News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Uitnodiging voor alle leden: 60-jarig jubileumfeest van AV De Spartaan

door
www.avdespartaan.nl

Aan alle Spartaanleden,

 

Over enkele dagen is het zover: het 60-jarig jubileumfeest van AV De Spartaan op zaterdag 9 oktober a.s. Bijgaand vind je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen deelnemen. Mochten er nog wijzigingen in het programma of omtrent deze informatie zijn, zullen die via de website van De Spartaan kenbaar gemaakt worden. Houd die dus in gaten!


Ben je geboren in 2006 of later:

Je meldt je om 9.30 uur in de feesttent op het middenterrein, waarna je met een groepje naar het Keukenhofbos gaat voor een hardlooproute met diverse leuke opdrachten. Natuurlijk mag je een vriendje of vriendinnetje (die geen lid is) meenemen. Om 12.00 uur zijn er een broodje en fruit. Vanaf 14.00 uur kun je deelnemen aan twee clinics die jíj leuk vindt, onder leiding van trainers en topatleten. Inschrijven voor deze clinics kan al vanaf vandaag via deze link: https://www.avdespartaan.nl/activiteiten/359/?cat=9
Let op: vol is vol! Het programma eindigt om ca. 15.30 uur.

 

Vanaf 19.00 uur is de kantine “The Place to Be” met niemand minder dan Jeffrey Parmentier als onze swingende DJ.

 

Jeffrey Parmentier (2002) is naast DJ ook een geweldige trompettist.

Zijn hele leven is hij al met muziek bezig. Hij komt uit Hillegom en treedt veelvuldig op als DJ in de regio en op grotere festivals.

 

 

 

 




Een avond vol muziek, hapjes, drankjes en gezelligheid! Trek wat geks aan en ga uit je dak! Rond 22.00 uur stopt de DJ, maar blijft het gezellig op en rond het feestplein van De Spartaan.

 

Let op: ben je 13 jaar of ouder, lees dan de informatie verderop over de coronacheck.

 

Ben je geboren in 2005 of eerder:

Vanaf 9.30 uur verwelkomen we onze leden, maar ook niet-leden die kennis willen maken met De Spartaan, dus neem gerust een introducé(e) mee. Om 10.00 uur starten we met een gezamenlijke en speciale warming-up (op de baan). Daarna kun je kiezen: bij hardlopen is er keuze uit vijf afstanden (5, 7, 9, 11 en 13 km), die je in diverse tempo’s kunt lopen met behulp van zogeheten ‘pacers’. Ook is er een trailrun van 11 km. Wandelaars kunnen kiezen uit Sportief of Nordic wandelen. Dit alles onder leiding van onze trainers. Rond 11.30 uur is er koffie met wat lekkers in de kantine.

Na soep en een broodje volgt het ‘officiële moment’ met o.a. het opgraven van de tijdcapsule. Vanaf 14.00 uur kun je deelnemen aan clinics onder leiding van ervaren wedstrijdatleten. Inschrijven voor deze clinics kan vanaf vandaag:
Recreanten doen dat via de link: https://www.avdespartaan.nl/activiteiten/359/?cat=10

AB Junioren en Wedstrijdatleten via de link: https://www.avdespartaan.nl/activiteiten/359/?cat=13

Wees er op tijd bij want voor de clinics geldt: vol is vol! Om 15.30 uur wordt het middagprogramma afgesloten met een drankje. Let op: de kantine sluit om 16.00 uur!

 

Vanaf 19.30 uur wordt het gezellig op het feestplein vóór de kantine. Wat je gaat doen, dat is aan jou: het Praethuys (op het veld vóór De Hoed) is dé ontmoetingsplek om vrienden en bekenden (leden, oud-leden en partners) te ontmoeten en lekker bij te kletsen. In de feesttent op het middenveld start vanaf 20.00 uur het spetterende jubileumfeest, met gezellige muziek voor jong en oud! En voor degenen die dat nog niet genoeg vinden, is er om 22.30 uur in de kantine tegelijkertijd een optreden van The Flying Dutchmen: het dak gaat eraf.

 

The Flying Dutchmen (hier op archieffoto uit 1985) vond zijn oorsprong in het Bretonse Erquy waar vier vrienden uit De Bollenstreek hun vakantiebudget bij elkaar speelden in Franse cafés. Bezetting op 9 oktober a.s.:

Hans Harding: zang, mondharmonica

Paul Bultink: zang, gitaar

Hans Keijzers: zang, gitaar

Henk van Dongen: zang, percussie

 

Thema van de avond

Oh ja, niet onbelangrijk: het thema van de feestavond is: “Een Knipoog naar de Kleurrijke Jaren ‘60”.

Géén verplichte verkleedpartij, maar wél de vrijheid om bijvoorbeeld in Elvis Presley-kostuum te verschijnen!

We rekenen er natuurlijk stiekum op dat iedereen wel in een geweldige retro-outfit verschijnt.

 

Procedure bij de ingang van het feestterrein (o.a. coronacheck voor iedereen van 13 jaar en ouder):

Bij de ingang van het Spartaan-terrein is een toegangscontrolepunt. Zoals je ongetwijfeld weet, hebben wij ook bij dit evenement te maken met regels die de Rijksoverheid stelt en op basis waarvan mede onze vergunning is verkregen.

  • Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt: je krijgt alléén toegang tot het feestterrein met een coronatoegangsbewijs plus een geldig legitimatiebewijs. Een coronatoegangsbewijs kan zijn:

- Vaccinatiebewijs in de Corona App (of op papier)

- Herstelbewijs (bewijs van positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden)

- Testbewijs (Een negatieve testuitslag op een PCR-test minder dan 48 uur geleden)
-
Antigeen-test (met een geldigheid van 24 uur en afgenomen door een RIVM erkende instantie). Kijk voor testen op www.testenvoortoegang.org
 

  • Iedereen van 18 jaar en ouder krijgt (desgevraagd op vertoon legitimatiebewijs) een polsbandje. Zonder polsbandje kun je géén alcohol bestellen. Ook krijg je twee consumptiemunten.
  • Voor iedereen is er een leuke feestbutton.

Stalling fietsen

Kom je op de fiets? Neem je fiets mee door de toegangscontrole en stal deze in de gebruikelijke fietsenstalling of iets verderop langs het hek. Beslist géén fietsen in de doorgang achter de kleedkamers/kantine plaatsen (i.v.m. toegang hulpdiensten in geval van nood).

 

Consumpties en consumptiemuntjes

Consumpties (tapbier, fris en drie kleuren wijn) zijn alléén verkrijgbaar bij de bar naast de feesttent (dus niet in de kantine!). Ten behoeve van de jeugddisco (19.00 – 22.00) wordt in de kantine gratis limonade verstrekt. Ouderen krijgen twee gratis consumptiemuntjes bij binnenkomst op het terrein. Daarnaast worden ’s-avonds een aantal keer gratis warme hapjes geserveerd. Consumptiemunten à 2 euro koop je bij het muntenverkooppunt onder De Hoed. Let op: je kunt deze alléén met je pinpas betalen! Niet gebruikte munten worden niet gerestitueerd maar je kunt er wel tot het eind van het jaar een consumptie mee bestellen in de kantine.

 

En dan de zondagochtend

Voor wie nog durft (en kán): op zondag start het ‘Brakloopje’ van 3 of 6 km om 10.00 uur in het Keukenhofbos (aanmelden vanaf 9.30 uur in de kantine). Daarna sluiten we het feest af met koffie met koek in de kantine. Uiteraard is het brakloopje voor alle leeftijden!

 

Gun kinderen met een beperking een geweldige sportdag!

Het 60-jarig jubileum van onze atletiekvereniging De Spartaan willen we ook graag verbinden aan een goed doel. Een goed doel wat past binnen de sportbeleving die wij als leden bij onze vereniging hebben. Kinderen met een beperking zien hun ouders, broertjes, zusjes en klasgenoten wekelijks naar sportactiviteiten zoals trainingen en wedstrijden gaan. Ze zouden dolgraag meedoen en samen sporten, maar ze staan – door hun beperking - langs de (zij)lijn. Ook de trainer is niet gewend om kinderen met een beperking op goede wijze te begeleiden. De juiste materialen, hulpmiddelen en kennis zijn niet altijd aanwezig. Maar misschien weten we ook gewoon nog niet wat de mogelijkheden zijn.

 

Daarom organiseert De Spartaan in het voorjaar 2022 een sportdag voor deze kinderen. Een familiesportmiddag waar alles draait om de sportbeleving van kinderen met een beperking/handicap. Hun (groot) ouders, broertjes/zusjes kunnen ook meedoen. Dus een sportdag voor het hele gezin. Om zo met z’n allen eens te beleven wat allemaal wél kan met de verschillende atletiekonderdelen. Met als rode draad: meedoen, plezier maken, andere kinderen ontmoeten, van elkaar leren en sporten! We willen deze familiesportdag afsluiten met zelfgemaakte pizza’s uit onze eigen pizzaovens. Om dit mogelijk te maken willen we je vragen om via onderstaande QR-code een donatie te doen. Jouw gift komt voor de volle 100% ten goede aan de sportmiddag die De Spartaan in het voorjaar 2022 voor kinderen met een beperking organiseert. Help je mee om deze kinderen en hun familie een leuk dag te bezorgen?

 

 

Nog even alles op een rij

Activiteit

Tijd

Plaats

Voor wie

Jeugd run

09.30 uur

Aanmelden in Feesttent

Jeugd tot 16 jaar

Jeugd lunch

12.00 uur

Kantine

Jeugd tot 16 jaar

Jeugd clinics (vooraf aanmelden via website)

14.00 - 15.30 uur

Baan / middenveld

Jeugd tot 16 jaar

Feestavond Jeugd

19.00 - 22.00 uur

Kantine

Jeugd tot 16 jaar

Warming-up

10.00 uur

Middenveld

Vanaf 16 jaar

Jubileumloop div. afst. + trail

10.15 uur

Start vanaf baan

Vanaf 16 jaar

Koffie / thee / koek

11.30 uur

Kantine / feestplein

Vanaf 16 jaar

Lunch

Vanaf 12.00 uur

Kantine / feestplein

Vanaf 16 jaar

Officiële jubileummoment met diverse sprekers

12.45 – 13.45 uur

Feestplein

Allen

Clinics recreanten, AB-junioren en wedstrijdatleten (vooraf aanmelden via website)

14.00 – 15.45 uur

Baan / middenveld

Vanaf 16 jaar

Feestavond

20.00 – 01.00 uur

Feesttent en vanaf 22.30 uur ook kantine

Vanaf 16 jaar

Brakloopje op zondagochtend over 3 of 6 km

10.00 uur

Aanmelden kantine vanaf 9.30 uur

Allen

 

Heb je nog vragen?

We hopen natuurlijk dat met deze mail de meeste vragen beantwoord zijn. Heb je toch nog een vraag?

Schiet dan iemand aan van het feestcomité. Die kan je dan vast verder helpen. Tot ziens op 9 oktober!

 

Het feestcomité 60-jarig jubileum AV De Spartaan:

 

Jolanda van de Weert

Levi van de Geest

Brigitte Pieterse

Willem van Werkhoven

Jack de Vroomen

Inge de Vroomen

Henk van Dongen

Carlo Seijsener

Paul Bultink

 

 

 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven