News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Interview met Paul van Sijl (winnaar Wandelstok 2022)

door
www.avdespartaan.nl
Elk jaar krijgt één vrijwilliger van de Spartaan "de Wandelstok" als  waarderingsprijs voor langdurige inzet. Bij de vrijwilligersdag in september werd Paul van Sijl in het zonnetje gezet met deze prijs.
Lees over zijn ervaringen en ideeën in het volgende interview.

Voor de Spartaanleden die jou nog niet kennen, wil je je even voorstellen?

Geboren in Amsterdam en getogen in Heemstede en inmiddels 48 jaar woonachtig on Lisse. Na de lagere school en de Mulo een 4 jarige opleiding op een middelbare detailhandelsschool. Het laatste jaar van deze opleiding als stagiair gewerkt in een warenhuis in Sankt Gallen Zwitserland. Na mijn militaire dienst ben ik gaan werken in de meubel-detailhandel. Tot aan mijn pensioen heb ik dat 42 jaar gedaan. Ik ben getrouwd met Marlies en we hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen.


Eigen sportbeoefening en heb je sportieve helden?

Met sporten ben ik pas begonnen bij de Spartaan, eerst als recreant hardloper en sinds 2011 als wandelaar. Echte sportieve helden heb ik niet, maar wel bewondering voor sporters/sters die zich volledig voor hun sport inzetten om zo het beste uit zichzelf te halen.


Hobby’s en andere liefhebberijen?

Fietsen is een grote passie, maar dat wil geen hobby noemen. Ik ben geen echte lezer, maar biografieën van politici en andere bekende/ beroemde personen mag ik graag lezen. Als ik muziek luister is dat voornamelijk uit de jaren 60 en 70 dus radio 5. Naar de bioscoop gaan we zelden en ook TV wordt eigenlijk selectief bekeken. Als ontspanning zing ik sinds een paar jaar bij een koor t.w. Route 66 in Lisse. Engelstalige songs van o.a. John Denver Elvis en anderen.


Lekker eten? Leuke stad? Favoriete vakantie? Passie voor? Hekel aan?

Als we uit eten gaan heeft vis de voorkeur. Steden bezoeken we tijdens vakanties als we daar in de buurt zijn. Favoriete vakantie is voor ons meer reizen en met name zuidelijk Afrika, dus een passie voor wilde dieren. Een hekel heb ik aan mensen die zich niet eerlijk gedragen en uit zijn op eigen gewin.


Hoe ben je bij de Spartaan terecht gekomen en sinds wanneer ben je lid ?

Ik ben bij de Spartaan terecht gekomen door onze zoon die tot zijn 18e actief is geweest als atleet met hoogspringen als beste onderdeel. Hoe lang ik lid ben weet ik niet precies, maar ik denk vanaf 1994/95


En wat zijn je leukste herinneringen? En wat betekent de Spartaan voor jou?

Leuke herinneringen heb ik aan de jubileumfeesten van de Spartaan 40 jaar, 50 jaar en uiteraard vorig jaar het 60 jarig bestaan. De Spartaan betekent een sociale, gezellige vereniging waar men fanatiek sport (wedstrijd atleten) en recreatief in beweging blijft.


Hoe kijk jij naar het vrijwilligerswerk bij de Spartaan?

Vrijwilligerswerk is een belangrijke pijler waar alle verenigingen het van moeten hebben en gelukkig hebben we een grote groep enthousiastelingen die de boel draaiende houden. Aan mensen die nog geen vrijwilliger zijn zou ik willen zich kom gewoon een kijken bij diverse activiteiten en om met JFK te spreken vraag je niet af wat de Spartaan voor je kan doen maar wat je zelf VOOR de Spartaan kunt doen. Het geeft je veel voldoening. Een punt van aandacht vind ik, is goed met elkaar communiceren zodat onduidelijkheden – knelpunten etc. snel uit de weg geruimd kunnen worden.


Hoe ziet de Spartaan er volgens jou over 10 jaar uit?

Als we doorgaan zoals we al ruim 60 jaar doen denk ik dat de Spartaan over 10 jaar nog steeds een bloeiende vereniging is die dan nog altijd een belangrijke plaats in Lisse zal hebben.


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven