News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Lenie van der Poule wint WK Poule 2022

door
www.avdespartaan.nl

Het was tot het laatste moment spannend: Marco pakt de hoogste dagscore en stoot daarmee nipt (obv aantal 1e plaatsen goed) Suus van het podium. Lenie en Maarten hadden beiden niet zo'n beste laatste dag, maar de marge was voldoende voor het podium....Lenie scoorde 1 puntje meer op de toernooibonus en pakt daarmee de poulewinst!!!!


Download eindstand 25-07 via onderstaande foto aan te klikken:


Tussenstand WK Poule na 7e dag (22-07-2022)
Lenie en Suus doen goed zaken aan kop, daar blijft de volgorde verder ongewijzigd. De maximale 15 punten werden vannacht behaald door Kees van Beelen die daarmee een gaatje slaat naar Marga, de draagster van de rode lantaarn. Er zijn nog 120 punten maximaal te halen, dus er kan nog veel gebeuren!

Download tussenstand 22-07 via onderstaande foto aan te klikken:


Tussenstand WK Poule na 6e dag (21-07-2022)
Slechts 2 finales vannacht, toch zijn er best wat verschillen in de dagscores. De beste scores kwamen uit de middenmoot van het klassement van Marco, Thijmen en Joost. Bovenaan doet Suus goede zaken, zij hoeft de 2e plaats niet meer te delen. Lenie had genoeg marge om aan kop te blijven, maar ook Maarten en Anthony op plaats 3 en 4 staan nog dichtbij.

Download tussenstand 21-07 via onderstaande foto aan te klikken:


Tussenstand WK Poule na 5e dag (20-07-2022)
Met 2x de dagwinst stijgt Maarten ter Hoeve met stip van de 14e naar de gedeelde 2e plaats. Suus Altorf en Anthony Ott hebben na 5 dagen net als Maarten 116 punten. Ondertussen heeft de stabiele Lenie van der Poel de leidende positie van gisteren verstevigd en staat nu met 120 punten comfortabel aan de kop van de tussenklassement!

Download tussenstand 20-07 via onderstaande foto aan te klikken:


Tussenstand WK Poule na 3e dag (19-07-2022)
Op de 3e dag van de WK pakte Rens Altorf de meeste punten. Door vooral zijn vooruitziende blik op de marathon stijgt hij met stip naar de eerste plaats in het tussenklassement. Op de voet gevolgd door Lenie van der Poel, Anthony Ott en Fam van Noort (Ruud, Fleur en Duuk).

Download tussenstand 18-07 via onderstaande foto aan te klikken:


Tussenstand WK Poule na 2e dag (17-07-2022)
Met 28 van de maximaal 30 punten waren het Maarten ter Hoeve en Suus Altorf die het hoogste aantal punten verzamelden op de 2e dag van de WK. Na 2 dagen deelt organisator, en winnaar van de OS poule 2021, Vincent Blitterswijk samen met Anthony Ott en Lenie van der Poel de eerste plaats met ieder 41 punten. 

Download tussenstand 17-07 via onderstaande foto aan te klikken:


Spartaan WK Poule Oregon 2022

Van vrijdag 15 juli tot en met zondag 24 juli 2022 zijn de WK Atletiek in Oregon. Natuurlijk verheugen wij ons hier allemaal enorm op. Maar nog meer verheugen we ons op de traditionele Spartaan-poule! Dé manier om het volgen van de WK Atletiek nog spannender te maken. De organisatie ligt dit jaar in handen van Vincent van Blitterswijk, die vorig jaar de OS-poule wist te winnen.

Voor wie?
Iedereen die ouder is dan 12-jaar is welkom om mee te doen, ook vrienden van buiten De Spartaan.

Hoe werkt het?
Je voorspelt voor ieder onderdeel de winnaar en winnares. Wordt jouw voorspelde winnaar ook echt eerste dan krijg je vijf punten, wordt hij/zij tweede dan krijg je vier punten. Zo verder tot een vijfde plaats voor jouw winnaar, die nog één punt oplevert. Voor de uitslag is het podium doorslaggevend. Eventuele wijzigingen in de uitslag, die na de medaille-uitreiking plaatsvinden, worden niet meegenomen in de poule.
De inleg is 5 euro per deelnemer. De prijzenpot wordt als volgt verdeeld:
nr 1: 50% van de totale inleg
nr 2: 30% van de totale inleg
nr 3: 20% van de totale inleg

Bonus van de Dag
Elke dag moet je van 1 onderdeel de winnende prestatie voorspellen. Hoe verder je van het juiste resultaat afzit, hoe minder punten je krijgt. Meer informatie staat op het deelnameformulier.

Tournooi Bonus
Om de spanning tot het laatste onderdeel te vergroten hebben wij ook dit jaar weer een Tournooi-bonus toegevoegd. Dit jaar moet je het aantal top-8 klasseringen voor team NL voorspellen.

Aanvullingen reglement
Bij gelijk aantal punten staat de deelnemer, die het meest 5 punten heeft gescoord, bovenaan, daarna tellen gescoorde 4 punten, etc...
Mocht dat ook geen duidelijkheid geven, dan is het aantal punten gescoord bij het "B.v.d.D’’ doorslaggevend. Indien er meerdere atleten met dezelfde achternaam bestaan en er alleen met de achternaam wordt ingeschreven, dan telt in de poule de atleet, die het hoogste op de wereldranglijst staat. Download het inschrijfformulier en stuur dit uiterlijk dinsdag 14 juli 23:59 uur naar vvanblitterswijk@gmail.com Uiteraard moet ook op dat tijdstip het inschrijfgeld van 5 euro voldaan zijn.

 

Tips

Onderstaand een aantal websites die kunnen helpen bij de voorbereiding:
Website WK Oregon 22: worldathletics.org/competitions/world-athletics-championships/oregon22

De wereldranglijsten van 2022: worldathletics.org/world-rankings

De uitslagen van de Olympische spelen Tokio 2020: wikipedia.org/wiki/Atletiek_op_de_Olympische_Zomerspelen_2020  

De uitslagen van het laatste WK in Doha: iaaf-world-athletics-championships-doha-2019


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven