News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Interview met Jelle Settels, trainer van de D-groep

door
www.avdespartaan.nl

De vrijwilligerscommissie van AV De Spartaan interviewt elke 2 maanden een vrijwilliger. Dit keer staat Jelle Settels in het zonnetje. Hij is al jaren enthousiast trainer van de recreanten D-groep.


Hoe is je naam en uit wat voor soort gezin kom je?

Ik ben Jelle Settels en ben de oudste van 5 kinderen, 2 broers en 2 zussen. Ouders genieten van hun pensioen na jarenlang als salarisadministrateur(vader) en verpleegkundige(moeder) te hebben gewerkt. We zijn opgegroeid in Hillegom waar ik sinds mijn 7e woon.

 

Wat is je beroep?

Ik werk als docent wiskunde en maatschappijleer op het Fioretti in Hillegom. Voornamelijk geef ik bovenbouw basis/kader techniekles. Voor de ouderen onder ons, ik geef wiskunde en maatschappijleer op de LTS.

 

Hoe ben je lid van De Spartaan geworden?

Ik heb jarenlang met veel plezier op een zeer bedenkelijk niveau gevoetbald bij VV Hillegom. Met de komst van kunstgras en mijn zwakke voeten moest ik de voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Na een periode in de sportschool wilde ik in de buitenlucht gaan sporten en aangezien ik duursport wel prettig vindt, kwam ik bij De Spartaan terecht. Even ertussen uitgestapt maar volgens mij ben ik nu bijna 10 jaar lid na mijn terugkeer. Vrij snel hierna ben ik ook trainer geworden waarbij ik het duo Evert van t Schip en Piet Waaning verving. Samen met Andre Buijs, Kees van der Dussen, Rob Boot en nu met Leo Onderwater en Paul Bronstring hebben we de D-groep doorgebouwd op het fundament dat veel mensen voor ons hebben gelegd. In dat proces wil ik Carla van Noort ook noemen die altijd op een goede manier kritisch was. Daar heb ik in de beginfase veel aan gehad.

 

Wat is je sportieve achtergrond?

Heb dus jarenlang gevoetbald en heb altijd wel een voorkeur gehad voor duursport. In mijn vakanties stap ik graag op de fiets om Europa te ontdekken.

 

Wat betekent De Spartaan voor je?

Had je deze vraag voor maart 2020 gesteld dan had ik anders gereageerd. De afgelopen periode heb ik gemerkt hoe fijn het is om in een groep te lopen en ook een beetje een stok achter de deur te hebben. De Spartaan is dan ook een fijne vereniging met leuke mensen.

 

Heb je een idool in de sport?

Idolen heb ik niet, ben ik een beetje te nuchter voor. Ja, ik ben voor Feyenoord en heb daar al 20 jaar een seizoenkaart maar ik kan goed met tegenslag omgaan. Uiteraard heb ik wel voorkeuren voor sporters. Een schaatser als Leo Visser, een trainer als Leo Beenhakker of een Ellen van Langen vergeet ik niet snel.

 

Heb je nog andere hobby’s?

In de vakantie stap ik graag dus op de fiets om Europa te ontdekken. Vorig jaar heb ik een rondje Ierland gefietst. Daarnaast sta ik graag langs de lijn in binnen- en buitenland. Buiten het regelmatige bezoek aan De Kuip zie ik ook graag elders wedstrijden. Tijdens de herfstvakantie ben ik in Londen geweest voor wedstrijden en tijdens de voorjaarsvakantie naar KV Mechelen. Ze noemen dit soort mensen 'groundhoppers'. Het gaat daarbij niet per se om de grote clubs in de grote stadions af te 'vinken', maar we hebben juist een voorkeur voor dat leuke clubje dat op een lager niveau speelt in een leuk stadion.

 

Heb je voor mensen die nog geen vrijwilliger zijn een boodschap?

Alle beetjes helpen. Ook al help je maar 3 of 4 keer per jaar als verkeersregelaar of achter de bar, alles is welkom. Vaak wordt vrijwilligerswerk als belastend gezien, zeker als je een gezin hebt met opgroeiende kinderen. Maar een paar keer per jaar moet echt wel lukken. We zijn een vereniging die veel organiseert, laten we dat in stand houden.

 

Heb je nog tips of ideeën voor de Vrijwilligers Commissie voor wat we kunnen verbeteren?

Pfoe, volgens mij is het allemaal goed geregeld. Vers bloed kan geen kwaad. Ik zie dat het werk op de schouders van een steeds ouder wordende groep komt. Dat gaat allemaal prima maar we moeten ook kijken naar de periode over 5 à 10 jaar.

 

 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven