News

The Ter Specke Bokaal will take place Saturday the 11th of May 2024. 

The most important basic information can be found on this English part of the website, all information will be published on the Dutch website. For questions you can always contact terspeckebokaal@avdespartaan.nl
 

Livestream Link

https://www.youtube.com/watch?v=tcfDP9q6uZc

Jubilarissen en lid van verdienste bij AV De Spartaan

door
www.avdespartaan.nl
Traditioneel besteedt het bestuur tijdens de AV, dit jaar op 23 maart 2023, aandacht aan leden die in het afgelopen jaar 25, 50 of 60 jaar lid zijn van onze vereniging. Daarnaast is er een nieuw lid van verdienste benoemd.

60 jaar lid:

Wim Cozijn

Wim Cozijn, geboren in 1948, hij werd in 1962 op z’n 14e lid van de Spartaan. Op de ranglijsten terug te vinden als steeple loper en ook bij het snelwandelen. Hij heeft nog steeds het clubrecord op de 5 km snelwandelen bij de senioren (31.27 minuten). Ook op latere leeftijd nog steeds actief gebleven als recreatief hardloper. Op maandagochtend volgt hij nog steeds de krachttraining in onze sportzaal.

Later werd hij jurylid, jury coördinator, wedstrijdleider, scheidsrechter. Wim heeft ook altijd een voorkeur voor data gehad. De ranglijsten houdt hij nog altijd bij en is ook alert op het juiste taalgebruik in onze verenigingscommunicatie.

En Wim was afgelopen jaar 60 jaar lid van onze mooie vereniging.
 

Wim van harte gefeliciteerd hiermee!

 

50 jaar lid:
Jaap van Amsterdam

Jaap is lid geworden in 1972 als Jongen B (U18). Hij heeft als wedstrijdatleet vooral de kortere sprintnummers gedaan, zijn beste nummer was de 200 meter.

Al snel werd Jaap ook op andere gebieden actief binnen de vereniging: jeugdtrainer, voorzitter van de Jeugdraad en later ook voorzitter van De Spartaan. Ook binnen de Atletiekunie was en is hij actief in diverse rollen. Hij is maar liefst 30 jaar actief geweest in zijn rol als official technische gedelegeerde en als national official track en field events.

Ook vandaag de dag is Jaap nog steeds zeer actief. Zo is Jaap voorzitter van onze Club van 100, de club die ervoor zorgt dat er jaarlijks 1 of meerdere kado’s aan de vereniging kunnen worden geschonken.

Verder is hij nog actief als jurylid, lid van het ET team (elektronische tijdwaarneming) en lid van de klusploeg. Bij de Atletiekunie is hij werkzaam als secretaris bij Vrienden van de AU, Het bestuur is heel blij dat Jaap al 50 jaar een zeer actief lid is van onze vereniging en bedankt hem voor zijn inzet.

 

Vincent van Stijn

Vincent is in 1972 lid geworden van de Spartaan bij de pupillen, toentertijd had hij training van Gerrit Verhaar en Nico van Noort.

Later via de D en C jeugd doorgestroomd naar de wedstrijdatleten. Hoogspringen was (en is) zijn favoriete atletiekonderdeel. PR = 1.95 meter.

Vincent is verder trainer geweest bij de C-junioren, bestuurslid TR, microfonist, jurylid, organisator TSB, organisator recordpoging 100 meter estafette in 12 uur voor het 50 jarig bestaan van de Spartaan.

Ook is hij competitieploegleider senioren en later A-junioren geweest. In het jaar dat Vincent 50 jaar lid was van de Spartaan is hij ook nog eens actief geworden als voorzitter. Van harte gefeliciteerd met het jubileum!

 

De volgende 17 jubilarissen zijn 25 jaar lid:

Rien van der Lans, Puk Wensveen, Til Duineveld, Irene van Gent, Cock Gerritsen, Albert Molenkamp, Bert Beltgens, Elsbeth van der Ham, Bram Hofland, Piet van der Hulst, Rita van der Krogt, Hans Maarschalk, Frans Rusman, Henk van der Spek, Helma Citroen-Dijkmeijer, Kitty Beltgens-Spruijt, Jack de Vroomen

 

Felicitaties aan alle jubilarissen!

 

Benoeming lid van verdienste

Andrea Bouma heeft in 2022 een aantal topprestaties geleverd. Daar zijn wij als club bijzonder trots op en willen haar eren door haar tot lid van verdienste te benoemen. Door applaus wordt dit geaccordeerd door de vergadering. Zij heeft een bijzondere prestatie heeft geleverd, namelijk een gouden medaille op het EK atletiek in München en ook nog lid van de sportploeg van het jaar.


 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag 18 september 2023 werden de  "Wandelstok" en de "Sleutel" toegekend aan Janny Dofferhoff en Joël… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven