News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Ontketende herenploeg gaat op voor promotie

door
www.avdespartaan.nl

Een heel eind rijden was het deze keer voor de herenploeg. Na twee competitiewedstrijden in respectievelijk Gouda en Alphen was de laatste reguliere wedstrijd in de tweede divisie van dit seizoen in het verre Heerhugowaard. Daar in de kop van Noord-Holland was het erop of eronder. Na twee wedstrijden stonden de mannen landelijk op een 12de plaats. Alleen een klein mirakel leek ons bij de beste 9 teams te brengen die mogen doorgaan voor promotie. Echter, onder die druk leken de heren zichzelf te ontstijgen. 

 


De dag begon met een waterig zonnetje op een baan waar het ook altijd lijkt te waaien en waar in de kantine de broodjes kroket al voor het middaguur op waren. En dat terwijl trainer Heino Stroet niet eens aanwezig was. De nodige support was mee, ook al moest een enkeling tijdens de wedstrijd nog wel even de laatste hand leggen aan een masterscriptie. Het spektakel ging van start met het kogelslingeren. De ploegleider, Dave Clemens, was zelf niet te beroerd om het zware gewicht naar een afstand van 35,18 meter te werpen. Vincent Franken en Joost Dofferhoff deden nog even een extra duit in het zakje met 1,75 m bij het hoogspringen en 15,98s op de 110 m horden. Na 3 onderdelen stonden de heren van De Spartaan eerste in de ranglijst van de dag. Zou het dan toch gaan gebeuren?

 

Volgende punten waren voor Thijmen Dofferhoff die in de snelste serie op de 800 meter alleen maar zijn tegenstanders hoefde te volgen. In de rug van de rest liep hij naar een tijd van 1:59,8. Het meest bizarre was nog dat hij net zoals zijn broertje exact 751 punten wist te behalen. Marnix Hettema volgde al snel op de 100 meter met een tijd van 11,83 seconden.

 

Door naar het speerwerpen. Op dit onderdeel een oude bekende van de vereniging. Dimitri Imanse besloot na wat motiverende praatjes op het lokale dorpsfeest om toch maar weer eens een kijkje te nemen bij De Spartaan. Ondertussen is hij alweer lid geworden en sinds een kleine maand weer in training. De competitie kwam hem niet heel goed uit. Door een kleine vergissing in de datum kwam hij vanuit een festival in Nijmegen (!) toch speciaal naar Heerhugowaard om het team te complementeren. Daar verbaasde hij vriend en vijand door zijn eigen PR in zijn eerste wedstrijd sinds 2014 te verpulveren en de magische grens van 50 meter te doorbreken. De speer landde maar liefst twee keer op een afstand van 50,49 meter. Zo blijkt het dat de ideale voorbereiding op het speerwerpen toch wel is om een paar jaar niet te trainen, twee nachten op een luchtbedje te slapen en een paar uur in de moshpit te hangen. In ieder geval zijn we erg blij dat je weer terug bent Dimitri!

 

Govanni Cozijn was ondertussen begonnen aan het polsstokhoogspringen. Met een hoogte van 3,80 meter bleef hij net onder zijn eigen PR plakken. Daarna ging hij door naar het kogelstoten, toch wel een bijzondere combinatie, waar hij met een afstand van 11,45 meter ook de punten binnen hengelde. Joost Dofferhoff vervolgde met een PR op de 400 meter van 52,15 s. U merkt het al, de mannen presteerden beter dan ooit. Het geloof in die wedstrijd in september begon te groeien en te groeien.

 

Ondertussen hadden ook Tom Hoekema, Leon van der Geer, Remco Bakker, Emiel Stoop, Jarik Beukers en Bryan Kaak hun onderdelen gedaan met voor iedereen weer prestaties van formaat (zie einde), maar helaas niet genoeg voor de punten.

 

Ondergetekende verscheen bij het hinkstapspringen. Tot ergernis van de deelnemers, het publiek en de ploegleiders was de jury wat ondermaats en duurden de balkenwissels maar liefst 5 minuten per keer (daar is niets aan gelogen). Voor de gehanteerde atletenvolgorde moest men ook een doctorale graad nodig hebben om dat te begrijpen. De wedstrijd met slechts 8 deelnemers duurde daar door niet minder dan anderhalf uur. Gelukkig werden hier ook punten gehaald en met een afstand van 13,72 m ook de dagwinst in de divisie op dit onderdeel. Saillant detail: Joost, Thijmen en ondergetekende worden het afgelopen seizoen nogal vaak door elkaar gehaald door mensen van binnen en buiten de vereniging. Hetzelfde postuur en het donkerbruine haar zorgen voor nogal wat verwarring bij sommige mensen. Het toeval werd nog wat bijzonderder doordat deze hinkstapprestatie ook exact 751 punten waard bleek. Wellicht ziet u ons over een aantal jaar bij het tv-programma “DNA onbekend” als dit zo doorgaat…

 

Ondertussen was ook de 5000 meter gestart. Nieuwkomer João Bastos zorgde voor een spectulaire opening en einde van dit onderdeel. De punten werden echter gehaald door Jarique Hazel met een prima tijd van 16:42,67 voor deze nog jonge atleet. Vincent Franken wist in het laatste individuele looponderdeel van de dag (200 meter) met een indrukwekkende tijd van 23,42 seconden nog een slag aan de concurrentie uit te delen.

 

De dag werd afgesloten met het nieuwe lievelingsonderdeel binnen de Nederlandse atletiek: de 4x400 meter estafette. AV Haarlem liet hier een ware masterclass zien met gemiddelde split tijden van onder de 49 seconden. Onze mannen van De Spartaan (Vincent, Leon, Joost en Thijmen) liepen in de schaduw van dit geweld de laatste punten binnen. Het afwachten was nu begonnen.

 

Waar men vroeger dagenlang moest wachten op de uitslagen vanuit de andere regio’s is het tegenwoordig mogelijk om de gehele dag de landelijke uitslagen te volgen. Toch werkt het systeem niet helemaal optimaal en worden niet overal de punten tegelijkertijd verwerkt. Daarom schiet de positie op en neer gedurende de dag. Echter na wat rekenwerk werd de uitslag steeds duidelijker. We hebben het gehaald! Met een landelijke 5de plaats van de dag maakten we meer dan genoeg punten goed om in september op te gaan voor promotie naar de eerste divisie. Topprestaties zullen die dag minimaal nodig zijn, maar na afgelopen wedstrijd durft niemand ons meer af te schrijven.

 

Dank aan ploegleiders Dave en Ruud voor de support, aan Nicolette voor het op de been houden van Emiel en aan Levi voor de heerlijke BBQ na afloop. Het was weer een competitiedag om van te genieten.

 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven