News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Olympische en internationale toppers op de TSB

door
www.avdespartaan.nl

Drie jaar geleden is het al weer dat wij voor de laatste keer in groten getale publiek langs onze baan mochten ontvangen voor de Ter Specke Bokaal. Gelukkig kan dat nu weer zonder testen en zonder voorbehoud. We hopen dan ook dat iedereen zijn of haar weg weer gaat vinden naar onze baan om een ouderwets dagje te genieten van top atletiek. Uiteraard zijn dit jaar de incourante afstanden weer terug en kunt u dus gaan kijken naar het sprintgeweld op de 150 en 300 meter en het wat langere loopspektakel op de 1000 meters.

 

Zoals altijd is de 100 meter horden weer een sterk bezet onderdeel, dit jaar zien we daarop de zilveren en bronzen medaille winnaressen van de Olympische Spelen: Anouk Vetter en Emma Oosterwegel. Daarnaast zal Maayke Tjin A-Lim aan de start verschijnen, zij liep begin dit jaar nog twee prachtige races op het WK indoor. In dezelfde serie loopt ook de eenvoudig Iers kampioen Lily-Ann O’Hora, wat deze race zeker weten spannend gaat maken.

 

Ook het speerwerpen voor de mannen is bij de Ter Specke Bokaal traditioneel een goed bezet onderdeel, zo ook dit jaar. Aan de start zien we vijf mannen verschijnen die al eens of meer over de 70 meter hebben geworpen. Speciale aandacht gaat uit naar Tom Egbers, die vorig jaar tot een afstand van 78,51 kwam. Gaat hij op 7 mei in Lisse over de 80 meter gooien? Naast hem zien we ook oudgediende Thomas van Ophem (Nederlands recordhouder) die zijn goede vorm weer gevonden heeft met worpen over de 75 meter in 2022.

 

Zowel op de 300 meter voor vrouwen als op de 400 meter horden voor de mannen staat een buitenlandse topper. Op de 300 meter is dat Assia Raziki uit Marokko, zij is meervoudig Marokkaans kampioen en Marokkaans recordhouder op de 100 en 300 meter. Op de 400 meter horden staat tweevoudig Oekraïens kampioen Dmytro Romanyuk. Hij loopt tegen een aantal andere buitenlandse en Nederlandse talenten.

 

Als laatste opvallende onderdeel nog de 150 meter voor mannen, met daarop een grote afvaardiging uit het Verenigd Koninkrijk. Deze vier mannen hebben allemaal een PR onder de 10,50 op de 100 meter en zullen de strijd aan gaan met elkaar, het Nederlandse talent Maurice Afognon en Alagie Sonko uit Gambia.

 

Wij verwelkomen u graag weer op onze baan tijdens de Ter Specke Bokaal op zaterdag 7 mei, maar voor de thuisblijvers hebben wij ook dit jaar weer een livestream. Deze zal beschikbaar zijn op Youtube, en te vinden zijn op onze socials en onze website www.terspeckebokaal.nl.



 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven