News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Vincent van Blitterswijk wint OS2021 poule

door
www.avdespartaan.nl

Wat een olympisch succes voor Nederland dit jaar, historisch mogen we wel zeggen. Minimaal even historisch is de overwinning van Vincent van Blitterswijk. Pas in het slotweekend kwam Vincent aan de leiding van het klassement en deze stond hij op slotdag niet meer af! Miranda, die bijna de hele week op kop had gestaan, eindige uiteindelijk gelijk met Joost Dofferhoff op de tweede plaats. Uiteindelijk ging deze naar Joost toe, omdat hij meer 'winnaars' juist voorspelde. Overigens is wederom gebleken dat het niet alleen om het juist voorspellen van de winnaars gaat. Zo voorspelde Jurgen de meeste winnaars juist, maar eindigde op de 11e plaats.  


Hij was dit jaar spannender dan ooit, met de top 10 continu binnen 10 punten van elkaar. Zo waren er voor het slotweekend nog veel verschillende winnaars mogelijk. In totaal deden 26 Spartanen of Spartaan-vrienden mee aan de poule. Een groei ten opzichte van de afgelopen jaren. Laten we hopen dat dit doorzet, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! En het maakt het volgen van de EK's, WK's en Olympische Spelen leuker. Ook dit jaar zaten de echte fanatiekelingen zelfs het snelwandelen midden in de nacht op de voet te volgen...

En iedereen kan winnen! De afgelopen jaren hadden we continu andere winnaars!
OS 2021 -> Vincent van Blitterswijk
WK 2019 -> Maarten ter Hoeve
EK 2018 -> Vincent van Stijn
WK 2017 -> Joost Dofferhoff
OS 2016 -> Juna Kortleever
WK 2015 -> Vincent Schniedewind
EK 2014 -> Lenie van der Poel.

Volgend jaar is van 15 tot 24 juli het WK in Oregon (USA) en zal Vinvent deze poue organiseren. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kijk op de website van de iaaf; WK Oregon 22

Eindstand 8 augustus 2021 (klik op foto voor download excel)



9e DAG: VINCENT VAN BLITTERSWIJK LOOPT UIT

07-08-2021
Wederom gaat de dagwinst naar Vincent van Blitterswijk! Daarmee is de overwinning in de poule min of meer binnen... Maar, daaronder is het heel erg spannend. Abdi kan Miranda aan plek 2  helpen en ook de bonus van de dag kan wellicht nog het verschil gaan maken. Bij winst voor Kipchoge gaat plek 2 waarschijnlijk naar Joost, maar ook voor Thijmen, Joost vd Meer en Simone zijn er nog mogelijkheden op plek 2. Anders gezegd, de strijd voor 2 en 3 ligt volledig open. En ook de toernooibonus kan nog verschil maken. Vannacht allemaal opblijven voor de marathon!



8e DAG: VINCENT VAN BLITTERSWIJK MET SUPER DAG NAAR GEDEELDE LEIDING

06-08-2021
Een super dag voor Vincent van Blitterswijk brengt hem aan de kop van het klassement. Met 30 punten steekt hij er vandaag met kop en schouders bovenuit. Miranda zakt van plek 1 naar plek 3, Simone stijgt een plekje naar 2. Joost van der Meer maakt een sprongetje de top 5 in dankzij een goede dag. Verliezer bovenin is Arnoud die behoorlijk wegzakt en ook Maarten verdwijnt uit de top 3. Met 29 punten scoort Marnix onderin goed, waardoor hij ook een sprongetje maakt.
De verschillen in de top 3 blijven heel erg klein. Zeker omdat er morgen veel verschillende namen zijn ingevuld is er nog heel erg veel mogelijk. Het blijft enorm spannend!



7e DAG: JOOST DOFFERHOFF MET DAGWINST NAAR 2e PLAATS

05-08-2021
Ook op de zevende dag weet Miranda haar koppositie te behouden. Ze loopt ietsjes uit, maar met nog 3 dagen te gaan is er nog niks beslist. Winnaar van dag is Joost Dofferhoff en hij pringt naar plek 2 toe. Simone blijft derde, op de voet gevolgd door Arnoud, Vincent en Maarten. Jurgen is de verliezer van de dag en moet aardig wat plekjes inleveren. De volgende keer toch maar even bij zijn ouders informeren naar het snelwandelen, want geheel buiten de familietraditie scoort hij vandaag 0 punten op snelwandelen. Speciale vermelding voor Frank, Rens en Suus die als enige de 9000 puntengrens goed wisten te voorspellen!
Morgen een vol programma, waar er weer snelwandelen op het programma staat. Er kunnen dus weer verschillen gemaakt gaan worden. Hetzelfde geldt voor de 5000 meter. Weet de top van het klassement zich ook morgen te handhaven?



OS POULE 5e DAG: MIRANDA SPRINGT NAAR DE TOP

04-08-2021
Een spectaculaire dag op de atletiekbaan zorgt niet voor enorme verschuivingen in de poule. Joost verliest zijn koppositie aan Miranda, die een kleine voorsprong neemt. Dit met name door 800 meter. Jurgen, samen met Miranda dagwinnaar, neemt plek 2 in Simone handhaaft zich, ondanks 'een 0' op de 200 meter in de top 3. Deze plek deelt ze met Maarten. Verder valt op dag Frank en Janny een goede dagscore neerzetten en wat opklimmen in het klassement!
Morgen allemaal vroeg de wekker voor hopelijk nieuw Nederlands succes! Verschillen in de poule zullen waarschijnlijk gemaakt moeten worden met de bonus van de dag en de 800 meter en 3000 meter steeple.




HASSAN PAKT GOUD EN JOOST DOFFERHOFF KLIMT NAAR DE LEIDING OP 4e DAG

02-08-2021
Wat een geweldige vierde dag voor Nederland. Voor het eerst sinds 1992 weer atletiek GOUD!! Op dag 4 gaat het klassement op z'n kop! Alleen Vincent van Blitterswijk houdt stand in de top van het klassement. De familie van Stijn zal het met cola light moeten doen vanavond, want zowel Vincent als Lotte vallen ver terug in het klassement. Joost Dofferhoff stoomt op naar de eerste plek. Simone meldt zich in de top 3 op tweede plaats. De top 3 wordt gecomplementeerd door Vincent van Blitterswijk, Miranda, andere Joost, Jurgen, Ruud en Maarten. Maar de verschillen blijven klein.
Morgen weer drie onderdelen waar veel verschillende favorieten zijn, dus wie weet zet dat alles weer op z'n kop!




DAG 3

01-08-2021
Op de derde dag weet Vincent van Stijn de koppositie vast te houden, onder meer door het goud van Barshim. Bij de familie Van Stijn mag er dus ook deze vakantie avond weer een goede Italiaanse fles wijn opengetrokken worden.

Er zijn vandaag drie winnaars van de dag, te weten Vincent van Blitterswijk, Lenie en Lotte. Zij komen ook alle drie de top 5 binnen. 
De verschillen worden iets groter, maar blijven tussen de nummer 1 en nummer 25 binnen de 10 punten. Kortom, ongemeen spannend. Parijs is nog ver zouden ze in wielertermen zeggen. 

Morgen zijn er op alle onderdelen redelijk wat verschillen te maken, omdat er op alle onderdelen verschillende favorieten zijn. Wel zijn er al een paar zekere 0-en te noteren, door het ontbreken van Van Klinken op de discus finale en van Bett op de steeple finale.

Op naar dag 4 met wie weet wel twee Nederlandse medailles!

Tussenstand na dag 2!
31-07-2021
De eerste officiële tussenstand! Vincent van Stijn gaat als koploper dag 3 in, maar de verschillen zijn nog heel erg klein. Op één punt volgen Janny, Frank, Suus en Rens en de andere Vincenten. Wim Cozijn had als enige de 10.000 winnaar juist voorspeld, maar door een mindere tweede dag is hij toch weggezakt naar de laatste plaats. De winnaar van de 100 meter bij de dames wist niemand goed te voorspellen. Daarnaast heeft het uitvallen van Asher-Smith voor een aantal deelnemers niet alleen gevolgen op 100m dames, maar ook voor de 200m gaat het missen raken. 
Op naar dag 3!

Olympische poule met 26 deelnemers!
30-07-2021

De inschrijving voor de olympische poule is inmiddels gesloten, met 26 inschrijvingen zijn er iets meer aanmeldingen dan de afgelopen jaren. De vaste spelers zijn uiteraard present en we zien wat oude bekenden terugkeren, maar het is altijd leuk ook wat nieuwe deelnemers te begroeten! 

Zoals meestal lijken de grootste verschillen gemaakt te gaan worden op de lange loopnummers en het snelwandelen. Maar ook het hoogspringen en verspringen lijken dit jaar behoorlijk onvoorspelbaar. En gaat Corona nog invloed hebben de komende dagen? Het belooft in ieder geval weer een spannende poule te worden!

Wat andere feitjes:
-Er zijn acht onderdelen waar 25 van de 26 deelnemers dezelfde naam hebben ingevuld. Zes keer daarvan doet Wim Cozijn een gokje op een andere atleet.
-Femke Bol, Nadine Visser, Sifan Hassan en Jorinde van Klinken worden als Nederlandse kanshebbers gezien.
-De bonus van het toernooi is nog nooit zo gevarieerd ingevuld. Gokjes lopen uiteen van 3 tot 12 olympische records.
-Niet de Afrikaanse of Chinese namen blijken het moeilijkste om te spellen, maar die van Jakob Ingebrigtsen (Of Ingbritson, Imgebrigtsen of Ingebrigson of Ingibritsen en knap genoeg nog wat varianten :-))
-De families van Stijn en Dofferhoff zijn hofleverancier, met ieder drie deelnemers!

Heel veel kijkplezier allemaal en we proberen alles zo up-to-date mogelijk te houden! Over dik een week weten we wie zich het komende jaar poulekampioen mag noemen!



Spartaan Poule Tokio 2021

Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus 2021 vinden op de Olympische Spelen de atletiekonderdelen plaats. Eindelijk weer een groot toernooi! We verheugen ons hier natuurlijk allemaal enorm op. Maar nog meer verheugen we ons op de traditionele Spartaan-poule! Dé manier om het volgen van de Olympische Spelen nog spannender te maken. De organisatie ligt dit jaar in handen van Maarten ter Hoeve, die twee jaar de WK-poule wist te winnen.

Voor wie?
Iedereen die ouder is dan 12-jaar is welkom om mee te doen, ook vrienden van buiten De Spartaan.

Hoe werkt het?
Je voorspelt voor ieder onderdeel de winnaar en winnares. Wordt jouw voorspelde winnaar ook echt eerste dan krijg je vijf punten, wordt hij/zij tweede dan krijg je vier punten. Zo verder tot een vijfde plaats voor jouw winnaar, die nog één punt oplevert. Voor de uitslag is het podium doorslaggevend. Eventuele wijzigingen in de uitslag, die na de medaille-uitreiking plaatsvinden, worden niet meegenomen in de poule.
De inleg is 5 euro per deelnemer. De prijzenpot wordt als volgt verdeeld:
nr 1: 50% van de totale inleg
nr 2: 30% van de totale inleg
nr 3: 20% van de totale inleg

Bonus van de Dag
Elke dag moet je van 1 onderdeel de winnende prestatie voorspellen. Hoe verder je van het juiste resultaat afzit, hoe minder punten je krijgt. Meer informatie staat op het deelnameformulier.

Tournooi Bonus
Om de spanning tot het laatste onderdeel te vergroten hebben wij ook dit jaar weer een Tournooibonus toegevoegd. Dit jaar gaat om het aantal verbroken Olympische records.

Aanvullingen reglement
Bij gelijk aantal punten staat de deelnemer, die het meest 5 punten heeft gescoord, bovenaan, daarna tellen gescoorde 4 punten, etc...
Mocht dat ook geen duidelijkheid geven, dan is het aantal punten gescoord bij het "B.v.d.D’’ doorslaggevend. Indien er meerdere atleten met dezelfde achternaam bestaan en er alleen met de achternaam wordt ingeschreven, dan telt in de poule de atleet, die het hoogste op de wereldranglijst staat. Download het inschrijfformulier en stuur dit uiterlijk dinsdag 29 juli 23:59 uur naar
terhoeve.maarten@gmail.com Uiteraard moet ook op dat tijdstip het inschrijfgeld van 5 euro voldaan zijn.

 

Tips

Onderstaand een aantal websites die kunnen helpen bij de voorbereiding:

De wereldranglijsten van 2021: https://www.worldathletics.org/world-rankings

De uitslagen van de vorige Olympische spelen: Rio 2016 Athletics - Olympic Results by Discipline (olympics.com)

De uitslagen van het laatste WK in Doha: https://www.worldathletics.org/competitions/world-athletics-championships/iaaf-world-athletics-championships-doha-2019-7125365

De site van Spelen zelf: https://olympics.com/tokyo-2020/en/sports/athletics/

 

 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven