News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Interview Vincent Schniedewind - vertrouwens contactpersoon

door
www.avdespartaan.nl
Dit voorjaar is er aandacht besteed aan Veilig Sportklimaat bij De Spartaan door het beleid rond grensoverschrijdend gedrag te actualiseren en duidelijker op de website te plaatsen. Grensoverschrijdend gedrag binnen sportverenigingen staat ook weer landelijk in de picture en mag ook vooral breed gezien worden van pesten tot seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Daarom willen we ook de Vertrouwens contactpersonen nog eens nader voorstellen. Aarzel niet om met één van hen te overleggen. Natuurlijk is het goed om altijd eerst te kijken of het bespreekbaar is met de personen om wie het gaat. Bovenaan staat echter het belang van het veilige sportklimaat.

Stel je zelf even kort voor:
Ik ben Vincent Schniedewind, 38 jaar en ik woon in Warmond. Getrouwd met Iris (Spartaan huwelijk ) en vader van Benjamin (4) en Philou (0). Ik werk als HR Adviseur bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Hoe lang ben je lid van De Spartaan, sport je zelf nog? Was je al eerder vrijwilliger en hoe is dat bevallen? 
Ik ben ruim 28 jaar lid van De Spartaan en heb vooral heel veel tijd bij de vereniging doorgebracht als  jeugdlid en als wedstrijdatleet.  Ik ben begonnen met de meerkamp, daarna als senior de sprint en af en toe speerwerpen als favoriete onderdelen. Na een aantal minder fanatieke jaren heb ik op mijn 29e de keuze gemaakt om nog een keer serieus werk te maken van het sprinten en zo heb ik op mijn 31e al mijn persoonlijke sprint records verbroken en mijn debuut gemaakt bij het NK Senioren. Nu train ik nog één keer per week in de sportzaal en ben ik dus vertrouwens contactpersoon.
Daarnaast ben ik vroeger o.a. (jeugd)trainer, kampleider en bestuurslid geweest namens de wedstrijdatleten. Dat vind ik ook het mooie aan De Spartaan en het vrijwilligerswerk, in elke fase van je leven kun je wel een bijdrage leveren die bij past bij die fase.  Het maakt ook dat je nog binding met de vereniging houdt als je zelf minder sport.

Sinds wanneer ben je vertrouwens contactpersoon? En hoe ervaar je deze vrijwilligerstaak?
Sinds 2012 ben ik vertrouwens contactpersoon. Ik maak onderdeel uit van de ‘tweede lichting’ nadat Kees van der Dussen en Janny Derriks de functie vorm hebben gegeven. Ik vind het belangrijk dat onze leden de mogelijkheid hebben om een beroep op één van ons te doen als dat nodig is. Gelukkig voor onze leden komt dat niet vaak voor en dat zegt ook iets over de normen en waarden binnen onze vereniging. Aan de andere kant vraag je je soms af of het echt zo goed gaat binnen de vereniging of weten leden ons niet te vinden? Mijn oproep, schroom niet om hulp in te roepen en let ook een beetje op elkaar!

Wat vind je belangrijk om aan alle leden te melden over de vertrouwens contactpersonen?
Ik sluit mij aan bij de woorden van Karin. (Klik hier voor het interview met Karin)

Hoe kijk je naar De Spartaan (en haar vrijwilligers) in het afgelopen corona-jaar? Is dit een verandering t.o.v. eerder? 
Ik merk zelf dat het afgelopen winter wel heel lastig was om – als lid- de binding te houden met de vereniging in coronatijd. Het fijne is wel dat we sinds kort weer kunnen trainen in de sportruimte en dan is het meteen weer als vanouds.  Ik kijk uit naar het moment dat ik met mijn kinderen kan gaan kijken bij een wedstrijd ofzo, hopelijk komt dat er deze zomer nog van.

Jouw favorieten:
  • Favoriete land: Zweden
  • Favoriete eten: Italiaans 
  • Activiteit: ik ben graag aan, op en in water te vinden, al dan niet met kayak en een hengel

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven