News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Nieuwsbrief Club van 100 December 2022

door
www.avdespartaan.nl

Op vrijdag 18 november 2022 om 20.30 uur was het weer tijd voor de jaarlijkse Algemene Jaarvergadering van de Club van 100. Er waren dit keer 56 leden aanwezig. Een mooi aantal en dit toont aan dat al deze leden belang hechten aan de jaarvergadering.


Om 20.30 uur opent de voorzitter Jaap van Amsterdam de vergadering met een woord van welkom aan de leden. Hij dankt allen dat zij de moeite genomen hebben om hier te zijn en om daarmee hun verbondenheid met de club van 100 en De Spartaan te tonen. We konden vrijdag weer “gewoon” samen zijn zonder beperkingen en gelukkig is Corona gelukkig even ver weg.

De afgelopen 2 jaar waren ook voor de Club van100 niet gemakkelijk maar we kijken vooral naar de toekomst waarin we weer hele mooie dingen kunnen gaan doen en vele gezellige samenkomsten kunnen organiseren. Dat de club bloeiend is blijkt wel uit het feit dat we nog steeds 103 leden hebben.


De voorzitter had een woordje voor Mieke en Kees van Beelen die ons volgend jaar verlaten omdat ze naar Apeldoorn verhuizen. Hij wenst hun namens alle leden heel veel succes bij de verhuizing en hoopt dat we Mieke en Kees toch regelmatig op ons mooie baan zullen treffen.


Dit jaar mochten we ook verwelkomen Jan van Kaam en Willemijn Husslage-van Kaam. De voorzitter hoopt dat zij heel gezellige momenten binnen onze club mogen beleven.

Ook memoreert de voorzitter het overlijden van Henk Paardekooper dit jaar. Henk die lid was van het allereerste begin en een diep hart had voor De Spartaan maar ook voor onze club en altijd aanwezig was op de evenementen tot het laatste moment.


Ten slotte wil de voorzitter toch even aandacht voor ons jaarlijkse uitgaansmiddag. Het bestuur vond het heel vervelend dat afspraken die we gemaakt hadden lang voor de vakantie uiteindelijk door personeelsgebrek en andere externe factoren, niet nagekomen konden worden. Het was in augustus niet meer mogelijk een vervangende activiteit te regelen. Toch meende het bestuur dat we een samenkomst moesten regelen en het bestuur heeft daardoor besloten wat extra te doen rondom het buffet.

Rest de voorzitter nog om iedereen te attenderen op het feit dat de Club van 100 volgend jaar 30 jaar bestaat en dat gaan we groots vieren.


Dit jaar hebben we, naast de soosavond en de TSB Bokaal, in september als uitgaansmiddag helaas niet een cultureel uitje kunne doen. Wel hebben we het gebruikelijke buffet gedaan met iets extra’s. Daarna is het woord aan de secretaris voor de notulen en het jaarverslag.

Vervolgens was het de beurt aan de penningmeester om de financiële situatie te bespreken en een doorkijkje te geven naar de toekomst. Hij weet dit op een zeer informatieve wijze te doen. We hebben dit jaar gelukkig weer een positief saldo maar daarmee kunnen we ook wat sparen voor het volgende jubileum.

Na het voorlezen van het verslag van de kascommissie door Gerda van der Meer volgt de decharge van het bestuur waarbij de zaal met een applaus ook instemt.

Dan volgt het hoogtepunt van de avond. Zoals elk jaar wordt ook dit jaar uit de 4 voorgedragen cadeaus voor de vereniging weer door stemming het te geven cadeau gestemd.

De keuze betreft: Aanvulling terrasstoelen (14); Nieuwe AED; 2 zweefparasols voor het terras; Aftelklok met boxen voor de krachtruimte. Vincent van Stijn (voorzitter algemeen bestuur) licht de voordrachten toe. Tijdens de pauze worden de stembriefjes uitgedeeld.


Voor het volgend jaar zijn de volgende data gepland:

Soosavond: vrijdag 26 mei 2023

Feestmiddag/-avond jubileum 30 jarig bestaan, zaterdag 2 september 2023

Jaarvergadering vrijdag 17 november 2023


Hierna was het tijd om aan de borrel te gaan. De penningmeester maakt daarbij bekend dat de keuze voor het cadeau door de leden was:

1 AED 86 punten; 2 Terrasstoelen 80 punten; 3 Aftelklok 78 punten; 4 Parasols 68 punten


De keuze is dus op de AED  gevallen. Het uit te keren bedrag voor 2022 is € 3.120,00. Als de uitgaven in lijn zijn met de begrote bedragen, blijft er ook budget over voor de 2e keus en voor de 3e keuze.


Een mooi resultaat. Het geschenk is door het bestuur in dankbaarheid aanvaard. Hierna bleef het nog lang gezellig druk in de kantine en om 23.30 uur keert iedereen voldaan huiswaarts.

Jaap van Amsterdam, voorzitter 


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven