News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Happy New Season voor de Wedstrijdatleten

door
www.avdespartaan.nl

In het weekend van 11 t/m 13 november gingen de wedstrijdatleten traditiegetrouw op het Spartaanweekend. Het Spartaanweekend staat een beetje symbool voor de wisseling van het seizoen van de wedstrijdatletiek. Dit jaar was het zonnige Eersel de plaats van bestemming. Tot op de dag zelf wisten de atleten dit zelf niet (buiten de organisatie dan). Zij konden alleen door het oplossen van puzzels op de plaats van bestemming komen.

 

In een omgebouwde varkensstal namen de wedstrijdatleten hun intrek voor een paar (korte) nachtjes. Doel van dit weekend was om elkaar nog beter te leren kennen en vooral ook veel lol te hebben. Dat de atletiek nooit ver weg was werd bevestigd door het feit dat de locatie tegenover AV DES Eersel lag. Wie kent het niet…

 

Het thema van dit weekend was ‘Feestdagen’. Het eerste spel was een rondje door het bos waarbij vragen moesten worden beantwoord die te maken hadden met het thema. Wist u bijvoorbeeld dat rond de feestdagen de Nederlander gemiddeld 8 (!) oliebollen eet. En dat 95% van de champagne tijdens de feestdagen wordt geconsumeerd. Verrijkt door deze weetjes kon daarmee het avondprogramma beginnen.

 

Dit avondprogramma was een silent disco waarbij de hitjes van K3, ABBA, Trym en vele andere voorbij kwamen. Dit feest werd omgedoopt tot ‘happy new season’ waarbij er sprake was van de seizoenswisseling in plaats van een jaarwisseling. Er werd volop gefeest, gezongen en gedanst. Het was een topavond waarbij menigeen pas in de kleine uurtjes richting bed ging.

 

De volgende dag stond er een paasbrunch op het programma met paasstollen en lekkere gekookte eitjes. Met een goed gevulde maag was het daarna onderweg naar de hoofdactiviteit. Maar liefst 2 uur konden we los gaan op de trampolines van Jump XL in Eersel. Uw vaste stukjesschrijver heeft nog steeds spierpijn op plekken waarvan hij niet eens wist dat die bestonden. Uitgeput werd er daarna genoten van het zonnige weer op het terras van onze stal.

 

Toen het koud begon te worden werd de eetzaal omgetoverd tot een waar kerstfeest. De frituurcommissie verzorgde daarbij een driegangendiner. Voorgerecht was een exquise runderbitterbal met een toefje grove mosterd. Dit werd gevolgd door een frituur (vr)eetfestijn met alle snacks die men kan bedenken, natuurlijk onder het genot van wat kerstmuziek. De frikandellen waren een waar culinair hoogstandje die zelfs instakoning Heino Stroet niet zijn ontgaan. Het diner werd afgesloten met een plak roomijs.

 

De avond werd afgesloten met een pubquiz van de pubquizmaster van De Spartaan: Roel Teeling. Na zijn sporen verdiend te hebben bij de TSB pubquiz verzorgde hij een perfecte avond waar het er fanatiek aan toeging. De groep van ondergetekende ging er natuurlijk met de eerste prijs vandoor. Ook deze avond werd er weinig geslapen, al was het maar doordat de jeugd wat in het gareel gehouden moest worden.

 

De volgende dag stonden de koningsspelen op het programma. Na een paar potjes trefbal, zaklopen, bowlen, spijkerpoepen, en (hoe kan het ook anders) Hollandse leeuwen was het tijd om de spullen in te pakken en richting huis te gaan. Hier werd een nieuwe traditie gestart door niet te eten bij de KFC, maar bij de Mac Donalds in Hoofddorp om zo het weekend op een gezonde manier af te sluiten.

 

Het was weer een topweekend! Laat het nieuwe seizoen maar beginnen!



 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven