News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Hoger, verder en sneller op de Ter Specke Bokaal

door
www.avdespartaan.nl

De met zon overgoten atletiekbaan in Lisse was zaterdag 7 mei het decor van de 39ste Ter Specke Bokaal. Voor het eerst in drie jaar weer met publiek, wat zorgde voor een heerlijk sfeertje rond de baan waar toppers en talenten de hele dag de strijd met elkaar aan gingen.
 

Het eerste onderdeel van de dag, het discuswerpen voor de mannen, zette al meteen de toon voor de rest van de dag. In zijn allereerste poging gooide Yannick Rolvink met 58,21 meter de limiet voor de Europese Kampioenschappen onder 18 in Jeruzalem. Met die uitslag won hij de wedstrijd, vlak voor zijn broer Ruben Rolvink die 57,96 meter wierp. De wedstrijd op het discuswerpen was sowieso spannend met vier mannen binnen 2 meter van elkaar en meerdere verbeteringen in de laatste pogingen.
 

Ook het tweede onderdeel leverde meteen een spannende wedstrijd op, ook al deden er bij het hoogspringen voor de vrouwen maar vier dames mee. De pas vijftienjarige Julia Dokter sprong nu al over een hoogte van 1,78 meter, waarmee zij zich had kunnen kwalificeren voor het EK onder 18, als ze net wat ouder was geweest. Haar zus Sofie Dokter won met 1,80 meter het onderdeel, met daartussenin nog Glenka Antonia die ook 1,80 meter sprong, maar net meer foutsprongen had. Bij de mannen was het hoogspringen minder spannend, aangezien er maar één man over de 2 meter vloog. Het hield echter niet op bij 2 meter: Ridzerd Punt sprong over 2,11 meter en won daarmee de Talent-award van de Vrienden van de Atletiek.
 

De springers waren sowieso in goeden doen tijdens de TSB, want bij het verspringen van de vrouwen sprong Pauline Hondema een nieuw TSB-record van 6,29 meter. Het publiek vond dit duidelijk spectaculair, want zij won hiervoor de publieksprijs: ‘de Bol’. Pauline werd op de voet gevolgd door Myrte van der Schoot, die met 6,15 meter slechts vijf centimeter verwijderd bleef van de limiet voor de WK onder 20. Ook bij het verspringen voor de mannen werd ver gesprongen. Zo sprongen Justin Sluijter en Navaro Doulany Aboikonie nieuwe persoonlijke records van 7,41 en 7,52 meter respectievelijk. De winst ging naar Jeff Tesselaar die helaas met een ongeldige windmeting 7,69 meter sprong. Zo ver was er op de TSB nog nooit gesprongen en hij werd hiervoor dan ook beloond met de Ter Specke Bokaal voor de mannen.
 

Dan nog even terug naar de looponderdelen, de 100 meter horden bijvoorbeeld, daar zagen we aan de start Olympische medaillewinnaressen Anouk Vetter en Emma Oosterwegel, samen met Maayke Tjin A-Lim. Laatstgenoemde won de race in een hele snelle 12,91 seconden, gevolgd door Vetter in 13,16. Helaas had ook deze serie geen geldige wind, maar de bokaaljury besloot dat de prestatie van zo’n hoog niveau was dat Maayke beloond moest worden met de Ter Specke Bokaal voor de vrouwen.
 

Ook bij de mannen werden er een aantal snelle tijden genoteerd, zo was er de 15,55 seconden op de 150 meter van Rik Taam, waarmee hij slecht twee tienden verwijderd bleef van het TSB-record van Patrick van Luijk. Ook Jurgen Wielart liet zien dat hij aan het begin van het seizoen al in goede vorm is, door een tijd van 2:23,48 neer te zetten op de 1000 meter. Hij bleef daarmee slechts een paar seconden verwijderd van het TSB-record van Bram Som.
 

Al met al dus weer een prachtige atletiekdag met limieten, records en spannende wedstrijden. We bedanken alle atleten, vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk het publiek dat in groten getale aanwezig was. Tot volgend jaar bij de 40ste editie van de Ter Specke Bokaal!



 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven