News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Competitiefinale C-meisjes in Edam

door
Voor het eerst was er sprake van meerdere finales in de CD-competitie. Hierdoor kunnen meer teams ervaren hoe het is om in september nog een belangrijke wedstrijd te hebben. Voor de C-meisjes van onze vereniging betekende dat, dat zij mochten uitkomen in de B-finale.

Deze werd op 18 september 2021 gehouden bij AV Edam in Edam. En hoe wonderlijk, het was de allereerste keer dat we een wedstrijd op die baan hadden. Ruim op tijd aanwezig om de tent op te zetten, kijken waar de wind vandaan kwam, verwondering over de blauwe baan en andere verplichtingen als ploegleidersbijeenkomst, materiaal wegen en startnummers uitreiken. Deze nummers zullen wel bewaard worden door de atletes, want die waren allemaal op naam met de datum van de wedstrijd.

De wedstrijd begon een beetje stroef, organisatorisch moest nog wel een en ander op het laatste moment geregeld worden. Het begon voor de C-meisjes met de 4 X 80 meter. Dan sta je als trainer bij het laatste wisselpunt, dan lijkt de wissel perfect te gaan, dus roep je niets, maar dan hoort de weglopende atlete de aankomende atlete niet en gaat het toch mis. Gelukkig mag er dan, na ongeveer een halfuur, overgelopen worden en dan blijkt dat alles wel goed kan gaan.

Na de estafette kan dan begonnen worden met de resterende nummers. Dan moet je als trainer goed op blijven letten, want met een aantal nummers bijna tegelijkertijd en niet alles vlak bij elkaar, mis je wel eens een prestatie. Maar Maud van Noort verbeterde haar persoonlijk record met discuswerpen in haar eerste poging en kwam tot 23,99 meter. Julia Pieterse evenaarde haar record met hoogspringen en kwam weer tot 1.50 meter en Imke van Kaam bleef bij verspringen iets achter bij de verwachtingen. Bij het kogelstoten lukte het Jarit van der Ven weer om haar persoonlijk record te verbeteren en nu landde de kogel pas na 10.83 meter.

Voor de 800 meter mochten drie atleten de strijd aangaan met de andere verenigingen. Ondanks een familieweekend in Drente mocht Iris van der Velden toch meedoen aan deze wedstrijd. Een 800 meter blijft een lastig nummer om te lopen. De eersten van de serie gingen net iets te snel, maar ook nu weer liep zij een sterke race tot het eind aan toe. Voor Esmee Lommerse ging het goed tot ongeveer 500 meter. Helaas kreeg ze weer last van haar knieën, zodat ze het tempo van Iris niet meer kon volgen. De derde atlete, Lilian van der Ent, liep in haar serie soepel en ook nog met een eindsprint naar een voor haar mooie tijd.

In de tussentijd begon het verspringen voor Julia Pieterse. Ook nu weer bleek ze het onderdeel steeds meer onder de knie te krijgen. Het werd geen persoonlijk record, maar ze bleef er maar 4 centimeter van verwijderd. Het werd uiteindelijk 4,54 meter. Daarna kon ze zich gaan voorbereiden op de 300 meter Horden, samen met Imke van Kaam. Helaas moesten we besluiten dat Esmee Lommerse dit onderdeel aan zich voorbij zou laten gaan. Haar gezondheid was belangrijker dan het meedoen. Imke van Kaam liep haar race op souplesse met goede passages van de horden en finishte na 54,76 seconden. Julia mocht in de snelste serie lopen en met 49,42 seconden eindigde ze met de vierde tijd van alle C-meisjes.

De volgende onderdelen gingen weer bijna tegelijkertijd van start. Sophie Heidinga mocht in de tweede groep discuswerpen. Door een plotseling opkomende bloedneus, was de focus er niet helemaal meer bij dat nummer. Zij kon haar goede prestatie van de vorige competitiewedstrijd niet herhalen. Ook op de 150 meter had ze haar dag niet. Gelukkig liepen Jarit van der Ven en Maud van Noort met respectievelijk 22,29 seconden en 22,86 seconden, wel persoonlijke records op dit nummer. 

Met nog twee nummers te gaan, was de wedstrijd bijna voorbij. Als tweede springster bij het hoogspringen lukte het Lilian van der Ent om haar record te verbeteren naar 1,40 meter, waar 1,45 meter bijna gelukt was. En als laatste mocht Maud van Noort de kogel nog weer eens wegstoten. Ook nu weer blijkt dat ze een vrij stabiel niveau heeft, want met 9,22 meter bleef ze maar 9 centimeter onder haar persoonlijk record.

Uiteindelijk werd door het team in deze finale een mooie 8e plaats gehaald. 

Nu nog de laatste wedstrijd van dit seizoen, de altijd zeer belangrijke onderlinge meerkamp, om te bepalen wie clubkampioen 2021 wordt.

John van der Zwet

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven