News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

NK Meerkamp Junioren

door
www.avdespartaan.nl
Op 4 en 5 September waren de NK-meerkamp voor Junioren in Assendelft.
7 onderdelen voor de meiden, 10 voor de jongens en 1 strijd om de titel.

Namens onze vereniging waren Roxy Ramars, Nick Duinkerken, Marnix Hettema en Vincent Franken vereerd om mee te mogen doen met deze strijd.
Na 2 dagen knokken is Roxy als 7e geëindigd in de categorie U20 vrouwen. In de categorie U18 mannen werd Marnix 13e, Vincent 15e en Nick 17e.

Onderstaande verslag is van Vincent.
 

NK-junioren Meerkamp

Hallo, ik ben Vincent Franken (U18) en ik heb meegedaan aan het NK-meerkamp voor junioren.
 

Dag 1

De eerste dag van de tienkamp begon al vroeg, ik was om tien uur al op de baan bij AV Lycurgus om me te melden, ruim anderhalf uur voor het eerste onderdeel. Met het groepje van De Spartaan zaten we achter een tent van RTV Zaanstreek, die verslag deed van de wedstrijd en sommige atleten interviewde, zo ook Marnix. Anouk en ik hebben zo’n tien meter van de opnameplek via de radio live meegeluisterd naar het interview, het was erg grappig.

Na het interview en een beetje warmlopen hadden we ons eerste onderdeel, de 100m. Er was een verschrikkelijk harde tegenwind van wel -4,0 m/s, een goeie tijd zat er dus niet in, het was vooral strijden om naar de finish te komen. Na de sprint volgden verspringen en kogelstoten, waar ik bij allebei een lekker pr neerzette met ongeveer een halve meter, bij het verspringen mede mogelijk gemaakt door het lekkere windje (nu in de rug). Tijdens het verspringen moesten we ook nog even staan voor het Wilhelmus, als officiële opening van de NK.

Na het kogelstoten sloten we de dag af met hoogspringen en de 400m. Ik had iets meer gehoopt met hoog, maar hey, het kan niet altijd meezitten. Nick had daarentegen wel zijn dag met hoog en sprong een dik pr. De 400m ging daarentegen wel zoals gepland, ik zat net iets boven mijn pr.
 

Dag 2

Dag 2 begon ongeveer net zoals dag 1, rond tien uur op de baan en beginnen met een sprintonderdeel met heerlijke tegenwind, maar nu dan met hekjes. Net als bij de sprint was het hordelopen een stuk zwaarder dan normaal en vielen de tijden tegen, maar dat heb je nou eenmaal met tegenwind.

Het tweede onderdeel was discus, het voelde goed en ik verbeterde mijn pr met een klein stukje, altijd leuk. Daarna kwam het polsstokspringen, nou niet echt mijn specialiteit, al gaat het steeds beter. Het was een erg frustrerende wedstrijd, aangezien mijn polsstok steeds terug waaide tegen de lat aan, maar toch heb ik nog net een pr kunnen springen. Het springen gebeurde op twee matten en ondertussen was Roxy ook nog aan het speerwerpen, het was dus erg heen en weer rennen voor Anthony.

Daarna volgde het speerwerpen, waar ik ondanks last van mijn schouder toch een mooie worp kon neerzetten. Het laatste onderdeel was de 1500m, mijn doel was om hem onder de vijf minuten te lopen, wat na een slopende race ook was gelukt.

De dag sloot af met de prijsuitreiking, na een gezellig weekend en een goed gelukte meerkamp werd ik vijftiende van Nederland met een puntentotaal van 5288 punten, een nieuw persoonlijk record.


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven