News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

CRA Como&Co 31 juli

door
www.avdespartaan.nl
De wekker extra vroeg gezet, zeker voor het weekend. Maar wat horen we

Door Nico Schriek:

 

Zaterdag 31 juli

 

De wekker extra vroeg gezet, zeker voor het weekend. Maar wat horen we, grote spetters van de ene na de andere regenbui. Niet het weer waar we op gehoopt hebben om onze training af te werken met als start plaats Como & Co aan het Comomeer in Noordwijkerhout.

Ontbijten, wat nemen we mee voor de nattigheid en we gaan op weg.

Onderweg, de spetters houden op, maar bij aankomst komt er toch nog een flinke bui naar beneden.

We zien een aantal lopers en wandelaars lekker nat geregend met de fiets aankomen, en de A groep om 9.00 uur gestart voor de 21km moet deze bui ook wel gehad hebben.

9.25 uur de regen stopt, 9.30 uur we gaan met een kleine 110 man/vrouw op weg over de mooiste routes die voor ons deze dag zijn uitgezet. De B-C-D lopers gingen voor respectievelijk 15-12-10km. Zo waren er 4 routes die er voor zorgen dat alle lopers en wandelaars rond 11.00 uur terug zijn voor een gezellig samen zijn met koffie/ thee met heerlijk appelgebak, speciaal voor ons gebakken.

een voorbeeldje van het 15km traject gelopen door Willem van Klink:



De wandelaars+SportiefWandelaars/Nordic Walkgroep hadden de keuze uit twee trajecten en splitsten zich op: de ene groep voor een iets kortere informatieve ronde vam 5km met 7 personen onder aanvoering van Piet Waaning over het volledig getransformeerde terrein van de Sancta Maria. Hier zijn de afgelopen jaren fantastisch mooie villa's gebouwd en het bestaande hoofdgebouw van de psychiatrische inrichting is omgevormd tot mooie woonunits. Alles nog steeds gelegen in een fraai beboste omgeving. De andere 13 wandelaars gingen voor de iets langere afstand van 7km en deden dit parcours onder leiding van Bert.


De donkere wolken braken regelmatig om de zon wat ruimte te geven en het bleef de hele morgen droog.

Onder weg naar huis vielen alweer de eerste druppels, onze fietsende leden zijn niet droog thuis gekomen, want voor we onder de douche stonden, kwam de regen weer met bakken uit de lucht.

Al met al een door ons allen afgedwongen prachtige loop/wandel ochtend met een geweldige nazit.











 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven