News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Gratis inloopspreekuur fysiotherapeut

door
www.avdespartaan.nl
Aan onze vereniging is fysiotherapeut Joey Eijkelhof verbonden. Hij werkt 3 dagen in de week (dinsdag, donderdag, vrijdag) vanuit onze accommodatie, waarbij hij mede gebruik maakt van onze sportzaal. Voor leden van onze vereniging is het inloopspreekuur (maandagavond van 19:30 uur tot 20:30 uur) gratis en zonder verdere verplichtingen.

Mocht je last hebben van een pijntje, klacht of blessure, neem dan contact op met Joey Eijkelhof via 06-11885777 of info@prfysio.nl om een tijdstip te reserveren. Hiermee voorkomen we dat het onnodig druk is of je onnodig moet wachten om geholpen te worden. We hopen dat je onze hulp niet nodig zult hebben, want dat betekent, dat je lekker door kunt trainen.

Blessures hebben of krijgen is niet fijn of zelfs frustrerend. Iedereen die sport op hoog of recreatief niveau wilt graag blessure vrij kunnen sporten. Helaas is dit niet altijd mogelijk, maar de kans kleiner maken op een blessure daarentegen wel.
Misschien kunnen de 5 onderstaande tips je wellicht helpen:
  1. Het is aan te raden om je training wekelijks maximaal op te bouwen met de 10% regel.
  2. Goed slaapritme creëren (14 weken lang een afname in hoeveelheid slaap (<7 uur) vergroot het risico 51% kans op nieuwe blessures)
  3. Variatie is de sleutel. Vb: naast hardlopen ook afwisselen met kracht training, fietsen of zwemmen verminderd de kans op overbelasting.
  4. Plan je herstel. Zorg dat je niet alleen maar opbouwt. Er wordt vaak gezegd; dat de enige training waar je voordelen van hebt, is de training waar je van hersteld. (Raadzaam is om minimaal elke 6 tot 8 weken een herstel week inplannen)
  5. Negeer de begin symptomen niet (stijfheid, performance afname, lichte irritatie die ook snel weer verdwijnt maar regelmatig aanwezig is.)
Mocht je nou na al deze tips toch geblesseerd raken... loop er dan niet te lang mee en kom vrijblijvend langs voor advies op het spreekuur.

Met sportieve groet,
Joey Eijkelhof,
Spekkelaan 8, 2161 GH Lisse

www.prfysio.nl - 06-11885777 - BIG: 29917322204

 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven