News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Interview met Fleur van Noort, jeugdtrainer en lid vrijwilligerscommissie

door
www.avdespartaan.nl
Deze maand een interview met de veelzijdige Fleur van Noort: jeugdtrainer en lid van de Vrijwilligerscommissie (VWC) van De Spartaan.

Wil je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Fleur, 25 jaar geleden geboren in Noordwijk en ik woon nu in Voorhout naast de hyacintenkwekerij van mijn man Ruud (van Noort). Ik heb Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en ben daarna gaan werken in de kinderopvang. Inmiddels ben ik gestopt met werken, omdat wij in maart ons eerste kindje verwachten en ik daar met veel plezier graag voor thuis blijf! Daarnaast doe ik af en toe wat ontwerpopdrachten én dus vrijwilligerswerk bij AV De Spartaan.


Hoe lang ben bij De Spartaan? Hoe ben je hier terechtgekomen?

Toen mijn zus zes jaar was ging zij op atletiek in Leiden en ben ik sindsdien vaak meegegaan. Toen ik eenmaal zelf zes was werd ik direct lid en heb nooit wat anders qua sport gedaan. Vanaf de junioren ben ik voornamelijk gaan (discus)werpen met als hoogtepunt in 2015 een aantal NK Medailles en een PR van 40.81m met discuswerpen. Daarna wegens blessureleed steeds minder fanatiek gaan trainen en toen ik in 2019 met Ruud ging samenwonen ben ik lid geworden van De Spartaan om gezellig met hem samen te kunnen trainen. Ik ben uiteindelijk training gaan geven, af en toe heb ik gejureerd bij wedstrijden en ik zit in de organisatie van het KogelDiscusCircuit.


Wat is je sportieve achtergrond, en heb je nog andere hobby’s?

Ik heb vanaf mijn zesde aan atletiek gedaan en sinds een paar jaar ben ik minder actief als atleet, maar geef ik wel training. Ik zwem wekelijks met veel plezier. Naast atletiek lees ik graag boeken, leer ik mijzelf nieuwe (creatieve) vaardigheden en vind ik het erg leuk en lekker om te bakken (brood, cake, koekjes, echt van alles). Ook ben ik gek van muziek en bezoek ik graag concerten.


Hoe ben je betrokken geraakt bij het vrijwilligerswerk van De Spartaan? Welke taken/activiteiten en wat zijn je ervaringen tot nog toe?

Ik wilde graag mijn steentje bijdragen en had mij aangemeld als vrijwilliger voor jureren bij wedstrijden. Ik had aangegeven in de toekomst misschien wel training te willen geven en dat ben ik sneller gaan doen dan ik had verwacht, met heel veel plezier! Ik geef een kleine groep C- en B-junioren werptraining. Daarnaast kwam ik de vacature voor de Vrijwilligers Commissie tegen en dat sprak mij erg aan, daar ben ik sinds kort mee begonnen!


Wat vind jij van het vrijwilligerswerk bij De Spartaan? En wat wil je zeggen tegen alle potentiële nieuwe vrijwilligers? 

Ik vind het bijzonder om te zien hoe veel vrijwilligers zich inzetten voor De Spartaan. Het is net een grote familie en ik vind het erg gezellig. Ik denk dat we van elkaar en ieders talenten iets heel moois voor de vereniging kunnen betekenen en ik hoop dat dit zo blijft in de toekomst. We kunnen veel leren van elkaar en ik denk dat we daar als vereniging veel aan hebben!


Hoe ziet De Spartaan er volgens jou over 10 jaar uit?

Ik hoop dat er bij De Spartaan over 10 jaar nog steeds met veel plezier wordt gesport door de jeugd, wedstrijdatleten en recreanten en het een fijne plek is waar iedereen zich thuis voelt. Natuurlijk hoop ik vanuit mijn liefde voor het werpen dat er meer werpers zijn bij de vereniging, maar eigenlijk zijn alle onderdelen van atletiek tof dus als er een gezellige groep wedstrijdatleten en veel jeugdatleten blijven dan zou dat tof zijn!


Leuke weetjes: 

- (sportieve) helden: Qua sport blijft werper Rutger Smith mijn held. Ik vond het voordat ik ging werpen al bewonderenswaardig hoe hij de sport beleefde en het zal vast bij hebben gedragen aan mijn keuze om te gaan werpen. Andere helden van mij zijn Freddie Mercury en Vincent van Gogh. Ze hebben geen makkelijk leven gehad, maar bleven wel geloven in hun eigen kunnen. Dat vind ik erg inspirerend.

- Lekker eten: Chocolade is altijd goed! Maar een versgebakken brood uit eigen oven is ook waanzinnig lekker.

- Vakantie: Het klinkt misschien wat gek, maar ik ben het liefste thuis. Als ik op vakantie ga dan ga ik het liefst naar Engeland, Ierland, Schotland of Scandinavië.

- Favoriete muziek: Dit varieert enorm! Mijn favorieten zijn denk ik Queen, Thijs Boontjes, De Dijk en Abba. Maar eigenlijk kan ik veel waarderen qua muziek.

- Film/theater/tv: Ik ben niet zo’n televisiekijker, qua films het liefst Marvel-films (superhelden), kostuumdrama’s of Harry Potter. Mijn favoriete series zijn Outlander en Doctor Who. Ook hier weer lekker veel variatie!

 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven