijd zonder 'echte' wedstrijden was het afgelopen weekend eindelijk zo ver: de eerste competitiewedstrijd voor onze senioren.
Een jaartje automatische handhaving in de eerste divisie is natuurlijk lekker, maar nu moesten de atleten van De Spartaan bewijzen, dat ze daar ook de komende jaren thuishoren!

Na een wedstrijd vol ups en down in het altijd zonnige Heerhugowaard kunnen we bevestigen, dat de vrouwen ook volgend jaar in de eerste divisie zullen uitkomen. De mannen mogen in september nog een keertje aan de bak tijdens de promotie/degradatiewedstrijd, zodat zij volgend jaar de vrouwen mogen vergezellen.

Hieronder het verslag van de mannen (schrijver Roel) en de bevindingen van Mijlan!

Schrijver Roel:

Competitie 4 juli

 

Na een jaar geen wedstrijd in competitieverband was het zondag weer zo ver. In plaats van drie wedstrijden is er dit jaar maar 1 competitiewedstrijd. Daarna wordt de balans opgemaakt en bepaald wie naar de promotie/degradatie wedstrijden gaan.

 

De dag begon met het prachtige kogelslingeren. Twan van Tol mocht zich gaan bewijzen tussen de wat gezettere mannen. Twan maakte het nog even spannend door zijn eerste twee pogingen ongeldig te werpen, maar eindigde uiteindelijk met een mooi nieuw PR van 29,72m. Wel is duidelijk dat Twan wat kilo’s mist voor de echt verre worpen. De 30 meter grens is onze eigen ploegleider niet onbekend en hij pakte dan ook de punten met een worp van 33,66m.

 

Twan van Tol mocht zich na het kogelslingeren gaan opmaken voor het speerwerpen. Helaas had Twan te veel last van zijn knieën waardoor hij de speer moest laten staan. Tom Hoekema had gelukkig in de eerste groep al 45,81m laten noteren. Na het speerwerpen mocht Tom laten zien hoe ver hij de kogel kon stoten. Hij kwam met een afstand van 11,97m net niet over de 12m. Ruud van Noort liet zien dat hij ondanks de focus op discus ook nog aardig kan kogelstoten. Na een mooie draai van Ruud landde de kogel na 13 meter en 5 centimeter in de grindbak.

 

Vincent Franken en Wessel Steenvoorden namen het hoogspringen voor hun rekening. Beide sprongen (steady) 1,80m en eindigden mooi in de middenmoot. Tijdens het hoogspringen werden de hordes neergezet voor onze hordeloper Bas Meeuwenoord. Hoewel Bas net een kop groter is dan de hordes liet hij zien een prima hordeloper te zijn en kwam na een tijd van 18,24sec over de finish. Jarik Beukers liet zich helaas niet inspireren door Bas en was duidelijk niet tevreden over zijn optreden bij het verspringen. Hij kwam niet verder dan een sprong van 5,79m. Ondergetekende mocht daarom de punten pakken met een sprong van 6,24m.

 

Rens Altorf mocht zich laten zien op het eerste mila-onderdeel. Hij liep naar een tijd van 2:05,36 op de 800m. Zijn broer Twan Altorf liep de 5000m en pakte de broodnodige 9 punten voor de ploeg met een tijd van 15:34,16. Jarique Hazel was tot 3000m tevreden over zijn race maar de laatste 2000m waren niet naar wens. Davey kaak wilde graag onder de 12 minuten lopen op de 3000m steeplechase. Met een tijd van 11:43,01 was dit geen enkel probleem.

 

Onze jonge sprintkanonnen Marnix Hettema en Nick Duinkerken liepen de 100m. Nick was met een tijd van 12,42sec niet tevreden. Marnix liep een verdienstelijke 11,75sec. Even daarna liep Marnix een tijd van 59,85sec op de 400mh. Op de 400 meter zonder hekjes liepen Jochem van Stijn en Thijmen Dofferhoff naar een tijd van 53,44sec en 52,33sec. Het was aan Bas Meeuwenoord en Vincent Franken om de halve ronde te lopen. Ze maakten er in de eerste serie een spannende strijd van met elkaar. Daarin kwam Bas als winnaar uit de bus met een tijd van 23,79sec. Vincent liep een tijd van 24,21sec.

 

Thijmen, Nick, Jochem en Vincent sloten de dag af met de Zweedse estafette en liepen een tijd van 2:05,26. Uiteindelijk zijn de mannen van De Spartaan op een elfde plek geëindigd en zullen we op 5 september nog een keer aan de bak moeten om in de eerste divisie te blijven!

 


Schrijfster Mijlan:

Na een lange tijd onderlinge wedstrijden weer een keer een wedstrijd tegen andere clubs. Gelijk een belangrijke wedstrijd want deze competitie bepaalde of we in de eerste divisie mochten blijven. Dat is gelukt! Ook volgend jaar spelen we wedstrijden in de eerste divisie. Ik mocht 400m, HSS en de 300 meter van de Zweedse estafette doen. Geen van deze onderdelen heb ik eerder gedaan. Nieuwe pr's dus, die ik volgende wedstrijd natuurlijk ga proberen te verbreken!


Kijk voor alle uitslagen op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/35652/
 

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven