News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Mooie resultaten op C-spelen 2021

door
www.avdespartaan.nl
Nadat vorig jaar, door alle ontwikkelingen, er geen sprake kon zijn van het organiseren van de Nationale C-spelen in Amsterdam, was dat gelukkig dit jaar wel mogelijk. 

In het weekend van 28 en 29 augustus 2021 vonden al weer voor de 54e keer deze officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor alléén C-junioren plaats. Aan deze wedstrijd deden 5 deelnemers van onze vereniging mee, die allen goed tot zeer goed hebben gepresteerd.

Ryan Bootsma begon zijn wedstrijd op zaterdag met de 100 meter horden. Niet helemaal vlekkeloos volbracht hij zijn race in zijn serie. Door zijn snelheid en paslengte heeft hij moeite met de tussenruimte tussen de horden. Gelukkig was zijn tijd goed genoeg voor een plaats in de halve finale. In die halve finale ging het wel beter en liep hij een snellere tijd, maar ook hier was het niet optimaal en bleef een finaleplaats buiten bereik.
Zijn tweede onderdeel van de zaterdag was het hinkstapspringen. Na één training als voorbereiding in de voorgaande week, moest het tijdens de wedstrijd zelf gebeuren. De eerste twee pogingen gingen goed en dat resulteerde in een resultaat van 11.71 meter. Daarna kwam er meer vertrouwen, waardoor de aanloop sneller ging, maar ook helaas vier keer, ondanks steeds  een aanpassing, net ongeldig. Toch was zijn prestatie goed genoeg voor het behalen van de tweede plaats op dit onderdeel. 

Op zondag begon zijn dag met de series van de 100 meter. Ontspannen lopend kwam hij tot een tijd van 11,86 seconden en het bereiken van de halve finale. De verwachting was dat hij, gezien die tijd, ook zou doorstoten naar de uiteindelijke finale, maar helaas dat lukte niet. In de halve finale liep hij een technisch mindere race en dat kostte hem een finaleplaats.
Zijn laatste onderdeel was het verspringen. In zijn eerste poging in de kwalificatie kwam hij tot 5,71 meter en dat was meteen genoeg voor het bereiken van de finale later op de dag.
Tijdens die finale kwam hij in zijn eerste poging meteen tot 5,83 meter. Tot en met de 5e ronde was dit goed genoeg voor de 3e plaats, maar in de 6e ronde was er een deelnemer die daar overheen ging. In zijn eigen laatste poging was het bijna raak. Een sprong van tegen de 6.00 meter, maar helaas net een teentje ongeldig. Het resultaat was dan ook een 4e plaats. 

Julia Pieterse mocht, als 1e-jaars C-meisje, deelnemen aan de wedstrijd. Op zaterdag begon zij haar wedstrijd met de kwalificatie voor het verspringen. In haar 3 pogingen kwam zij twee keer verder dan haar persoonlijk record en met een mooi resultaat van 4,58 meter mag zij tevreden zijn. Daarna volgde de series van de 300 meter horden. 4 series waarbij de winnaar doorging naar de finale en de 4 tijdsnelsten. Met een tijd van 50,22 seconden verraste zij iedereen en behaalde zij de finale. In die finale liep zij in een mooi, stabiel en technisch goed gelopen race naar een tijd van 49,86 seconden, waarbij zij een 5e plaats behaalde.

Op zondag kwam de echte verrassing op de 80 meter horden. Tot de zomervakantie had ze de 80 meter horden meerdere malen gelopen, maar telkens met een tijd van boven de 13 seconden. In het weekend voor de C-spelen liep ze voor het eerst onder de 13 seconden, namelijk 12,86 seconden. In haar serie verbeterde zij zich meteen al weer en liep zij een tijd  van 12,65 seconden. Daarmee had zij al voldaan aan de doelstelling, namelijk het behalen van de halve finale. Maar daar bleef het niet bij. In die halve finale steeg zij boven zichzelf uit en kwam zij uit op een nieuw persoonlijk record van 12,46 seconden. Niet alleen een prachtige tijd voor een 1e-jaars C-meisje, maar ook voldoende voor een plaats in de finale. Tijdens die finale ging het jammer genoeg mis naar de eerste horde, maar het vervolg van haar race was uitstekend. Maar die 8e plaats is gewoon een heel mooi resultaat en hoopvol voor het komende jaar. In de tijd tussen de hordenraces liep zij ook nog een 300 meter. Met een tijd van 45,82 seconden eindigde zij als 13e in de eindrangschikking.

Op zaterdag was het ook de beurt aan Jarit van der Ven op de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. Door de vakantieperiode had ze niet kunnen trainen. Het was dus weer even wennen. Bij het kogelstoten kwam ze tot 10,43 meter. Haar tweede prestatie ooit en het leverde haar een 15e plaats op. Op het onderdeel discuswerpen kwam ze tot een afstand van 23,54 meter. Dit was wel een persoonlijk record en ook hierbij eindigde ze op de 15e plaats.

Voor de 800 meter waren Iris van der Velden en Leon van der Geer ingeschreven. Iris is pas één jaar lid van onze vereniging en doet pas sinds dit jaar mee met wedstrijden. Met haar ingeschreven tijd kwam ze uit in een mooie serie, met allemaal meisjes die ongeveer even hard konden lopen. Het probleem daarbij is dan wel weer dat niemand echt de kop wil pakken, waardoor de eerste ronde iets te langzaam ging. In een goed gelopen race kwam ze uit op een tijd van 2.35,81 minuten, waarbij ze in het veld van 39 deelnemers op een 14e plaats is geëindigd.

Leon had niet zoveel geluk. Hij moest lopen in een serie waarbij hij de snelste tijd had. Dit betekende dat hij het voornamelijk zelf zou moeten doen. Van tevoren was een schema bepaald per 200 meter, oplopend van 31 seconden, naar 33, 35 en 37 seconden op de laatste 200 meter. Vanaf kop af aan liep hij precies volgens schema de eerste 600 meter en toen bleek hij nog te beschikken over een eindsprint, waardoor ook de laatste 200 meter in 35 seconden ging. Met een eindtijd van 2:13,97 minuten verbeterde hij zijn persoonlijk record met 5 ½ seconden.

Het was een mooi weekend met hele mooie prestaties en nu op naar  de finale van de competitie op 18 september 2021.

John van der Zwet

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven