News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

In Memoriam Toon Homan

door
www.avdespartaan.nl

Vandaag bereikte ons het bericht van het overlijden van Toon Homan. Toon is 80 jaar geworden. Toon was in de beginjaren van onze vereniging betrokken bij De Spartaan. Toen ik zelf vijftig jaar geleden lid werd bij de pupillen, heb ik de eerste jaren van hem training gehad.

We hebben oud-voorzitter en wedstrijdorganisator Wim van der Krogt gevraagd een In Memoriam te schrijven. Deze tekst is bijgaand opgenomen. Het bestuur van De Spartaan wenst de familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

 

Vincent Van Stijn

Voorzitter


In Memoriam

Anton Homan

1942 – 2023


12 dagen nadat zijn vrouw Letty overleed heeft op 8 februari 2023 Anton Homan, na een lang gevecht ook de strijd verloren.


Anton, bij De Spartaan was het altijd Toon, heeft ontzettend veel betekend voor de groei van De Spartaan en met name de ontwikkeling bij de jeugd. Samen met Co Rooijakkers, Helmut Stubbe en Gijs der Linden hebben zij de basis gelegd voor pupillenatletiek en werd De Spartaan een van de eerste verenigingen waarin deze jongste groep terecht kon. Toon wist door een ideale combinatie van oefeningen en plezier de waarde van een vereniging voor de jongste jeugd aan te tonen.


Maar Toon was echt een verenigingsmens en dacht op alle fronten mee. Tijdens de Algemene Ledenvergaderingen was er altijd van zijn kant inbreng. Hij was lid van de verenigingsraad maar ook een organisator die echt de moed had om iets totaal nieuws te doen. Het organiseren van een 12-urige sportdag tijdens het 10 jarig bestaan, een supportersreis naar het EK junioren in Parijs waar Mieke van Doorn goud won en groots in Lisse werd gehuldigd en niet te vergeten de jeugdkampen.


Ook op technisch gebied ging Toon geen uitdaging uit de weg en was hij de persoon die het kogelslingeren binnen De Spartaan aanpakte met als pioniers Nico en Peter van Noort waarvan laatstgenoemde vele jaren lang het Nederlands Record had,


Zelf was Toon een prima midden – en lange afstand loper en heeft in menig competitiewedstrijd de nodige punten binnengehaald. Kenmerkend voor Toon was dat hij zich helemaal leeg knokte en als er na de finish geen teamgenoot bij hem kon komen om hem op te vangen zocht hij de sintels op. Ook aan de finish van zijn laatste wedstrijd was hij helemaal leeg. Letty zal hem echter wel opvangen.


Het bovenstaande dekt misschien maar voor 10% het werk dat Toon heeft verricht. Voor De Spartaan gaat Toon de geschiedenis in als een alleskunner, een bouwer en ontwikkelaar. Moge hij rusten in Vrede.


Wim van der Krogt




 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven